Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Dybt godnat: Danske socialdemokrater og konservative stemmer imod egen politik

Der bliver sagt ét i Danmark og gjort noget andet i Bruxelles for mange danske medlemmer af EU-Parlamentet

Der sker store ting i Europa-Parlamentet, der netop har behandlet en stribe initiativer, der skal sætte gang i Europa i lyset af corona-krisen.

Blandt forslagene var et fælleseuropæisk dagpengesystem, kritik af grænsekontrol, EU-obligationer (hvor idéen er, at rige lande i nord skal kautionere for fattigere landes lån i syd og øst) og et større EU-budget.

Alle disse opremsede initiativer har dét til fælles, at de konservative og socialdemokraterne fra Danmark stemte FOR dem! Selv de EU-begejstrede Venstrefolk og SF’erne med Margrethe Auken i spidsen besindede sig og stemte blankt. Socialdemokraterne og de konservative er nu mere EU-begejstrede end Venstre! Hvem havde set det komme?!

I Danmark gør den altomfavnende statsminister "mor Mette" ellers alt, hvad hun kan for at ligne en, der vil holde igen. Her får vi at vide, at EU ikke skal have flere af vores skattepenge, at vi godt kan have grænsekontrol, og at EU ikke skal underminere vores arbejdsmarkedspolitik og løn- og arbejdsvilkår. Men så snart man sender tre glade socialdemokrater på græs i Bruxelles og Strasbourg, lader det mere til at være den EU-begejstrede Helle Thorning-Schmidts linje, der slår igennem. 

Man kan sige meget skidt om Thorning-Schmidts politik og resultater. Men Helle Thorning-Schmidt var i det mindste ærlig. Hun sagde meget klart, at hun var “European by Heart”. Nu forsøger socialdemokraterne omvendt at give indtryk af at være skeptiske og forsigtige - men stemmer bare noget helt andet - og er EU-begejstret. 

Egentlig mærkeligt. I valgkampen til EU-Parlamentet for mindre end et år siden sagde den socialdemokratiske spidskandidat ellers, at EU ikke skulle bestemme over vores nationale grænser. Det gælder åbenbart ikke mere. 

Man skulle også tro, at socialdemokraterne som et minimum ville forsvare den danske model og arbejdsmarkedspolitikken fra EU-regulering. Ikke alene er det vigtigt for fagbevægelsen, men også for hundredtusinder af lønmodtagere. De løfter gælder åbenbart heller ikke mere. 

Og al snakken om EU-budgettets størrelse, som regeringen ikke vil lade vokse, er pludselig nærmest komisk retorik at høre på. 

Hvor er det skuffende! 

Det kunne være, den socialdemokratiske top hellere burde beskæftige sig med at holde styr på egne folk i Bruxelles frem for at satse på politiske ansættelser for at bokse politisk neutrale embedsmænd på plads på Slotsholmen i de danske ministerier. 

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Peter Kofod (f.1990) er medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti, hvor han er medlem af bl.a. Libe-udvalget, der tager sig af grænsekontrol og migration. Peter Kofod er tidligere medlem af Folketinget og retsordfører for Dansk Folkeparti, og han vil blogge om EU og danske emner. Han bor til daglig i Haderslev og er uddannet skolelærer.
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
11.08.20, 20:35
Det er et af de groveste anslag mod mennesker, der tjener mere end andre, at de får mindre udbetalt end nogle, der tjener mindre. Læs mere
Af Jens Kindberg
11.08.20, 07:11
Sønderborg, Mariagerfjord og Skive – det er de 3 steder i Jylland, hvor det giver mere mening at spille på rød på kasinoet i Munkebjerg end at sætte penge i mursten. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
10.08.20, 14:30
Kvinders adgang til ordination har ikke noget med kvindeundertrykkelse at gøre; det er et teologisk spørgsmål. Der er stadig sogne i Danmark, hvor kvinder ikke kan få embede. Men krav om kønskvotering fremmer ikke ligestillingen, men undertrykker friheden for kirken til at indrette sig, som dens teologi og tro bestemmer det. Læs mere
Af Christina Egelund
10.08.20, 12:39
Det er både rationelt og rigtigt at gøre, og burde være en selvfølge for de fleste politiske partier i Danmark. Helt bizar bliver debatten, når det påstås, at de 200 kvoteflygtninge er med til at sætte selve danskheden under pres. Smålighed er ikke en dansk værdi. Læs mere
Af Mikael Jalving
10.08.20, 12:00
Vi andre pragmatikere må få det bedste ud af tingene, som de er. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
10.08.20, 00:34
EU skal indføre sanktioner overfor Europas sidste diktator Læs mere
Af Mikael Jalving
09.08.20, 10:00
Vi har brug for at se os lidt over skulderen. Vi kan også kalde det historisk dannelse. Læs mere
Af Nauja Lynge
07.08.20, 20:31
Vejen frem er ikke at hakke på de unge, for uden deres opbakning løser vi ikke coronakrisen. De fleste vil gerne være påpasselige og er mere tolerante over for byens diversitet end mange ældre.   Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
07.08.20, 18:08
Danske aviser vælger at citere den nok mest krigsglade mand, John Bolton, i Washington D.C. Hvorfor? Læs mere
Af Marie Høgh
07.08.20, 15:30
Kritikken af DF'erens udmeldinger om kristendommen afslører det dybe dannelseshul, han taler ind i. Læs mere