Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Den falske Europæiske Union - hvorfor er vi så få, der har gennemskuet den?

Når EU-tilhængerne taler løsninger i det europæiske samarbejde, taler de desværre om et EU, der ganske enkelt ikke findes.
EU

Når jeg hører mine EU-glade kollegaer snakke om EU-samarbejdet, er der altid én bestemt ting, der slår mig: EU-drømmene og EU-ambitionerne, som politikere fra Venstre, Konservative og Socialdemokratiet turnerer rundt med, er alt sammen hængt op på et EU, der simpelthen ikke findes. Dét EU, som de alle sammen drømmer om, og dét EU, som skal løse de store klima og migrationsudfordringer, er ganske enkelt fuldstændig afkoblet fra det EU, der rent faktisk eksisterer.

Når man kigger på planerne for den såkaldte flerårige finansielle ramme for 2021-2027, som er EU´s syvårige fastlagte budget, er det nærmest skåret ud i pap, at EU´s fokus er fjernt fra, hvad det virkeligt burde være.

Langt over halvdelen af hele EU´s budget går til den traditionelle landbrugsstøtte og den såkaldte samhørighedsstøtte. Heriblandt de såkaldte strukturfonde, der blandt andet er gået til, at danske virksomheder har kunne flytte produktionen til lavtlønslande, og flere ubrugte spøgelseslufthavne i Europa, hvor der ingen passagerer er. Eksempelvis modtog Polen mere end 600 millioner euro mellem 2007 og 2013 i lufthavnsstøtte. Penge, der er gået til at bygge nye lufthavne i områder, der hverken kan tiltrække passagerer eller fly. Samhørighedsstøtte-posten fylder altså næsten 30 procent i det samlede budget. Samtidigt fylder landbrugsstøtten næsten 24 procent, og med den store opbakning som landbrugsstøtten møder i store dele af i hele Øst- og Centraleuropa, er der hverken udsigt til omlægning eller udfasning.

Tragikomisk bliver det, når man omvendt ser på Europas store udfordringer.

Eksempelvis fylder migration og grænsebevogtning kun sølle TO procent (ja, du læste rigtigt) i det samlede budget. En af Europas største udfordringer er ikke engang tæt på at udgøre en tiendedel eller en hovedprioritet i EU-samarbejdet, og derfor er det et fatamorgana, når Socialdemokratiet, Venstre og Konservative hævder, at migrationskrisen kan løses i EU-regi.

Hvis EU nogensinde skal kunne modstå migrationspresset og løse opgaven, kræver det ikke bare et løft eller en højere prioritering. Udsigten er, at EU har tænkt sig at bruge flere penge på at byde migranter velkommen, end på at holde dem ude, og derfor kræver det en fundamental omstrukturering af EU´s prioriteter og fokus, før reelle løsninger er i sigte.

Det er præcis den totale omvending af systemet, som jeg dagligt arbejder for. Desværre stritter de EU-glade imod og fastholder dermed de ringe udsigter.

Politiske ambitioner og håb er fine, men det er nødt til at tage udgangspunkt i virkeligheden. Det kan ikke nytte noget, at mine kollegaer konstant tager udgangspunkt i et EU, der reelt ikke findes. Vi må være ærlige overfor borgerne og fortælle dem, at nutidens EU-maskine er bygget på en måde, så den ikke kan løse de reelle udfordringer. Alt andet er uværdigt.

Enten er jeg og Dansk Folkeparti nogle af de eneste, der reelt har indset den barske virkelighed, eller også ved EU-tilhængerne godt, at de forblinder befolkningen med utopiske forestillinger.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Peter Kofod (f.1990) er medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti, hvor han er medlem af bl.a. Libe-udvalget, der tager sig af grænsekontrol og migration. Peter Kofod er tidligere medlem af Folketinget og retsordfører for Dansk Folkeparti, og han vil blogge om EU og danske emner. Han bor til daglig i Haderslev og er uddannet skolelærer.
Seneste blogs
Af Marie Høgh
07.08.20, 15:30
Kritikken af DF'erens udmeldinger om kristendommen afslører det dybe dannelseshul, han taler ind i. Læs mere
Af Signe Munk
06.08.20, 17:00
De borgerlige partier er røget helt op i loftet over forslaget om at fjerne benzin- og dieselbiler fra vejene på sigt. Men hvad har de selv at byde ind med? Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
06.08.20, 13:50
Lige nu sker der ting og sager, der er værd at holde alvorligt øje med i Hviderusland. En brutal diktator kæmper for sin trone. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
05.08.20, 18:55
Religionsfriheden er udvidet ved lov i 1992. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
05.08.20, 18:17
Og det skyldes selvsagt deres i snit langt lavere kvalifikationer. Læs mere
Af Christina Egelund
05.08.20, 17:30
”Forstå det, hvem der kan. Jeg kan ikke.” Sådan afslutter Mikael Jalving sit blogindlæg ”Importen af muslimske migranter er en kronisk fiasko”. Den afslutning er et rammende resumé. For helt ærligt, så er det en lang opvisning af, at Jalving ikke forstår ret meget, når det kommer til udlændingepolitik. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
05.08.20, 10:27
Grundtvig ønskede større frihed, end grundloven giver Læs mere
Af Nauja Lynge
03.08.20, 21:12
Jeg anbefaler på det varmeste at se denne film og bruge den til debat om forholdet mellem grønlændere og danskere. Men lad os ikke trække i den modsatte offerrolle og tro, at den ikke får international succes, fordi instruktøren er hvid.   Læs mere
Af Mikael Jalving
03.08.20, 17:07
Med syrerne var det anderledes. Der var jo tale om powerflygtninge. Læs mere