Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Mette Frederiksen er en EU-hykler

Statsministeren slår sig op som folkets stemme i EU-samarbejdet, men intet kunne være mere forkert. Det viser hendes partis handlinger i Bruxelles.
EU

Indrømmet; vi er i politik ikke altid synderligt gode til at rose hinanden, når modparten siger noget, man er enig i. Derfor vil jeg begynde med at rose Mette Frederiksen for hendes EU-interview i Jyllands-Posten den 17. oktober.

Her talte statsministeren om massive negative konsekvenser ved EU-samarbejdet, og hun anlagde en langt mere kritisk EU-linje, end man er vant til fra Socialdemokratiet. Det fortjener hun ros for.

Men alt er ikke reddet med flotte ord, og når det kommer til handling, kniber det gevaldigt for socialdemokraterne. Specielt når man kigger væk fra Mette Frederiksens elfenbenstårn i Statsministeriet og ser på partiets politikere i Bruxelles.

I interviewet siger hun bl.a.:

»Der er en tendens til, at noget af det, der diskuteres i det europæiske samarbejde, er frakoblet den verden, vi er en del af,« lød det fra Mette Frederiksen om bl.a. optagelsesforhandlinger med Albanien og Makedonien.

Egentlig kloge ord fra den danske statsminister, men hvis man ser på, hvem der har skabt den virkelighedsfjerne verden, som EU beskæftiger sig med, er Mette Frederiksen og hendes parti aldeles medskyldige.

For hvem har lige stemt for en EU-Kommission, hvis erklærede mål er en EU-fastsat mindsteløn, og at EU-budgettet skal forøges? Hvem var det, der stemte for, at Albanien tilbage i 2014 kunne blive kandidatland til EU-medlemskab? Det er såmænd Socialdemokratiet, hvorfor Mette Frederiksens ord klinger hult. Læg dertil, at den socialdemokratiske gruppe i EU-Parlamentet, som de danske socialdemokrater sidder i, åbent ønsker, at EU-borgere skal have adgang til danske dagpenge efter kun én dags arbejde. At EU skal blande sig i danske barselsregler, så familiepolitikken fremover bliver styret fra Bruxelles. Og sådan kunne jeg blive ved.

Derfor er det rent hykleri, når Mette Frederiksen taler om at kere sig om almindelige danskeres bekymringer med EU-samarbejdet. For hvis hun virkelig mente det, kunne hun jo begynde med at sikre, at hendes danske socialdemokrater i EU-Parlamentet ikke igen og igen er en del af det flertal, der bliver ved med at stemme for mere besynderlig EU-indblanding i danskernes hverdag.

Men det er med Mette Frederiksen og EU-politikken, som det er med udlændingepolitikken og Socialdemokratiet – fyldt med en masse snak og ingen reel handling.

Så kære statsminister: Tiden er ikke til barske ord og skåltaler for den danske EU-politik. Der skal handling til. Og her skræmmer de socialdemokratiske spor gevaldigt. Hvis du vil overbevise danskerne om, at du er blevet EU-skeptiker, Mette Frederiksen, så begynd lige med at overbevise dine egne partifæller i Bruxelles. De har vist ikke lige fået den nye EU-strategi tilsendt.Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Peter Kofod (f.1990) er medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti, hvor han er medlem af bl.a. Libe-udvalget, der tager sig af grænsekontrol og migration. Peter Kofod er tidligere medlem af Folketinget og retsordfører for Dansk Folkeparti, og han vil blogge om EU og danske emner. Han bor til daglig i Haderslev og er uddannet skolelærer.
Seneste blogs
Af Birthe Rønn Hornbech
05.08.20, 18:55
Religionsfriheden er udvidet ved lov i 1992. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
05.08.20, 18:17
Og det skyldes selvsagt deres i snit langt lavere kvalifikationer. Læs mere
Af Christina Egelund
05.08.20, 17:30
”Forstå det, hvem der kan. Jeg kan ikke.” Sådan afslutter Mikael Jalving sit blogindlæg ”Importen af muslimske migranter er en kronisk fiasko”. Den afslutning er et rammende resumé. For helt ærligt, så er det en lang opvisning af, at Jalving ikke forstår ret meget, når det kommer til udlændingepolitik. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
05.08.20, 10:27
Grundtvig ønskede større frihed, end grundloven giver Læs mere
Af Nauja Lynge
03.08.20, 21:12
Jeg anbefaler på det varmeste at se denne film og bruge den til debat om forholdet mellem grønlændere og danskere. Men lad os ikke trække i den modsatte offerrolle og tro, at den ikke får international succes, fordi instruktøren er hvid.   Læs mere
Af Mikael Jalving
03.08.20, 17:07
Med syrerne var det anderledes. Der var jo tale om powerflygtninge. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
02.08.20, 20:20
Sverige vil synke ned i et dybt mørke i kraft af forandringerne i sammensætningen af befolkningen. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
02.08.20, 15:06
Hvem er egentlig mest uværdig. Den tvungne eller den tvingende? Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
31.07.20, 12:00
Det er oprørende, at hospitalernes manglende hygiejne kræver tusinder af menneskeliv. Læs mere
Af Nauja Lynge
31.07.20, 10:43
Hovedingrediensen i fordomme mod grønlændere er selvstyrets sejlende sociale område og dansk uvidenhed.   Læs mere