Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Helligheden om Tyrkiet er uudholdelig

Socialdemokratiet og Venstre taler hårdt om Tyrkiet, men fastholder fremtidigt medlemskab af EU

Forargelsen er til at tage at føle på hos flere af mine politiske modstandere, efter at Jyllands-Posten onsdag afslører, at EU-penge er gået til en tyrkisk rapport om islamofobi i blandt andet Danmark. Rapporten er udfærdiget af en tænketank, der notorisk har tætte bånd til Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan.

Fra Venstres næstformand, Inger Støjberg, lyder det bl.a: ”Det tilkommer overhovedet ikke en muslimsk semidiktator som Erdogan at give karakterer til hverken mig, min politik eller det, at jeg har Kurt Westergaards Muhammed-tegning som baggrundsskærm på min iPad (som fremhæves i rapporten) ”.

Det er alt sammen meget godt, men det helt oplagte spørgsmål, som Jyllands-Posten af uransalige årsager ikke stiller Inger Støjberg, er, hvorfor Venstre, for at bruge Støjbergs eget udtryk, stadig fastholder Tyrkiet som kandidatland til EU-medlemskab, når det er styret af en ”semidiktator”. Faktum er, at Venstres medlemmer af EU-Parlamentet tre gange i efteråret har stemt nej til endegyldigt at stoppe optagelsesforhandlingerne med Tyrkiet og smække pengekassen i. Alt imens flyder pengene (Tyrkiet har fået mere end ni mia. euro siden 2009), som er en del af det at være kandidatland, stadig til Ankara, hvorfor det f.eks. er muligt at finansiere rapporter om islamofobi i bl.a. i Danmark for vores skattekroner. Vi er i sandhed til grin for vores egne penge

Så i stedet for at spille hård og slynge om sig med hård retorik, ville det aftvinge noget mere respekt, hvis Inger Støjberg som næstformand for Venstre tog en kammeratlig samtale med sine medlemmer af EU-Parlamentet om linjen i forhold til Tyrkiet. Men det kommer nok ikke til at ske.

Også min kollega i EU-Parlamentet, Christel Schaldemose (S), der aldrig står på mål for egne holdninger og er uofficiel verdensmester i politisk rygsvømning, spiller forarget i artiklen fra Jyllands-Posten. Der er ikke grænser for, hvor frygteligt det er med Erdogan, og ” der er jo ingen, der forestiller sig, at Tyrkiet bliver medlem af EU i en overskuelig fremtid. ”

Også her kunne det have været relevant med kritiske spørgsmål fra Jyllands-Posten; ønsker Christel Schaldemose og Socialdemokratiet Tyrkiet medlem af EU på et tidspunkt? Ud fra hendes udsagn må vi tolke det sådan, at det bestemt stadig er Socialdemokraternes plan, at Tyrkiet skal med i EU, hvorfor hendes hårde udfald mod landet reelt bare er leflen for en dansk folkestemning, som Schaldemose udmærket ved, der findes om Tyrkiet. For hvad er det, Socialdemokraterne ser i Tyrkiet, der gør, at døren ikke bare bliver holdt på klem for dem, men er pivåben?

Svaret er ret simpelt; det skyldes nemlig EU´s flygtningeaftale med Tyrkiet, hvor EU har udliciteret arbejdet med at beskytte EU´s ydre grænse til Erdogan. EU-tilhængerne i Venstre og Socialdemokratiet er så bange for, at Erdogan åbner for sluserne og sender i millionvis af migranter til Europa, at de fortsat bliver ved med at støtte strømmen af milliarder af euro til Tyrkiet. For gør Erdogan alvor af sine trusler om at åbne grænserne, vil det udstille, at EU intet svar har på migrantkrisen, og der intet er sket, siden migranterne væltede ind i 2015. EU´s eneste svar er 10.000 tilkaldevagter til at bevogte den ydre grænse i, hold fast, 2027.Det er en joke.

Det er ganske enkelt ikke til at holde ud at høre på mine kollegers forargelse over Tyrkiet, når det ikke ønsker at stoppe optagelsesforhandlingerne. Jeg vil godt sige det klart; Tyrkiet skal aldrig med i EU, for Tyrkiet er ikke en del af den vestlige kultur, og vi skal ikke have muslimske lande som medlemmer af EU. Hverken nu eller i fremtiden

Desværre er Dansk Folkeparti det eneste parti, der reelt mener det. Husk det næste gang, at samtalen falder på tyrkisk medlemskab af EU

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Peter Kofod (f.1990) er medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti, hvor han er medlem af bl.a. Libe-udvalget, der tager sig af grænsekontrol og migration. Peter Kofod er tidligere medlem af Folketinget og retsordfører for Dansk Folkeparti, og han vil blogge om EU og danske emner. Han bor til daglig i Haderslev og er uddannet skolelærer.
Seneste blogs
Af Birthe Rønn Hornbech
05.08.20, 18:55
Religionsfriheden er udvidet ved lov i 1992. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
05.08.20, 18:17
Og det skyldes selvsagt deres i snit langt lavere kvalifikationer. Læs mere
Af Christina Egelund
05.08.20, 17:30
”Forstå det, hvem der kan. Jeg kan ikke.” Sådan afslutter Mikael Jalving sit blogindlæg ”Importen af muslimske migranter er en kronisk fiasko”. Den afslutning er et rammende resumé. For helt ærligt, så er det en lang opvisning af, at Jalving ikke forstår ret meget, når det kommer til udlændingepolitik. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
05.08.20, 10:27
Grundtvig ønskede større frihed, end grundloven giver Læs mere
Af Nauja Lynge
03.08.20, 21:12
Jeg anbefaler på det varmeste at se denne film og bruge den til debat om forholdet mellem grønlændere og danskere. Men lad os ikke trække i den modsatte offerrolle og tro, at den ikke får international succes, fordi instruktøren er hvid.   Læs mere
Af Mikael Jalving
03.08.20, 17:07
Med syrerne var det anderledes. Der var jo tale om powerflygtninge. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
02.08.20, 20:20
Sverige vil synke ned i et dybt mørke i kraft af forandringerne i sammensætningen af befolkningen. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
02.08.20, 15:06
Hvem er egentlig mest uværdig. Den tvungne eller den tvingende? Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
31.07.20, 12:00
Det er oprørende, at hospitalernes manglende hygiejne kræver tusinder af menneskeliv. Læs mere
Af Nauja Lynge
31.07.20, 10:43
Hovedingrediensen i fordomme mod grønlændere er selvstyrets sejlende sociale område og dansk uvidenhed.   Læs mere