<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Angela Merkel har intet lært

Angela Merkel risikerer at ødelægge Europa med sin planlagte reform af EU´s asylpolitik. Hendes "wir schaffen das"-politik spøger stadig.
EU

Igennem de seneste 15 år har kansler Merkel styret Tyskland med en stærk hånd på rattet. Faktisk er der efterhånden en hel generation af tyskere, der er vokset op og ikke husker nogen anden kansler i deres levetid. En utrolig bedrift for en regeringschef.

Nuvel, Merkel tog fejl dengang i 2015. Hendes ”wir schaffen das”-politik medførte totalt kaos i Europa, da mere end en million mennesker vandrede ukontrolleret ind på kontinentet. Mange var migranter og altså ikke rigtige flygtninge. Nogle var ekstremister og fundamentalister – ligesom der var terrorsympatisører og krigsforbrydere iblandt dem. Men Mutti Merkels ønske om at se pæn og ordentlig ud var vigtigere end befolkningens sikkerhed og tryghed. Vigtigere end lov og orden. Det var en totalt katastrofal beslutning, hun traf.

I dag – fem år efter – havde jeg fornøjelsen af at overvære en debat i Europa-Parlamentet med netop den tyske leder. Tyskland overtager EU-formandskabet, og derfor var Merkel mødt op i Bruxelles for at redegøre for de tyske prioriteter. Hvis man – som jeg – mener, at Merkel tog fejl i 2015, så kan man godt begynde at bekymre sig. Det tyske formandskab lægger i sin redegørelse over for Europa-Parlamentet op til fordeling af byrderne på udlændingeområdet. Det er i virkeligheden bare sukkersødt sprog for omfordeling af migranter til medlemslandene. Når det er særligt bekymrende netop nu, så er det, fordi EU-Kommissionen til efteråret planlægger at løfte sløret for en stor reform af hele migrationsområdet. Dette arbejde ledes af den svenske kommissær for interne anliggender, Ylva Johansson, der som tidligere socialdemokratisk beskæftigelsesminister over for Europa-Parlamentet udtrykte stolthed over at have været med til at forme den svenske udlændingepolitik! Tak, spids! Stolthed, ligefrem! Jeg ville godt nok have skammet mig, hvis jeg – som hun – havde været ansvarlig for en politik, der er direkte årsag til vold, voldtægter, bander, ghettoer og dyb ekstremisme. Men hun var stolt, måtte man forstå. En kuriøs deltalje om Johansson er, at hun – ligesom mange andre selvgode socialdemokrater – startede som politiker på den yderste venstrefløj. Hun blev klogere efter Murens fald, hvor det også viste sig mere karrierefremmende at være socialdemokrat ..! Men sådan er der jo så meget.

Så nu skal man altså forestille sig den skræmmende realitet for udlændingeområdet i EU. Vi har altså ”wir schaffen das”-Merkel sammen med svenske (og venstreorienterede) Johansson og slyngveninden, kommissionsformand Ursula von der Leyen, der før sin tid i EU-systemet var kendt som den formentlig dårligste forsvarsminister i tysk historie. Et føderalt og indvandringsbegejstret dream-team er født! De tre sidder altså nu og ruger på et stort udspil om udlændingepolitikken. Jeg vil gå så langt som til at sige, at det vil fejle på forhånd.

Da jeg – sammen med bl.a. Pia Kjærsgaard – til et møde i Folketingets Europaudvalg sidste år forsøgte at forklare den svenske kommissær, at vi ikke var interesserede i at dele nogen migrationsbyrder, men at stoppe migrationen ved at lukke de ydre grænser ned, kan jeg godt sige, at folk (dem fra EU) så overraskede ud. Det virkede totalt fremmed for dem.

EU-systemet er på helt gal kurs på udlændingeområdet – og Merkel det samme. Det EU, der lovede os at beskytte de ydre grænser, da naive danske politikere accepterede idéen om det grænseløse Europa, var fuld af løgn. Der er stadig ikke styr på de ydre grænser. EU, der blev konfronteret med migrationskrisen i 2015 (som ret beset havde stået på i årevis), kunne ikke lukke de ydre grænser – i stedet lavede man aftaler med diktator Erdogan, der får vores penge for at holde folk tilbage fra Europas grænser. Problemet er, at man på den måde giver ham magten over en væsentlig del af grænsepolitikken – og at man i øvrigt betaler for det. Hvis Erdogan ikke er slem nok, så har man også lavet aftaler med en flok libyske krigsherrer, som holder folk tilbage i Afrika. Havde det ikke været langt bedre, at vi selv tog kontrollen tilbage over de ydre grænser? Det synes jeg. Problemet er bare, at det giver de selvgode, selvforherligende og ”næstekærlige” politikere problemer. Pludselig vil de skulle stå i spidsen for markante, hårde løsninger, hvor migranter ikke bare kan gå ind i Europa, og hvor man ikke længere vil kunne slå ud med armene og sige ”wir schaffen das”.

EU’s ledere – heriblandt Angela Merkel – har totalt fejlet. Og de udviser ingen tegn på at have lært noget som helst af fejlene fra 2015.

Min konklusion er, at EU hverken kan reddes eller rettes. Det er som et hus, hvor flammerne har fået så godt tag i bygningen, at det ikke længere giver mening at bekæmpe flammerne indefra – så må man trække sig ud og hellere være fri. Min konklusion er, at Danmark vil have større gavn af at stå uden for EU end indenfor. Derfor mener jeg, at Danmark skal ud af EU.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Peter Kofod (f.1990) er medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti, hvor han er medlem af bl.a. Libe-udvalget, der tager sig af grænsekontrol og migration. Peter Kofod er tidligere medlem af Folketinget og retsordfører for Dansk Folkeparti, og han vil blogge om EU og danske emner. Han bor til daglig i Haderslev og er uddannet skolelærer.
Seneste blogs
Af Louis Jacobsen
16.01.21, 12:39
Når Trump ikke længere er præsident i USA står de samme mennesker klar til at bane vejen for en ny af Trumps kaliber. Læs mere
Af Nauja Lynge
15.01.21, 22:41
Det er meget egoistisk af de grønlandske politikere at forsøge at løse Grønlands store svøbe – de socialt udsatte – uden at inddrage de mange grønlændere i Danmark, som hver dag berøres af dette emne.   Læs mere
Af Utku H. Güzel
15.01.21, 18:16
Hvad skal vi andre stille op, når vi mener, at store grupper af mennesker ikke er til at tale med eller har nogle absurde holdninger? Læs mere
Af Jan E. Jørgensen
15.01.21, 16:34
Som ufortrødent arbejder videre trods corona. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.01.21, 07:00
Den tiltalte er uskyldig, indtil andet er bevist, og har krav på en fair rettergang. Også Inger Støjberg. Læs mere
Af Signe Munk
14.01.21, 15:00
Vi tager vores drikkevand som en selvfølgelighed. Det skal vi ikke – men derimod skride ind, så forureningen af det bliver stoppet. Læs mere
Af Rune Lund
14.01.21, 13:10
Det handler om, at loven gælder for alle Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
14.01.21, 11:05
Bliver alle vi ældre, der har levet en eremittilværelse for at undgå smitte, nu udsat, når vi vaccineres i store centre. Jeg spørger ministeren, om han føler sig sikker på, at forholdene er i orden. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.01.21, 15:35
Det er artige sager, hvad tilhængerne af masseindvandring har kaldt os andre. Læs mere