Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Dybt godnat: Danske socialdemokrater og konservative stemmer imod egen politik

Der bliver sagt ét i Danmark og gjort noget andet i Bruxelles for mange danske medlemmer af EU-Parlamentet

Der sker store ting i Europa-Parlamentet, der netop har behandlet en stribe initiativer, der skal sætte gang i Europa i lyset af corona-krisen.

Blandt forslagene var et fælleseuropæisk dagpengesystem, kritik af grænsekontrol, EU-obligationer (hvor idéen er, at rige lande i nord skal kautionere for fattigere landes lån i syd og øst) og et større EU-budget.

Alle disse opremsede initiativer har dét til fælles, at de konservative og socialdemokraterne fra Danmark stemte FOR dem! Selv de EU-begejstrede Venstrefolk og SF’erne med Margrethe Auken i spidsen besindede sig og stemte blankt. Socialdemokraterne og de konservative er nu mere EU-begejstrede end Venstre! Hvem havde set det komme?!

I Danmark gør den altomfavnende statsminister "mor Mette" ellers alt, hvad hun kan for at ligne en, der vil holde igen. Her får vi at vide, at EU ikke skal have flere af vores skattepenge, at vi godt kan have grænsekontrol, og at EU ikke skal underminere vores arbejdsmarkedspolitik og løn- og arbejdsvilkår. Men så snart man sender tre glade socialdemokrater på græs i Bruxelles og Strasbourg, lader det mere til at være den EU-begejstrede Helle Thorning-Schmidts linje, der slår igennem. 

Man kan sige meget skidt om Thorning-Schmidts politik og resultater. Men Helle Thorning-Schmidt var i det mindste ærlig. Hun sagde meget klart, at hun var “European by Heart”. Nu forsøger socialdemokraterne omvendt at give indtryk af at være skeptiske og forsigtige - men stemmer bare noget helt andet - og er EU-begejstret. 

Egentlig mærkeligt. I valgkampen til EU-Parlamentet for mindre end et år siden sagde den socialdemokratiske spidskandidat ellers, at EU ikke skulle bestemme over vores nationale grænser. Det gælder åbenbart ikke mere. 

Man skulle også tro, at socialdemokraterne som et minimum ville forsvare den danske model og arbejdsmarkedspolitikken fra EU-regulering. Ikke alene er det vigtigt for fagbevægelsen, men også for hundredtusinder af lønmodtagere. De løfter gælder åbenbart heller ikke mere. 

Og al snakken om EU-budgettets størrelse, som regeringen ikke vil lade vokse, er pludselig nærmest komisk retorik at høre på. 

Hvor er det skuffende! 

Det kunne være, den socialdemokratiske top hellere burde beskæftige sig med at holde styr på egne folk i Bruxelles frem for at satse på politiske ansættelser for at bokse politisk neutrale embedsmænd på plads på Slotsholmen i de danske ministerier. 

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Peter Kofod (f.1990) er medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti, hvor han er medlem af bl.a. Libe-udvalget, der tager sig af grænsekontrol og migration. Peter Kofod er tidligere medlem af Folketinget og retsordfører for Dansk Folkeparti, og han vil blogge om EU og danske emner. Han bor til daglig i Haderslev og er uddannet skolelærer.
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
06.06.20, 20:52
Hvor er danskere i den proces? Læs mere
Af Martin Ågerup
05.06.20, 14:51
Eller hvorfor Mette Frederiksen ikke er nogen Václav Havel. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
05.06.20, 14:16
En ulykkelig død og højst sandsynligt en uacceptabel handling fra politimandens side, men George Floyd var på stoffer og havde fem tidligere domme. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
05.06.20, 10:30
Begrav den magtarrogante statsminister og find den side frem, der lægger alle oplysninger frem, så vi fortsat kan have tillid til, at alt går rigtigt til. Læs mere
Af Signe Munk
04.06.20, 16:00
Grønne ildsjæle har i årtier kæmpet for at få fjernet de store miljøbomber, vi kalder generationsforureninger. Nu har vi endelig sort på hvidt, at der skal ryddes op efter fortidens synder. Læs mere
Af Utku H. Güzel
03.06.20, 22:05
Lad nu dansk udenrigspolitik blive formet på Christiansborg og ikke blive dikteret fra Washington. Læs mere
Af Nauja Lynge
03.06.20, 21:20
Danskere, islændinge og grønlændere er velkommen på Færøerne – selvom Færøerne overhovedet ikke blev nævnt, da statsministeren åbnede Danmark lidt mere op. Læs mere
Af Henrik Højlund
03.06.20, 17:40
Formanden for Ateistisk Selskab hævder i mindeartikel om den omstridte præst Thokild Grosbøll, der ikke troede på en skabende Gud, at mange medlemmer af folkekirken er ateister. Det tror jeg, han har ret i. Men ateismen er også en tro. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
03.06.20, 15:53
Tyskland fjerner rejserestriktionerne, mens Danmark stædigt holder fast uden sundhedsfagligt belæg Læs mere