Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Erdogan tager røven på EU

EU´s flygtningeaftale med Tyrkiet er en joke, og stort set ingen migranter sendes reelt retur til Tyrkiet, som ellers var aftalen.

Det blev slået op som det helt store slagnummer mod ulovlig migration mod Europa, da EU tilbage i 2016 lavede en flygtningeaftale med Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan. Nu skulle der styr på tilstrømningen til Europa, efter der i 2015 var kommet millioner af migranter til Europa.

Derfor var det også med stolthed, at kansler Merkel, der skabte migrantkrisen i 2015, og EU annoncerede, at der nu var handlet på migrantkrisen. Det var lykkedes, påstod man, at få Erdogan til at stoppe migranter i at tage flugten fra Tyrkiet videre mod Europa. Og skulle det alligevel ske, at der kom migranter mod Europa, havde Tyrkiet forpligtet sig på at tage en stor del af dem retur. Betalingen for at få Tyrkiet til at lave Europas beskidte arbejde var en lind strøm af euro (45 mia kr.), der skulle flyde fra Bruxelles mod regeringskontorerne i Ankara.

Men nu viser det sig, at Erdogan bogstaveligt talt har taget røven på EU. Pengene ryger stadig i et hastigt tempo til Tyrkiet, mens nye tal fra FN´s Flygtningehøjkommissariat, som Kristeligt Dagblad omtaler onsdag, viser, at der kun sendes få retur til Tyrkiet fra Europa. I september var tallet syv (!) personer, og der er kun tilbagesendt 108 personer i 2019. Siden 2016 er der sendt 1914 personer retur ifølge UNCHR. Det selvom der i år til dato er kommet flere migranter til Grækenland fra Tyrkiet end hele sidste år.

Det får migrationsforsker Martin Lemberg-Pedersen fra Aalborg Universitet til at kalde Tyrkiet-aftalen en fiasko i Kristeligt Dagblad og han udtaler:

”Hjemsendelserne er gået helt i stå, hvis de da nogensinde lettede fra jorden. ”

Det må siges at være klar tale om den aftale, som EU, danske EU-politikere og den daværende danske regering har rost til skyerne.

I Dansk Folkeparti advarede vi voldsomt mod aftalen. For det første skaber aftalen en voldsom afhængig af en enevældig hersker som Erdogan, der har ført Tyrkiet i en islamistisk retning. En afhængig, der entydig sætter EU i Erdogans skruetvinge, som der så kan skrues på efter forgodtbefindende. Læg dertil, at EU til stadighed er ude af stand til at beskytte sine ydre grænser, så en katastrofe på højde med det, der skete i 2015 med folk, der vandrede på danske motorveje, ikke kan forhindres.

Det er beskæmmende, at danske politikere fra Socialdemokratiet, Venstre, Konservative osv. har deponeret deres handlekraft på migrationsområdet i hænderne på en totalitær leder, der er utilregnelig og har mere til fælles med islamister end med sekulære, vestlige stater.

Nu truer Erdogan med at gå ind i Syrien for at ramme kurderne. En manøvre, der vurderes at kunne sætte gang i en ny, massiv migrantbølge. Og hvis europæerne brokker sig over Erdogans indtog i Syrien, kan han blot åbne sluserne mod Europa, uden EU kan gøre noget som helst. Imens har Europa og EU været til grin for sine penge, og man har den mistanke, at danske EU-politikere som Søren Gade, Christel Schaldemose, Morten Løkkegaard og Pernille Weiss ikke tør sætte hårdt mod hårdt og endegyldigt stemme for at stoppe for optagelsesforhandlingerne mod Tyrkiet, fordi man er bange for reaktionen hos Erdogan.

For hvad er EU´s respons, hvis det kommer til en ny migrantkrise? Jo, EU-Kommissionen har lovet 10.000 tilkaldevagter til Unionens ydre grænser i 2027. Det er den handlekraft, som proeuropæerne i Bruxelles har kunnet blive enige om.

Det er en joke og viser, at danske politikere lyver, når de forsøger at bilde danskerne ind, at EU kan løse migrantkrisen. Det kommer aldrig til at ske.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Peter Kofod (f.1990) er medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti, hvor han er medlem af bl.a. Libe-udvalget, der tager sig af grænsekontrol og migration. Peter Kofod er tidligere medlem af Folketinget og retsordfører for Dansk Folkeparti, og han vil blogge om EU og danske emner. Han bor til daglig i Haderslev og er uddannet skolelærer.
Seneste blogs
Af Signe Munk
05.12.19, 14:30
Det kniber fortsat med at tage ansvar for den globale opvarmning. Den rammer ikke de største syndere hårdest – tværtimod. Og på COP 25 skal de rigeste lande igen holdes op på løfter om at spytte i bøssen. Læs mere
Af Harun Demirtas
05.12.19, 14:13
Jeg væmmes over de politikere, der sætter sig imod, at vi hjælper afviste udlændinge - bare fordi de er dem, de er. Og selv om mange frivillige er villige til at hjælpe. Læs mere
Af Nauja Lynge
04.12.19, 11:24
Vi har ikke brug for flere hovsaløsninger, som ikke indeholder andet end en ommøblering af dækstolene på Titanic. Læs mere
Af Rune Lund
04.12.19, 09:59
Hvor er det skønt, at vi er sluppet af med den borgerlige regering! Læs mere
Af Isabella Arendt
04.12.19, 08:22
1 pædagog mere for hvert 185. barn. Det er en ommer, SF. Det er en ommer, kære regering. At ville være børnenes statsminister er en titel, man skal fortjene – i børnehøjde – ikke et slogan, man kan lyve om i valgkampen. Læs mere
Af Alex Vanopslagh
03.12.19, 20:38
Denne finanslov gør velfærden dyrere under påskud af at hjælpe borgerne. Men allerede til næste års finanslov - og de mange, der kommer efter - vil vi opleve, at velfærden stadig er utilfredsstillende trods de øgede antal milliarder. Kuren mod den evige fordyrelse af den offentlige sektor er mere frit valg, mindre bøvl og bureaukrati, mere tillid og meget mere konkurrence. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
03.12.19, 20:12
At sige andet end at det er en udskiftning af befolkningen, når næsten to-tredjedele af indbyggerne i svenske Botkyrka har udenlandsk baggrund er konspiratorisk. Læs mere
Af Utku H. Güzel
03.12.19, 19:52
Hvorfor ødelægge planen, når den hvide mand allerede har opdelt verden imellem sig? Læs mere
Af Jan E. Jørgensen
03.12.19, 15:47
Dansk politi oplever allerede konsekvenserne - og det bliver kun værre Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
03.12.19, 15:22
Vi får ikke bedre daginstitutioner af at indføre minimumsnormeringer. Der er i stedet brug for en bedre pædagoguddannelse og bedre ledelse på børneområdet Læs mere