Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Kun DF vil stoppe EU-støtte til Tyrkiet

Sandheden om de danske partiers holdning til Tyrkiets eventuelle medlemskab af EU kom frem, da Europa-Parlamentet i forrige uge stemte om parlamentets holdning til forholdene i Tyrkiet.

Der skulle blot gå få måneder af det netop igangsatte mandat i Europa-Parlamentet, før de danske partiers virkelige holdning til Tyrkiets eventuelle medlemskab af EU kom frem.

Det skete, da Europa-Parlamentet i forrige uge stemte om et fælles beslutningsforslag fra flere af parlamentets grupper. En resolution, der på det kraftigste kritiserede den vilkårlige udskiftning af lokale folkevalgte repræsentanter med ikke-valgte befuldmægtigede, som er sket i det sydøstlige Tyrkiet, hvor demokratisk valgte borgmestre er blevet erstattet af regeringsudpegede personer.

En tekst og kritik, som Dansk Folkeparti i øvrigt bakkede op om og stemte for, selv om kritikken af EU forslår som en skrædder i helvede, så længe Tyrkiet stadig anses som muligt medlemsland, og EU sender milliarder af skattekroner i finansiel bistand til Tyrkiet. En bistand, der i øvrigt løber helt op på 67 milliarder kroner siden 2007, som EU har sendt til Tyrkiet for at klargøre landet til et EU medlemskab.

Derfor valgte mine gode kollegaer i vores gruppe i Europa-Parlamentet, gruppen Identitet og Demokrati, at fremsætte to meget vigtige ændringsforslag der hhv. lød på at: Stoppe alle optagelsesforhandlinger med Tyrkiet, og dermed én gang for alle droppe ideen om Tyrkiet som en del af EU, samt at stoppe den enorme skattebetalte bistand, som Tyrkiet modtager fra EU hvert år som en del af klargøringen til et medlemskab af EU.

Dansk Folkeparti stemte selvfølgelig for begge disse forslag, da vi mener, at Tyrkiet aldrig nogensinde skal være medlem af EU, og støtten bør stoppes omgående!

Derimod valgte samtlige danske politikere fra Socialdemokratiet, Venstre, Konservative, SF og de Radikale at stemme imod begge disse forslag.

Venstre har ellers i deres EU-program for 2019-2024 skrevet at, ’’Venstre anser ikke længere Tyrkiet for at være en egnet ansøger til EU’’ og Det Konservative Folkeparti har i deres EU-program skrevet at: ’’Det Konservative Folkeparti finder det ikke hensigtsmæssigt at bevare Tyrkiets status som kandidatland til EU’’. Tilbage i 2017 var holdningen også fra daværende udenrigsordfører i Socialdemokratiet, at man var klar til at bakke op om et fuldt stop for forhandlingerne.

Alligevel valgte alle tre partier (og SF og De Radikale), at stemme imod forslaget om at stoppe forhandlingerne og støtten til Erdogan og hans sultanat.

Det er mig fuldstændig ubegribeligt, at det virkelig er holdningen fra så mange danske partier.

I en lang årrække har Tyrkiet vist, at landet er blevet et mere og mere islamiseret samfund, og vi har set store demokratiske tilbageskridt med det tyrkiske samfund generelt.

Alligevel er det kun Dansk Folkeparti blandt de danske partier, der reelt mener, at Tyrkiet aldrig bliver – og aldrig bør blive – medlem af Den Europæiske Union.

Det er dog så til gengæld også en holdning, som danskerne kan regne med.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Peter Kofod (f.1990) er medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti, hvor han er medlem af bl.a. Libe-udvalget, der tager sig af grænsekontrol og migration. Peter Kofod er tidligere medlem af Folketinget og retsordfører for Dansk Folkeparti, og han vil blogge om EU og danske emner. Han bor til daglig i Haderslev og er uddannet skolelærer.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
29.03.20, 09:30
Vi står over for ikke én eller to plager, men fire. Hyp-hyp! Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
28.03.20, 20:42
Jeg er ensporet og har derfor læst den ca. 15 gange. Læs mere
Af Alex Vanopslagh
27.03.20, 17:13
Corona-krisen er besværlig at håndtere politisk. Og selvom tiden er ikke til politisk skyttegravskrig og rævekager, er der dog en række politiske diskussioner, der efterhånden trænger sig på. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
27.03.20, 13:30
Der er andet og mere end Netflix og news at holde sig til. Find ind i litteraturens store fortællinger, der kan vise os menneskets sårbarhed og sætte vores udsatte tilværelse i perspektiv. Læs mere
Af Henrik Højlund
27.03.20, 12:18
For mange af os er det lidt som en ferie, men så alligevel ikke. Vi savner hverdagen med alle dens konsekvensfuldhed. Læs mere
Af Isabella Arendt
27.03.20, 07:36
Selv om der bestemt også er behov for sild og øl fra Bilka, så vil jeg bestemt mene, at behovet for åndelighed er større påskemorgen. Det ville klæde de borgerlige partier at kæmpe bare en anelse for også vores kulturelle og åndelige liv i denne tid – ikke kun vores forbrug. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
26.03.20, 20:49
Det ved vi ikke, men kombinationen af en enorm uproduktiv indvandrerbefolkning – i snit – og en økonomisk nedsmeltning gør det til en mulighed, til en sandsynlighed. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
26.03.20, 15:58
Med Covid-19 som undskyldning bliver demokratiet sat helt ud af kraft i Ungarn Læs mere
Af Signe Munk
26.03.20, 15:30
Vi skal rose hinanden, for danskerne har gjort det, som skulle til. Det, man bør, og ikke det, man har lyst til. Vi er mennesker med sociale behov, så isolation er faktisk ret svært for de fleste. Men det går godt. Læs mere
Af Nauja Lynge
26.03.20, 12:16
Privathospitaler er blevet bedt om at lukke og aflevere udstyr, selvom de kan lukke ned med én dags varsel. Er det rigtigt at gøre? Læs mere