<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Rigsfællesskabet er vigtigt i forhold til det grønlandske valg

Stormagter som USA, Rusland, Kina og England danser rundt om Grønland.  

Jeg taler for rigsfællesskabet. Primært for at sikre stemmen for de uofficielle mindretal. Der har været tider, hvor jeg ikke gad Grønland længere, men det er vigtigt at netop mindretal får en stemme. Det sværeste i relation til rigsfællesskabet har været at sikre mindretallets stemme. Derfor bliver jeg ved.

Ja, jeg har oplevet at blive upopulær. Men lad mig komme med et godt eksempel: Samarbejdspartiet forkvinde er i øjeblikket udsat for hetz. Det har jeg selv oplevet. Det ændrer ikke på den gode sags gerning. At vi skal ændre på udviklingen.

Jeg er fortaler for rigsfællesskabet, men har også oplevet at skille mig ud, fordi det er voldsomt at være ansigt i en sag, hvor mindretal skal tænkes ind. Den hetz, som Samarbejdspartiet, Tillie Martinussen, har oplevet, har jeg selv oplevet på nærmeste hold. Mit bedste råd er at se stort på det og fokusere på de mange unge vælgere og det segment i Sydgrønland, som af alle andre er blevet glemt i denne kampagne. De betaler prisen, og her er der stemmer at hente for Samarbejdspartiet og IA. Og det ville være godt, hvis de flettede tæer i den sammenhæng.

Som tidligere formand for foreningen rigsfællebet har jeg fået drøje hug, men har øget fokus på de uofficielle mindretal, som ikke bliver hørt.

Rigsfællesskabet har i dag stormagter, som danser om Grønland – USA, Rusland, Kina og England. Den udfordring løser vi bedst i fællesskab i rigsfællesskabet. Ellers bliver Grønland et land som jaget vildt. Det gavner ingen. Og slet ikke den grønlandske befolkning og mindretallene.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Nauja Lynge (f. 1965) er født i Grønland og bor i Aarhus. Hendes politiske standpunkt skifter alt efter, hvor hun som vælger kan få størst indflydelse. Som tidligere formand for Foreningen Rigsfællesskabet og initiativtager til debat om rigsfællesskabet har hun været med til, at sætte rigsfællesskabet på den politiske dagsorden. Hun er fortaler for et moderniseret rigsfællesskab og kæmper for mindretallenes rettigheder. Nauja Lynge har udgivet flere bøger og er medlem af Institut for Menneskerettigheders Etnicitetsforum samt næstformand i Hans Lynge Fonden. Hun skriver om rigsfællesskabet, Grønland og alt, hvad der optager hende i det danske samfund.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
21.04.21, 00:00
Engang var organisationen noget med udviklingen i de varme lande. I dag handler det om udviklingen i de kolde lande. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
20.04.21, 10:30
Teknokraterne på markedsuniversitetet spytter ligegyldige artikler ud, som ingen læser. Vi skal have det borgerlige universitet tilbage Læs mere
Af Uffe Elbæk
20.04.21, 09:59
Ud med dansk trumpisme og nationalkonservativ identitetspolitik og ind med internationalt samarbejde, demokratisk sindelag og respekt for mangfoldigheden. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
19.04.21, 15:23
Kineserne klasker sig på lårene af grin over USA’s og Vesteuropas kurs mod den multietniske afgrund. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
18.04.21, 14:30
Hallo, hallo, er du til stede, Lars? Læs mere
Af Mikael Jalving
18.04.21, 10:00
Tak til den store tyske menneskekender Arthur Schopenhauer, der allerede for 200 år siden slog fast, at viljen er umættelig og ideologisk. Læs mere
Af Nauja Lynge
17.04.21, 17:57
Samtidig bæver jeg ved reaktionerne fra både EU og Danmark. Læs mere
Af Martin Ågerup
17.04.21, 13:09
Fastholdelsen af forsamlingsforbud på 10 tilsidesætter en grundlovssikrede rettigheder uden saglig grund Læs mere
Af Marie Høgh
16.04.21, 14:00
Hvis du tror, at socialdemokraterne er nationalkonservative, er du faldet for et snedigt orkestreret blændværk. Læs mere