Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Indrejsekontrollen i EU sejler

Schengens grænsekontrol fungerer ikke, og folk kan let komme ind på falske visa. Alligevel bliver vi ved med at betro EU opgaven.

Unge socialdemokrater, Venstre-folk og radikale festede på Aventoft Kro få kilometer inde i Tyskland fra den danske grænse i Sønderjylland. Det var i sandhed et festens øjeblik for de eurofile partier i Danmark. Fra midnat 25. marts 2001 skulle det være slut med grænsekontrollen mellem landene i Schengensamarbejdet, og endnu et skridt blev taget i EU-tilhængernes våde drøm: en stadig tættere union med stadig snævrere integration.

Som erstatning for den indre grænsekontrol mellem landene skulle der i stedet være massiv kontrol af EU’s ydre grænser, lød det fra datidens ansvarlige politikere som f.eks. Frank Jensen (S), Poul Nyrup Rasmussen (S) og Anders Fogh Rasmussen (V). Tanken var, som stadig er tilfældet, at hele Schengen-området ses som et samlet område, hvorefter Danmarks ydre grænser bliver beskyttet af Grækenland, Italien, Spanien osv.

Men knap 15 år senere viste garantierne sig at være det rene løgn og humbug. Migrantkrisen raserede over hele Europa i 2015, og de ydre grænser var hullede som en si. Reelt var der siden 2001 blevet advaret problemerne med de ydre grænser, men det blev altid negligeret og latterliggjort af EU-tilhængerne. Nu er der ikke nogen, der griner længere. Den ydre grænse er pivåben, mens EU-Kommissionen foreslår at gøre noget ved det i 2024 (!).

En anden del af Schengensamarbejdet betyder, at landene har fælles visumpolitik. Det betyder, at visumreglerne administreres efter det samme regelsæt, og et visum til Schengen-området giver indehaveren ret til at opholde sig i hvilket som helst af de 26 Schengen-lande i op til 90 dage. Også her blev vi lovet, at kontrollen af indrejsende ville være god og effektiv. Men som en artikel i Jyllands-Posten afslørede 12. november, er indrejsekontrollen på visumområdet ufattelig mangelfuld. En ny undersøgelse fra Den Europæiske Revisionsret viser f.eks., at hver anden grænsevagt fra alle medlemslande har lukket personer ind i Schengen-området med et visum uden at tjekke dem i databaserne. Dermed aner man ikke, om man reelt har lukket eftersøgte terrorister, mordere eller allerede udviste personer ind i Schengen-landene.

Der er desuden 4 mio. mennesker, der har fået udstedt et visum, som man ikke aner, hvor er blevet af. I perioden 2015-2017 udstedte Frankrig, Tyskland, Grækenland, Italien og Spanien i alt 18 mio. visa. Men kun 14 mio. af de 18 mio. mennesker er efterfølgende blevet kontrolleret i Schengen-systemerne. Det betyder, at der potentielt kan rende i millionvis af mennesker rundt i landene, som ikke har lov til at være her, og som kan udgøre en kæmpe sikkerhedsrisiko i forhold til terror eller anden organiseret kriminalitet. For slet ikke at tale om slavelignende forhold på det europæiske arbejdsmarked, som vi har desværre har set talrige eksempler på med personer fra ikke-Schengen-lande.

Det er ganske enkelt bizart og en kæmpe skandale, at Schengensamarbejdet, som ellers bliver lovprist af EU-tilhængerne, igen viser sig som en trussel mod sikkerheden i Europa. Hvornår vågner politikere fra bl.a. Socialdemokratiet og Venstre op og fortæller danskerne sandheden om EU’s evne til at beskytte borgerne?

Sandheden er, at det aldrig kommer til at ske. Det er i virkeligheden nok den største skandale.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Peter Kofod (f.1990) er medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti, hvor han er medlem af bl.a. Libe-udvalget, der tager sig af grænsekontrol og migration. Peter Kofod er tidligere medlem af Folketinget og retsordfører for Dansk Folkeparti, og han vil blogge om EU og danske emner. Han bor til daglig i Haderslev og er uddannet skolelærer.
Seneste blogs
Af Louis Jacobsen
12.07.20, 20:53
Til efteråret planlægges det at hæve pensionsalderen yderligere, det går ikke. Læs mere
Af Gitte Seeberg
12.07.20, 09:28
Når en regering griber til så omfattende og indgribende foranstaltninger som forsamlingsforbud, mulighed for at tvangsvaccinere borgere, tvangslukning af store dele af erhvervslivet, lukning af domstolene og neddrosling af medier som TV 2 og DR og grænselukninger, så skal beslutningerne kunne retfærdiggøres og forsvares. Lad os komme tilbage til normale retstilstande nu. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
11.07.20, 16:35
Den totalitære techgigant tåler ikke ytringsfrihed. Læs mere
Af Mikael Jalving
11.07.20, 11:00
Biologi betyder også noget, og tak for det. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
11.07.20, 10:21
Vi bliver nødt til at forholde os til, om udlændinge skal bestemme, hvem der må være i Danmark. Læs mere
Af Marie Høgh
10.07.20, 16:30
Det er bekymrende, at det eneste, der kan samle borgerligheden, er kampen mod islam. For hvis der er noget, vores egen kultur har brug for, er det et selvopgør. Læs mere
Af Martin Ågerup
09.07.20, 16:51
Sidste blog i sommerserien: Sådan kan de borgerlige trække Danmark i en blå retning Læs mere
Af Peter Kofod
09.07.20, 15:20
Angela Merkel risikerer at ødelægge Europa med sin planlagte reform af EU´s asylpolitik. Hendes "wir schaffen das"-politik spøger stadig. Læs mere
Af Isabella Arendt
09.07.20, 11:42
Del 2 i mine tanker her hen over sommeren. Tanker om borgerligheden i fremtiden og de borgerlige partiers mulighed for at finde noget at være fælles om. I dag skal det handle lidt om, at vi har glemt at sætte borgerens magt i centrum. Vi skal kæmpe for folkestyret helt lokalt og sikre, at der ikke er længere i skole, end at børnene kan cykle dertil. Læs mere