Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Tør øjnene, Henrik Sass

Det er klynk, når Socialdemokratiets gruppeformand påstår, at politikere ikke kan komme til orde i medierne.
Socialdemokratiets gruppeformand Henrik Sass Larsen stiller op hos Reimer Bo Christensen for at fortælle, at han fremover kun vil lade sig interviewe i meget begrænset omfang af den traditionelle presse. Fire gange om året, for at være helt nøjagtig. Fordi man som politiker ikke kan komme til orde på en ordentlig måde, påstår han. Istedet vil han ytre sig på medier, platforme og i sammenhænge, hvor Socialdemokratiet selv kan styre tingene. Det kan være på facebook, i podcast eller hos Reimer Bo, som Socialdemokratiet betaler for at agere interviewer. 
 
Det har skabt stor opstandelse, og det er da også et skidt signal, at gruppeformanden for landets største parti kun i yderst begrænset omfang gider tale med de medier, der er en bærende del af det danske demokrati. Det er vel ikke for meget sagt, at med tjansen som magtfuld folketingspolitiker følger, at man kan risikere at blive udspurgt af kritiske journalister. Har man magt til at kunne vedtage love, der kan styre dagligdagen hos rigtig mange mennesker, bør man stille op til interview i relevante, større medier. 
 
På den anden side kan medierne ikke brokke sig over, at de politiske partier skal have lov til at fremlægge deres politik til befolkningen. Uden mellemmænd. Via sociale medier eller på andre måder, hvor det kan foregå i direkte dialog med vælgerne. Sociale medier er den moderne afløser for tidligere tiders forsamlingshus-møder. Pressens rolle som ledvogter er for altid oversået, og det må de acceptere.
 
Men Sass Larsen tager grundlæggende fejl, når han påstår, at medierne ikke giver politikerne taletid til at fremlægge deres budskab i en sammenhængende form. At der kun bliver et par minutters taletid, hvorefter sagen overlades til de politiske kommentatorer. Det er ganske enkelt forkert. Politikerne har i nyere tid aldrig fået så meget taletid, som de får nu. I takt med, at medieudbuddet øges, står der en firesporet motorvej klar til de politikere, der gerne vil have deres budskab ud. 
 
Lokale, regionale og nationale medier stiller både papir, mikrofon og hjemmesider til rådighed, og selvom der sker en journalistisk bearbejdning, er der rig mulighed for at komme til orde. Også med sammenhængende og nuancerede synspunkter. På de store nationale medier - aviserne, DR, TV2 og Radio 24syv - har der aldrig været større mulighed for at få et politisk synspunkt solidt præsenteret. Både DR og TV2 har de seneste år øget deres tilstedeværelse med flere tv-kanaler og digitale platforme, og der findes så mange længere interview/samtaleformater på TV2 News, P1, P4. DR2 og Radio 24syv, at man skal være en politisk klynker for at klage over, at man ikke kommer til orde. Og klynker er normalt ikke det, der falder én ind, når man tænker på Henrik Sass Larsen. 
Tør øjnene og tag en kiks.
 
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Olav Skaaning Andersen (f. 1965), er journalist, debattør og direktør på forlaget Momenta. Cand.mag i film- og medievidenskab fra Københavns Universitet. Prisbelønnet undersøgende journalist og dokumentarist. Tidligere chefredaktør på BT og chef for Sporten, Deadline og P1’s Orientering på DR. Født og opvokset på en gård nær Vejle. Olav har hang til debat og ord om alt fra politisk håndværk/dobbeltmoral og mediekritik over grænseoverskridende kriminalitet og korrupte magtmennesker til daglig værdikamp, hverdagens små udfordringer og sammenhængskraften i vores lille land.
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
20.11.18, 13:19
Det er for længst en kendsgerning, medmindre noget andet sker. Læs mere
Af Mikael Jalving
20.11.18, 13:04
Oplevelser og indtryk fra en uge i det forvandlede Danmark. Læs mere
Af Nauja Lynge
20.11.18, 11:16
Vi kan ikke gamble med sikkerheden for hele den danske stat med en motor drevet af offentlig forvaltning for udenlandske midler, og på ordre fra Kina. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
19.11.18, 13:15
Efterskolerne byder på et helt særligt fællesskab Læs mere
Af Anders Vistisen
19.11.18, 11:01
Det er slut med dansk selvbestemmelse over danske velfærdsydelser. Bliver i stedet styret fra Bruxelles. Læs mere
Af Nauja Lynge
19.11.18, 07:26
Det sker formodentlig, for at kinesisk mineprojekt kan omgås Unesco-regler. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
18.11.18, 18:25
Vores politikere kender godt til problemerne, men de er ramt af en infantil frygt for at blive upopulær iblandt de pæne og virkelighedsfjerne i EU, men også herhjemme. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
18.11.18, 16:08
Hvorfor Macron og Merkel er livsfarlige for Europa Læs mere
Af Nauja Lynge
18.11.18, 14:21
Menneskerettigheder er en menneskeskabt konstruktion, som ikke er tilpasset nutidens udfordringer. Læs mere
Af Mikael Jalving
18.11.18, 07:35
Vil Løkke og hans regering føre Danmark endnu dybere ned i migrationsindustriens logik – eller vil han følge Østrig, Polen, Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn, Kroatien og Bulgarien i retning af en ny realisme? Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her