Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Jeg glæder mig til brexit

Lad mig sige det ligeud: Jeg håber, brexit bliver gennemført - og jeg ser mig til, at det endelig bliver klaret.

I tre år har et flertal af politikere i det britiske parlamentet (hvor flertallet er EU-positive) forhalet eller vanskeliggjort gennemførslen af det ønske, der var konklusionen af den britiske folkeafstemning, da briterne stemte om EU-medlemskabet: Et flertal ville helt ud af EU. 

Tre år har de nu brugt på at diskutere frem og tilbage. Jeg håber, at brexit sker. Både fordi det er vigtigt at imødekomme ønsket fra et flertal i befolkningen, der stemte sig ud. Men også fordi brexit viser, hvordan det går, når et land reelt melder sig ud. Det har vi aldrig rigtig prøvet før - og derfor bliver resultatet skelsættende ikke bare for Storbritannien, men sandelig også for hele Europa. 

Jeg frygter ikke brexit. De mange gode mennesker, der stemte sig ud, gjorde det ikke, fordi de er højreorienterede, onde mennesker, der blev snydt af fake news eller andet. Langt fra! De ville bare gerne bestemme mere selv over eget land. I og for sig vel ikke noget mærkeligt ønske i en tid, hvor EU tilraner sig gradvist mere magt og vil diktere alt mellem himmel og jord, om det så måtte være barselsregler, børnechecks til børn, der aldrig har været i Danmark eller om vi må have grænsekontrol eller ej. De bestemmer altså bare alt for meget! 

Når jeg skriver, at jeg ikke frygter brexit, så frygter jeg til gengæld det EU, som briterne efterlader: Et EU, hvor vi i lille Danmark sidder tilbage med nogle store lande, der ønsker sig langt mere EU. Første stop på vejen er et ønske om en fælles EU-hær som tyske Merkel, franske Macron og kommissionsformanden er vilde med. Vi er ganske enkelt på vej mod føderationen, Europas Forenede Stater. Det, mener jeg ikke, er i Danmarks interesse! Så langt fra! 

Jeg er med på, at brexit, nu og her skaber usikkerhed og bekymring. Det skal vi nok komme over, når røgen på et tidspunkt har lagt sig (hvis altså at brexit reelt bliver gennemført). Men jeg mener ikke, at det er de briter, der har stemt for at melde sig ud, der har skabt balladen. Det har til gengæld de EU-begejstrede politikere, der gør alt, hvad de kan for at sabotere afstemningsresultatet, hvor briterne ville ud. Dem, der ikke vil lade en skilsmisseaftale falde på plads. Dem, der vil spørge befolkningen igen (sådan er det altid med EU-tilhængerne: De spørger, indtil de får det resultat, de vil have). Dem, der vil forhindre et nyt parlamentsvalg, fordi premierminister Boris Johnson, ifølge målingerne, vil vinde en solid sejr. Dem, der bare elsker EU-systemet. De skaber balladen. Men de er ikke ene om det. EU-systemet fryder sig over, at det har været svært for briterne. Nu skal de rigtig have en lærestreg - og det skal helst være rigtig svært. For tænk nu, om andre en dag kunne få den idé at melde sig ud af EU... Så skal vi vise dem, er logikken i Bruxelles. 

Jeg håber, at premierminister Boris Johnson kommer igennem med sine brexitplaner. Og han kæmper en strid kamp mod et britisk parlament, der er overvejende EU-positivt mod en oppositionsleder, der er gammelkommunist og totalt uegnet til at lede et land og mod et EU-system, der helst ser brexit smadret og Storbritannien ydmyget.

Johnson er en guttermand - og jeg håber, han kommer igennem med sine planer. 

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Peter Kofod (f.1990) er medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti, hvor han er medlem af bl.a. Libe-udvalget, der tager sig af grænsekontrol og migration. Peter Kofod er tidligere medlem af Folketinget og retsordfører for Dansk Folkeparti, og han vil blogge om EU og danske emner. Han bor til daglig i Haderslev og er uddannet skolelærer.
Seneste blogs
Af Peter Kofod
19.11.19, 09:27
Schengens grænsekontrol fungerer ikke, og folk kan let komme ind på falske visa. Alligevel bliver vi med at betro EU opgaven. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
18.11.19, 21:50
Hitler havde en skør pseudovidenskabelig teori om udbytning af arbejderne. Ligesom Marx. Læs mere
Af Alex Vanopslagh
18.11.19, 16:34
Ledigheden i Danmark er rekordlav på cirka 4 procent. Men for de nyuddannede akademikere er ledigheden på hele 30 procent. Der er noget helt galt. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
17.11.19, 22:30
60-70 pct. af os abonnerer efter Cas Muddes overbevisning på arvegods fra neofascistiske grupper. Læs mere
Af Mikael Jalving
17.11.19, 06:58
Ugens klart bedst sælgende digter trækker på tre stærke længsler i tiden. Læs mere
Af Anna Thygesen
15.11.19, 14:30
Jeg er så træt af alle de sager, hvor offentlige kasser agerer tag selv-bord for svindlere og bedragere. Læs mere
Af Peter Kofod
15.11.19, 10:33
Der er snart ikke det, der efter flertallet i Europa-Parlamentets mening ikke skal være en EU-opgave. Selv danskernes sexliv skal efter det store flertals mening være en opgave, som EU skal tage sig af. Læs mere
Af Utku H. Güzel
15.11.19, 06:23
Kære danske medborger, stop med at generalisere og sætte alle med anden etnisk baggrund i samme bås. Læs mere
Af Søren Gade
14.11.19, 15:32
Der burde indføres en international kippadag, hvor vi står sammen mod den voksende antisemitisme. Læs mere
Af Rune Lund
14.11.19, 13:51
Bedragere kan med skattekroner i ryggen føre klagesager mod den danske stat. Læs mere