Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Erdogan tager røven på EU

EU´s flygtningeaftale med Tyrkiet er en joke, og stort set ingen migranter sendes reelt retur til Tyrkiet, som ellers var aftalen.

Det blev slået op som det helt store slagnummer mod ulovlig migration mod Europa, da EU tilbage i 2016 lavede en flygtningeaftale med Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan. Nu skulle der styr på tilstrømningen til Europa, efter der i 2015 var kommet millioner af migranter til Europa.

Derfor var det også med stolthed, at kansler Merkel, der skabte migrantkrisen i 2015, og EU annoncerede, at der nu var handlet på migrantkrisen. Det var lykkedes, påstod man, at få Erdogan til at stoppe migranter i at tage flugten fra Tyrkiet videre mod Europa. Og skulle det alligevel ske, at der kom migranter mod Europa, havde Tyrkiet forpligtet sig på at tage en stor del af dem retur. Betalingen for at få Tyrkiet til at lave Europas beskidte arbejde var en lind strøm af euro (45 mia kr.), der skulle flyde fra Bruxelles mod regeringskontorerne i Ankara.

Men nu viser det sig, at Erdogan bogstaveligt talt har taget røven på EU. Pengene ryger stadig i et hastigt tempo til Tyrkiet, mens nye tal fra FN´s Flygtningehøjkommissariat, som Kristeligt Dagblad omtaler onsdag, viser, at der kun sendes få retur til Tyrkiet fra Europa. I september var tallet syv (!) personer, og der er kun tilbagesendt 108 personer i 2019. Siden 2016 er der sendt 1914 personer retur ifølge UNCHR. Det selvom der i år til dato er kommet flere migranter til Grækenland fra Tyrkiet end hele sidste år.

Det får migrationsforsker Martin Lemberg-Pedersen fra Aalborg Universitet til at kalde Tyrkiet-aftalen en fiasko i Kristeligt Dagblad og han udtaler:

”Hjemsendelserne er gået helt i stå, hvis de da nogensinde lettede fra jorden. ”

Det må siges at være klar tale om den aftale, som EU, danske EU-politikere og den daværende danske regering har rost til skyerne.

I Dansk Folkeparti advarede vi voldsomt mod aftalen. For det første skaber aftalen en voldsom afhængig af en enevældig hersker som Erdogan, der har ført Tyrkiet i en islamistisk retning. En afhængig, der entydig sætter EU i Erdogans skruetvinge, som der så kan skrues på efter forgodtbefindende. Læg dertil, at EU til stadighed er ude af stand til at beskytte sine ydre grænser, så en katastrofe på højde med det, der skete i 2015 med folk, der vandrede på danske motorveje, ikke kan forhindres.

Det er beskæmmende, at danske politikere fra Socialdemokratiet, Venstre, Konservative osv. har deponeret deres handlekraft på migrationsområdet i hænderne på en totalitær leder, der er utilregnelig og har mere til fælles med islamister end med sekulære, vestlige stater.

Nu truer Erdogan med at gå ind i Syrien for at ramme kurderne. En manøvre, der vurderes at kunne sætte gang i en ny, massiv migrantbølge. Og hvis europæerne brokker sig over Erdogans indtog i Syrien, kan han blot åbne sluserne mod Europa, uden EU kan gøre noget som helst. Imens har Europa og EU været til grin for sine penge, og man har den mistanke, at danske EU-politikere som Søren Gade, Christel Schaldemose, Morten Løkkegaard og Pernille Weiss ikke tør sætte hårdt mod hårdt og endegyldigt stemme for at stoppe for optagelsesforhandlingerne mod Tyrkiet, fordi man er bange for reaktionen hos Erdogan.

For hvad er EU´s respons, hvis det kommer til en ny migrantkrise? Jo, EU-Kommissionen har lovet 10.000 tilkaldevagter til Unionens ydre grænser i 2027. Det er den handlekraft, som proeuropæerne i Bruxelles har kunnet blive enige om.

Det er en joke og viser, at danske politikere lyver, når de forsøger at bilde danskerne ind, at EU kan løse migrantkrisen. Det kommer aldrig til at ske.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Peter Kofod (f.1990) er medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti, hvor han er medlem af bl.a. Libe-udvalget, der tager sig af grænsekontrol og migration. Peter Kofod er tidligere medlem af Folketinget og retsordfører for Dansk Folkeparti, og han vil blogge om EU og danske emner. Han bor til daglig i Haderslev og er uddannet skolelærer.
Seneste blogs
Af Utku H. Güzel
09.04.20, 17:00
Der vil komme til at ske store ændringer i vores dagligdag, vores arbejdsliv, kontakten med andre mennesker, vores trang til at forbruge m.m. Læs mere
Af Signe Munk
09.04.20, 15:30
Coronakrisen er en glimrende mulighed for at give den grønne omstilling vind i sejlene - ved at kickstarte samfundet med grønne investeringer, når krisen er ovre. Læs mere
Af Nauja Lynge
08.04.20, 22:28
Der skete mange fejl fra danskernes side i deres iver efter at komme til Grønland og vide bedre – uden at ret mange vidste ret meget. Læs mere
Af Henrik Højlund
08.04.20, 20:36
Påskens budskab er muligheden for at leve, selv om vi dør. Det er svært at tro på - men på den anden side: Hvorfor ikke? Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
07.04.20, 10:22
Jeg er dødtræt af de partier, som mener, kunstnerne skal have bedre vilkår end alle andre. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
07.04.20, 07:57
Det er godt for folkesundheden, at statsministeren har fokus på hygiejnen. Men utroligt, at det skal være nødvendigt at lære os at være renlige. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
06.04.20, 23:30
Markedsøkonomien er – med alle sine mangler – den eneste form for økonomi, der kan bringe velstand og derfor også mere fred og fordragelighed. Læs mere
Af Nauja Lynge
06.04.20, 22:22
Men vi må gerne stille spørgsmål ved, om alle grupper i samfundet er tænkt ind i genåbningsstrategien. Selvfølgelig må vi det i et demokrati. Grønlændere i Danmark er ikke tænkt ind. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
06.04.20, 12:54
Partiet ønsker statsstøtte til aktionærer. Og viser dermed sit sande ansigt - og hvem, de mener, der skal slippe for at være med til at betale for krisen. Læs mere