Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hvis det står til EU: Danske skattekroner til rumænske arbejdsløse

Danskerne skal under ingen omstændigheder tvinges til at betale for understøttende ydelser til arbejdsløse i andre EU-lande

EU-systemet og gode danske traditioner for arbejdsmarkedets parter går sjældent hånd i hånd.

Den danske model er gang på gang blevet udfordret af EU, og hvis man gik og troede, at det ikke kunne blive værre, så må man desværre tro om. Hos EU-kommissionen er der nemlig ingen grænser for, hvor meget føderalisme man vil forsøge at få sneget ind i nationalstaternes arbejdsmarkedspolitik.

De skøre idéer fra EU-Kommissionen står i kø, og en af dem, der har spøgt i mange år, er idéen om en fælles EU-dagpengeordning. EU-kommissionen har allerede været i gang med at harmonisere dagpengereglerne i EU-landene, men nu fremgår det af EU-kommissionens arbejdsprogram for 2020, at man åbenbart ønsker en europæisk arbejdsløshedsforsikringsordning, altså en fælles EU-dagpengeordning.

Derudover har Europa Parlamentet netop vedtaget et beslutningsforslag, hvoraf det fremgår, at man ønsker en permanent europæisk arbejdsløshedsforsikringsordning indført i EU. I øvrigt et forslag der af uransagelige årsager blev støttet af de danske medlemmer fra Konservative og Socialdemokratiet i Europa-Parlamentet.

Kan det virkelig passe, at danske skatteborgere skal til at betale for rødglødende arbejdsløshedstal i Sydeuropa? Og kan det virkelig passe, at Danmark endnu engang skal saves midtover af EU-kommissionen og godtroende danske EU-parlamentarikere, der lefler for EU-systemet?

Svaret er formentligt desværre ja, for hvis man kender EU-systemets føderalistiske ønsker korrekt, så vil en europæisk arbejdsløshedsordning reelt betyde, at Danmark tvinges ind i en fælles europæisk A-kasse, hvor danske skatteborgere skal betale for understøttende ydelser til arbejdsløse i andre EU-lande. Dermed vil vores danske model være kørt midtover af EU-toget.

Og det vil desværre ikke være første gang, for de seneste mange år har desværre vist, at den danske model ikke er ukrænkelig i Bruxelles. I årevis har EU amputeret dele af fagbevægelsens beføjelser: Når det kommer til barselsregler, arbejdstid, og ferielov, så bestemmes det meste i dag fra Bruxelles - og dermed lige hen over hovedet på både Folketinget, danskerne og fagbevægelsen. Derudover er seneste skøre påfund fra EU, som med rette har skabt enorme bekymringer, ideen om en EU-mindsteløn. Et tiltag, der vil slå benene væk under den danske model og fagbevægelse, da det i Danmark naturligvis er arbejdsmarkedets parter og ikke politikerne, der aftaler løn- og arbejdsvilkår.

Med andre ord er Danmark allerede blevet jordet af EU´s jurister, og derfor er der god grund til at frygte, at vi også vil blive det, når det kommer til føderalistiske drømme om fælles dagpengesystemer. Danskerne har alt at frygte, og derfor er det mig også fuldstændig ufatteligt, at de danske medlemmer fra Konservative og Socialdemokratiet i Europa-Parlamentet kan stemme for det her unionsforherligende gøgl.

For Dansk Folkeparti og undertegnede er det fuldstændig klart, at vi aldrig nogensinde skal have nogen som helst form for fælles europæisk A-kasse eller EU-dagpengeordning. I forvejen har EU tillusket sig alt for meget magt over danske velfærdsydelse, som EU tvinger ud af den danske statskasse til alle mulige vandrende arbejdstagere.

Det er i sandhed på tide, at Danmark får sat en endelig stopper for EU’s skøre ideer, og at vi får magten over danske skattekroner tilbage. Ellers kan vi lige så godt smide den danske model på gulvet.Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Peter Kofod (f.1990) er medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti, hvor han er medlem af bl.a. Libe-udvalget, der tager sig af grænsekontrol og migration. Peter Kofod er tidligere medlem af Folketinget og retsordfører for Dansk Folkeparti, og han vil blogge om EU og danske emner. Han bor til daglig i Haderslev og er uddannet skolelærer.
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
11.08.20, 20:35
Det er et af de groveste anslag mod mennesker, der tjener mere end andre, at de får mindre udbetalt end nogle, der tjener mindre. Læs mere
Af Jens Kindberg
11.08.20, 07:11
Sønderborg, Mariagerfjord og Skive – det er de 3 steder i Jylland, hvor det giver mere mening at spille på rød på kasinoet i Munkebjerg end at sætte penge i mursten. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
10.08.20, 14:30
Kvinders adgang til ordination har ikke noget med kvindeundertrykkelse at gøre; det er et teologisk spørgsmål. Der er stadig sogne i Danmark, hvor kvinder ikke kan få embede. Men krav om kønskvotering fremmer ikke ligestillingen, men undertrykker friheden for kirken til at indrette sig, som dens teologi og tro bestemmer det. Læs mere
Af Christina Egelund
10.08.20, 12:39
Det er både rationelt og rigtigt at gøre, og burde være en selvfølge for de fleste politiske partier i Danmark. Helt bizar bliver debatten, når det påstås, at de 200 kvoteflygtninge er med til at sætte selve danskheden under pres. Smålighed er ikke en dansk værdi. Læs mere
Af Mikael Jalving
10.08.20, 12:00
Vi andre pragmatikere må få det bedste ud af tingene, som de er. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
10.08.20, 00:34
EU skal indføre sanktioner overfor Europas sidste diktator Læs mere
Af Mikael Jalving
09.08.20, 10:00
Vi har brug for at se os lidt over skulderen. Vi kan også kalde det historisk dannelse. Læs mere
Af Nauja Lynge
07.08.20, 20:31
Vejen frem er ikke at hakke på de unge, for uden deres opbakning løser vi ikke coronakrisen. De fleste vil gerne være påpasselige og er mere tolerante over for byens diversitet end mange ældre.   Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
07.08.20, 18:08
Danske aviser vælger at citere den nok mest krigsglade mand, John Bolton, i Washington D.C. Hvorfor? Læs mere
Af Marie Høgh
07.08.20, 15:30
Kritikken af DF'erens udmeldinger om kristendommen afslører det dybe dannelseshul, han taler ind i. Læs mere