<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Den dialogpris kom lige tilpas

At det var Aaja Chemnitz Larsen, der fik Folkemødets Dialogpris, var helt passende. Det har aldrig været vigtigere med dialog i rigsfællesskabet end nu.

Døren til hendes kontor på Christiansborg står altid åben. Det er bestemt ikke noget, man har kunnet tage for givet i disse år, hvor retorikken mellem Grønland og Danmark indimellem kan være meget hård.

Hun bygger bro, lytter og tager ivrigt notater, når borgere eller politikere søger dialog med Aaja Chemnitz Larsen, der i weekenden modtog Folkemødets dialogpris på årets møde i Allinge på Bornholm.

Jeg har fulgt Aaja Chemnitz Larsen tæt og stod ved siden af hende til et af hendes allerførste møder med publikum i Aarhus. Det virkede ikke, som om det faldt hende let at være i centrum og gå i direkte dialog med publikum. Gennem de år, Aaja Chemnitz Larsen har været i Folketinget som et af to mandater for Grønland, er hun imidlertid vokset som meningsdanner og altid med dialogen som et anker. Hvor er det imponerende at være vidne til, hvordan hun har insisteret på den gode tone og på at bruge sig selv, selvom det som udgangspunkt virkede som en stor mundfuld for hende.

Det her er kæmpestort for Grønland og for rigsfællesskabet. Aaja Chemnitz Larsen er ikke kommet sovende til den nye titel. Politikere som Bertel Haarder kalder hende for myreflittig. Og det er netop et meget rammende udtryk for den indsats, som Aaja Chemnitz Larsen har formået at skabe i sprækkerne i det danske kongerige. Sprækker, som er blevet bredere, og hvor hun har fået argumenter til at vokse og skabe samtale.

Jeg ved fra mit netværk i rigsfællesskabet, at alle, der har en mening, med jævne mellemrum bliver kontaktet af Aaja Chemnitz Larsen. Hun suger til sig af viden og formår at inddrage os alle i et fælles projekt.

Det er stort for Grønland, rigsfællesskabet og Folketinget. Må din inddragende dialog danne forbillede for alle de politikere, som lukker døren og vil selv.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • For at se kommentarer og deltage i debatten, så skal du være logget ind på din Facebook-profil.
Profil
Nauja Lynge (f. 1965) er født i Grønland og bor i Aarhus. Hendes politiske standpunkt skifter alt efter, hvor hun som vælger kan få størst indflydelse. Som tidligere formand for Foreningen Rigsfællesskabet og initiativtager til debat om rigsfællesskabet har hun været med til, at sætte rigsfællesskabet på den politiske dagsorden. Hun er fortaler for et moderniseret rigsfællesskab og kæmper for mindretallenes rettigheder. Nauja Lynge har udgivet flere bøger og er medlem af Institut for Menneskerettigheders Etnicitetsforum samt næstformand i Hans Lynge Fonden. Hun skriver om rigsfællesskabet, Grønland og alt, hvad der optager hende i det danske samfund.
Seneste blogs
Af Henrik Dahl
03.08.21, 11:00
Alle, der ikke er 1989’ere, er godt klar over, at hvis man ene og alene tager hensyn til frigørelsen, så frigør man også kræfter, der er så destruktive, at det kan ødelægge vores samfundsorden. Læs mere
Af Utku H. Güzel
02.08.21, 19:00
Der findes mange eksempler, der kan påvise, at politikerne ikke kæmper folkets interesse og sag, men derimod deres egen karriere og lobbyisternes interesser. Læs mere
Af Mikael Jalving
02.08.21, 12:30
Jeg har fået nok af mediernes dyrkelse af atleternes følelser, deres glæde, skuffelse eller frustration. Hvad føler du? Hvilken følelse står du med? Hvad føler du ”omkring” din præstation? Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
01.08.21, 08:45
Selvom du er vaccineret, kan du stadig både blive smittet og smitte andre Læs mere
Af Nauja Lynge
01.08.21, 02:00
Vi skal forstå vreden hos grønlænderne og opstille konstruktive løsninger og forhindre, at historien gentager sig. Læs mere
Af Martin Ågerup
31.07.21, 17:10
Og jeg håber ikke, at de unge mennesker tager udtryk alt for bogstaveligt Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
31.07.21, 06:00
Professionel kommunikation skaber ikke værdi for samfundet. Læs mere
Af Jesper Theilgaard
30.07.21, 18:14
I begyndelsen af august kommer den første delrapport fra IPCC. Den omhandler den seneste klimavidenskab og imødeses med stor spænding fordi verden om tre måneder mødes i Glasgow til nye klimaforhandlinger. Læs mere
Af Gitte Seeberg
30.07.21, 16:00
Penge redder ikke de afghanere der har arbejdet for Danmark - de skal bringes i sikkerhed. Læs mere
Af Mikael Jalving
30.07.21, 16:00
20 års krig i Afghanistan har været et bragende nederlag. Vesten ligger, som Vesten har redt. Læs mere