Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Det handler om sex!

Der er snart ikke det, der efter flertallet i Europa-Parlamentets mening ikke skal være en EU-opgave. Selv danskernes sexliv skal efter det store flertals mening være en opgave, som EU skal tage sig af.
EU

I Polen sidder det konservative – og meget katolske – parti PiS ved magten. Her ønsker flertallet af politikere – og tilsyneladende vælgere, da PiS lige har haft et forrygende parlamentsvalg – at seksualundervisningen i skolerne skal lade sig styre af hensynet til den katolske kirke. Det vil de facto betyde, at seksualundervisningen vil være utilstrækkelig og dermed bremse de unges udvikling.

Ærlig talt, så synes jeg, at det er en dårlig beslutning! Som vel nok det eneste danske medlem af Europa-Parlamentet har jeg under min uddannelse til skolelærer faktisk været med til at undervise i seksualundervisning. Det er mit indtryk, at denne undervisning er vigtig for mange unge mennesker, der har brug for en grundlæggende forståelse for køn, reproduktion, sex, prævention, seksuelt overførte sygdomme osv. Derfor er jeg mildest talt ikke imponeret over, hvad de har gang i i Polen.

Sagen er bare, at det ikke rager mig en høstblomst, hvad flertallet af polakkerne mener, der skal undervises i i deres egne skoler. Det må polakkerne helt selv om. For sådan fungerer det nationale demokrati. På samme måde er det Folketinget i Danmark, der må beslutte, hvordan folkeskolen skal håndtere samme spørgsmål her til lands – og heldigvis har vi en anden måde at håndtere dette på i Danmark sammenlignet med Polen.

Men nu har et flertal i Europa-Parlamentet så besluttet, at de katolske polakker skal gokkes ordentligt på plads! Et stort flertal i Europa-Parlamentet mener, at man skal gribe ind over for Polen i dette spørgsmål. Dette flertal inkluderer alle andre 12 danske medlemmer i parlamentet ud over mig. Jeg må sige, at jeg er bekymret. Jeg synes, deres beslutning virker overordentligt lidt velreflekteret. For hvis man aktivt gør skolernes seksualundervisning til et EU-spørgsmål frem for et nationalt spørgsmål, hvad vil vi så gøre i Danmark, hvis der pludselig viser sig en dag, hvor katolsk flertal i parlamentet mener, at man skal bestemme, hvordan vi har seksualundervisning i skoler i Danmark? Om abort er socialt accepteret eller ej?

Det ville vi jo aldrig acceptere i Danmark. Et bredt flertal i Folketinget ville formentlig gøre det, de er bedst til: Sende bandbuller afsted! Man kan næsten høre debatten og forargelsen for sig allerede – at tænke sig, hvis katolske polakker eller andre ville tillade sig at bestemme over seksualundervisningen i Danmark – føj da! Sagen er absurd. For de danske partier i parlamentet (V, S, SF, EL, RV og K) har jo netop nu gjort det klart, at seksualundervisning åbenbart skal være et EU-anliggende før et nationalt anliggende. For ellers ville man vel ikke stemme aktivt FOR, at polakkerne skal sættes på plads?

Afstemningen om dette forslag var præget af en stribe (skøre) ændringsforslag – til min ærgrelse kom nogle af dem sågar fra medlemmer af min egen gruppe, hvor der også sidder stærkt katolske medlemmer. Nogle gik på holdningen til onani(!), andre på holdningen til pornofilm. Alt sammen et godt eksempel på ting, hvor det efter min mening ikke giver mening, at politikere blander sig synderligt i borgernes seksuelle lyster og drifter (så længe ingen lider overlast eller tvinges).

Men det er jo netop et godt eksempel på, at vi i Europa har forskellige udgangspunkter, som skal respekteres – og måske endnu vigtigere: at der ikke kommer noget lykkeligt Europa ud af fælles regler, der i dette tilfælde enten vil tæve et flertal af polakkerne ned på et område, der betyder meget for dem og deres kirke – eller alternativt at blande sig i seksuelt liberale landes tilgang til seksualundervisning, såsom Danmarks. Et lykkeligere Europa er altså ikke nødvendigvis det samme som et stærkere EU. Snarere tværtimod, vil jeg mene. Et lykkeligere Europa får vi ud af erkendelsen af, at italienere er bedst til at lovgive i Italien, polakker i Polen og danskere i Danmark.

Så hvorfor i alverden er der seriøst 12 ud af 13 danskere, der nu har stemt for at begrænse Polens nationale ret til at bestemme over egen skoleundervisning?

Jeg begriber det ikke.Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Peter Kofod (f.1990) er medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti, hvor han er medlem af bl.a. Libe-udvalget, der tager sig af grænsekontrol og migration. Peter Kofod er tidligere medlem af Folketinget og retsordfører for Dansk Folkeparti, og han vil blogge om EU og danske emner. Han bor til daglig i Haderslev og er uddannet skolelærer.
Seneste blogs
Af Louis Jacobsen
12.07.20, 20:53
Til efteråret planlægges det at hæve pensionsalderen yderligere, det går ikke. Læs mere
Af Gitte Seeberg
12.07.20, 09:28
Når en regering griber til så omfattende og indgribende foranstaltninger som forsamlingsforbud, mulighed for at tvangsvaccinere borgere, tvangslukning af store dele af erhvervslivet, lukning af domstolene og neddrosling af medier som TV 2 og DR og grænselukninger, så skal beslutningerne kunne retfærdiggøres og forsvares. Lad os komme tilbage til normale retstilstande nu. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
11.07.20, 16:35
Den totalitære techgigant tåler ikke ytringsfrihed. Læs mere
Af Mikael Jalving
11.07.20, 11:00
Biologi betyder også noget, og tak for det. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
11.07.20, 10:21
Vi bliver nødt til at forholde os til, om udlændinge skal bestemme, hvem der må være i Danmark. Læs mere
Af Marie Høgh
10.07.20, 16:30
Det er bekymrende, at det eneste, der kan samle borgerligheden, er kampen mod islam. For hvis der er noget, vores egen kultur har brug for, er det et selvopgør. Læs mere
Af Martin Ågerup
09.07.20, 16:51
Sidste blog i sommerserien: Sådan kan de borgerlige trække Danmark i en blå retning Læs mere
Af Peter Kofod
09.07.20, 15:20
Angela Merkel risikerer at ødelægge Europa med sin planlagte reform af EU´s asylpolitik. Hendes "wir schaffen das"-politik spøger stadig. Læs mere
Af Isabella Arendt
09.07.20, 11:42
Del 2 i mine tanker her hen over sommeren. Tanker om borgerligheden i fremtiden og de borgerlige partiers mulighed for at finde noget at være fælles om. I dag skal det handle lidt om, at vi har glemt at sætte borgerens magt i centrum. Vi skal kæmpe for folkestyret helt lokalt og sikre, at der ikke er længere i skole, end at børnene kan cykle dertil. Læs mere