Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Den falske Europæiske Union - hvorfor er vi så få, der har gennemskuet den?

Når EU-tilhængerne taler løsninger i det europæiske samarbejde, taler de desværre om et EU, der ganske enkelt ikke findes.
EU

Når jeg hører mine EU-glade kollegaer snakke om EU-samarbejdet, er der altid én bestemt ting, der slår mig: EU-drømmene og EU-ambitionerne, som politikere fra Venstre, Konservative og Socialdemokratiet turnerer rundt med, er alt sammen hængt op på et EU, der simpelthen ikke findes. Dét EU, som de alle sammen drømmer om, og dét EU, som skal løse de store klima og migrationsudfordringer, er ganske enkelt fuldstændig afkoblet fra det EU, der rent faktisk eksisterer.

Når man kigger på planerne for den såkaldte flerårige finansielle ramme for 2021-2027, som er EU´s syvårige fastlagte budget, er det nærmest skåret ud i pap, at EU´s fokus er fjernt fra, hvad det virkeligt burde være.

Langt over halvdelen af hele EU´s budget går til den traditionelle landbrugsstøtte og den såkaldte samhørighedsstøtte. Heriblandt de såkaldte strukturfonde, der blandt andet er gået til, at danske virksomheder har kunne flytte produktionen til lavtlønslande, og flere ubrugte spøgelseslufthavne i Europa, hvor der ingen passagerer er. Eksempelvis modtog Polen mere end 600 millioner euro mellem 2007 og 2013 i lufthavnsstøtte. Penge, der er gået til at bygge nye lufthavne i områder, der hverken kan tiltrække passagerer eller fly. Samhørighedsstøtte-posten fylder altså næsten 30 procent i det samlede budget. Samtidigt fylder landbrugsstøtten næsten 24 procent, og med den store opbakning som landbrugsstøtten møder i store dele af i hele Øst- og Centraleuropa, er der hverken udsigt til omlægning eller udfasning.

Tragikomisk bliver det, når man omvendt ser på Europas store udfordringer.

Eksempelvis fylder migration og grænsebevogtning kun sølle TO procent (ja, du læste rigtigt) i det samlede budget. En af Europas største udfordringer er ikke engang tæt på at udgøre en tiendedel eller en hovedprioritet i EU-samarbejdet, og derfor er det et fatamorgana, når Socialdemokratiet, Venstre og Konservative hævder, at migrationskrisen kan løses i EU-regi.

Hvis EU nogensinde skal kunne modstå migrationspresset og løse opgaven, kræver det ikke bare et løft eller en højere prioritering. Udsigten er, at EU har tænkt sig at bruge flere penge på at byde migranter velkommen, end på at holde dem ude, og derfor kræver det en fundamental omstrukturering af EU´s prioriteter og fokus, før reelle løsninger er i sigte.

Det er præcis den totale omvending af systemet, som jeg dagligt arbejder for. Desværre stritter de EU-glade imod og fastholder dermed de ringe udsigter.

Politiske ambitioner og håb er fine, men det er nødt til at tage udgangspunkt i virkeligheden. Det kan ikke nytte noget, at mine kollegaer konstant tager udgangspunkt i et EU, der reelt ikke findes. Vi må være ærlige overfor borgerne og fortælle dem, at nutidens EU-maskine er bygget på en måde, så den ikke kan løse de reelle udfordringer. Alt andet er uværdigt.

Enten er jeg og Dansk Folkeparti nogle af de eneste, der reelt har indset den barske virkelighed, eller også ved EU-tilhængerne godt, at de forblinder befolkningen med utopiske forestillinger.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Peter Kofod (f.1990) er medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti, hvor han er medlem af bl.a. Libe-udvalget, der tager sig af grænsekontrol og migration. Peter Kofod er tidligere medlem af Folketinget og retsordfører for Dansk Folkeparti, og han vil blogge om EU og danske emner. Han bor til daglig i Haderslev og er uddannet skolelærer.
Seneste blogs
Af Søren Gade
23.01.20, 14:30
Danske nyrepatienter kan ikke få betalt en livreddende transplantation i USA af det offentlige – kun hvis man selv har mulighed for at punge ud. Det er en urimelig forskel. Læs mere
Af Louis Jacobsen
23.01.20, 14:13
En kollega udviste solidaritet med mig i praksis. Det er åbenbart efterspurgt. Læs mere
Af Jens Kindberg
23.01.20, 12:47
En gang var det acceptabelt at køre stærkt i byen, men tiderne er skiftet. Mange kører dog stadig hasarderet, især andengenerationsindvandrere. Læs mere
Af Mikael Jalving
23.01.20, 11:42
Både røde og blå politikere vil have flest mulig gennem en boglig uddannelse. Det er at svigte de unge Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
23.01.20, 09:14
Baner Mette Frederiksen selv vejen for en ny regering? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
22.01.20, 21:23
Brian Arly Jacobsen fra Københavns Universitet er vred over, at Mette Frederiksen har medgivet, at indvandringen er medvirkende til vækst i antisemitismen herhjemme. Det må man ikke sige i det politisk korrekte miljø. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
22.01.20, 10:46
Roundup er til gavn for både biodiversitet og klimaet, og et borgerforslag om at forbyde sprøjtemidler med glyfosat er båret af følelser, ikke fakta. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
21.01.20, 22:21
Eneste løsning mod Facebooks egenrådige fremfærd er lovgivning. Gøre det strafbart at forskelsbehandle politiske holdninger. Læs mere
Af Marie Høgh
21.01.20, 22:11
Biskopperne vil reducere Folkekirkens CO2-udledning med 70 procent inden 2030. Umiddelbart rummer det symbolpolitiske forslag varm luft nok til at opvarme alle landets middelalderkirker helt indtil undergangen og Kristi genkomst. Og mens vi venter, vil biskopperne åbenbart lægger kirkehus til den identitetspolitisk syge, ekstreme selvrealisering og overopmærksomhed på os selv, som desværre (næsten) altid følger klimaaktivismen. Læs mere