Annonce

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Tør øjnene, Henrik Sass

Det er klynk, når Socialdemokratiets gruppeformand påstår, at politikere ikke kan komme til orde i medierne.
Socialdemokratiets gruppeformand Henrik Sass Larsen stiller op hos Reimer Bo Christensen for at fortælle, at han fremover kun vil lade sig interviewe i meget begrænset omfang af den traditionelle presse. Fire gange om året, for at være helt nøjagtig. Fordi man som politiker ikke kan komme til orde på en ordentlig måde, påstår han. Istedet vil han ytre sig på medier, platforme og i sammenhænge, hvor Socialdemokratiet selv kan styre tingene. Det kan være på facebook, i podcast eller hos Reimer Bo, som Socialdemokratiet betaler for at agere interviewer. 
 
Det har skabt stor opstandelse, og det er da også et skidt signal, at gruppeformanden for landets største parti kun i yderst begrænset omfang gider tale med de medier, der er en bærende del af det danske demokrati. Det er vel ikke for meget sagt, at med tjansen som magtfuld folketingspolitiker følger, at man kan risikere at blive udspurgt af kritiske journalister. Har man magt til at kunne vedtage love, der kan styre dagligdagen hos rigtig mange mennesker, bør man stille op til interview i relevante, større medier. 
 
På den anden side kan medierne ikke brokke sig over, at de politiske partier skal have lov til at fremlægge deres politik til befolkningen. Uden mellemmænd. Via sociale medier eller på andre måder, hvor det kan foregå i direkte dialog med vælgerne. Sociale medier er den moderne afløser for tidligere tiders forsamlingshus-møder. Pressens rolle som ledvogter er for altid oversået, og det må de acceptere.
 
Men Sass Larsen tager grundlæggende fejl, når han påstår, at medierne ikke giver politikerne taletid til at fremlægge deres budskab i en sammenhængende form. At der kun bliver et par minutters taletid, hvorefter sagen overlades til de politiske kommentatorer. Det er ganske enkelt forkert. Politikerne har i nyere tid aldrig fået så meget taletid, som de får nu. I takt med, at medieudbuddet øges, står der en firesporet motorvej klar til de politikere, der gerne vil have deres budskab ud. 
 
Lokale, regionale og nationale medier stiller både papir, mikrofon og hjemmesider til rådighed, og selvom der sker en journalistisk bearbejdning, er der rig mulighed for at komme til orde. Også med sammenhængende og nuancerede synspunkter. På de store nationale medier - aviserne, DR, TV2 og Radio 24syv - har der aldrig været større mulighed for at få et politisk synspunkt solidt præsenteret. Både DR og TV2 har de seneste år øget deres tilstedeværelse med flere tv-kanaler og digitale platforme, og der findes så mange længere interview/samtaleformater på TV2 News, P1, P4. DR2 og Radio 24syv, at man skal være en politisk klynker for at klage over, at man ikke kommer til orde. Og klynker er normalt ikke det, der falder én ind, når man tænker på Henrik Sass Larsen. 
Tør øjnene og tag en kiks.
 
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Olav Skaaning Andersen (f. 1965), er journalist, debattør og direktør på forlaget Momenta. Cand.mag i film- og medievidenskab fra Københavns Universitet. Prisbelønnet undersøgende journalist og dokumentarist. Tidligere chefredaktør på BT og chef for Sporten, Deadline og P1’s Orientering på DR. Født og opvokset på en gård nær Vejle. Olav har hang til debat og ord om alt fra politisk håndværk/dobbeltmoral og mediekritik over grænseoverskridende kriminalitet og korrupte magtmennesker til daglig værdikamp, hverdagens små udfordringer og sammenhængskraften i vores lille land.
Seneste blogs
Af Anders Vistisen
26.09.18, 10:32
EU prædiker åbenhed og ytringsfrihed, men er selv med til at begrænse ytringsfriheden. Læs mere
Af Christel Schaldemose
26.09.18, 09:17
Venstres Morten Løkkegaard spørger, om Socialdemokratiet bruger overdrivelse og frygt i debatten om social dumping. Spørgsmålet kan med rette sendes videre til Løkkegaard selv. Læs mere
Af Sonja Mikkelsen
25.09.18, 22:02
Omskæring af børn hører ikke hjemme i et demokratisk retssamfund Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
25.09.18, 19:33
Det er fremragende, at Italien omsider har fået en handlekraftig regering. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
25.09.18, 16:12
Tre medarbejdere i Region Midt fik over 8 mio. skattekroner med i lommen. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
25.09.18, 10:49
Der findes ikke mangel på arbejdskraft. Der findes lønkonkurrence. Og klynk. Læs mere
Af Mikael Jalving
24.09.18, 13:48
Vist er der lyspunkter, men end ikke politiet kan snakke problemerne væk. Læs mere
Af Mikael Jalving
23.09.18, 08:30
Krænkelsesideologien fører os mod amerikanske og kinesiske tilstande. Læs mere
Af Harun Demirtas
21.09.18, 17:25
Efter 9. klasse er der mange unge over 16 år, der falder mellem to stole og først bliver opdaget, når det er for sent. Nu bør vi handle! Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.09.18, 17:15
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.s besparelser. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her