<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Det er ikke noget varemærke for Danmark at få ros af Kina

Afvisning af Ted Hui understreger, hvor lidt regeringen har tilovers for demokratiet.

Den danske regering får ros fra Kina for ikke at mødes med Hongkong-aktivisten, Ted Hui. Det har angiveligt hjulpet på forholdet mellem Kina og Danmark, at udenrigsministeren vender ryggen til demokratiet.

Det er uforståeligt, at regeringen tør forholde sig passive.
På den anden side går det fint i tråd med regeringens lemfældige omgang med det danske demokrati. Hvad bliver det næste? At kineserne roser Danmark for at reducere magtens deling, bryde grundloven eller for at udøve topstyring?

Den her etpartiregering undergraver alle de værdier, som man normalt forbinder med Danmark. Demokrati, frihed og menneskerettigheder.

At udenrigsminister Jeppe Kofod bare forholder sig tavs, giver mig myrekryb. Det er kujonagtigt, udansk og pinligt. Og det understreger endnu engang, hvor lidt den danske regering har tilovers for demokratiske principper.

Regeringen dumper for at vende ryggen til den fremtrædende parlamentariker, Ted Hui, fra Hongkong. Han bliver ikke i Danmark, fortalte han i går til pressen. Can You blame him? Forhåbentlig tager de bedre imod ham i Storbritannien.

Hvor ville det have været rart for danskernes demokratiske værdier at blive pudset og plejet lidt ovenpå en stor omgang corona.
For regeringen var det en mulighed for at vise den danske befolkning, at demokratiske værdier trods alt stadig er vigtige for danskere. Det boost kunne vores nedslidte immunforsvar have haft godt af. At demokratiet altid – på trods af kriser – er den søjle, der rager op over alt andet.

I stedet valgte de provokerende og kujonagtig tavshed.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Nauja Lynge (f. 1965) er født i Grønland og bor i Aarhus. Hendes politiske standpunkt skifter alt efter, hvor hun som vælger kan få størst indflydelse. Som tidligere formand for Foreningen Rigsfællesskabet og initiativtager til debat om rigsfællesskabet har hun været med til, at sætte rigsfællesskabet på den politiske dagsorden. Hun er fortaler for et moderniseret rigsfællesskab og kæmper for mindretallenes rettigheder. Nauja Lynge har udgivet flere bøger og er medlem af Institut for Menneskerettigheders Etnicitetsforum samt næstformand i Hans Lynge Fonden. Hun skriver om rigsfællesskabet, Grønland og alt, hvad der optager hende i det danske samfund.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
19.01.21, 09:21
Virksomheder går konkurs som aldrig før, mænd bliver sure, rejser sydpå eller migrerer, mens kvinder kaster med maling og bliver ministre. Læs mere
Af Christina Egelund
18.01.21, 15:03
Forløbet op til Folketingets beslutning om at bringe sagen om den ulovlige instruks for rigsretten er en uskøn og bevidst manipulerende sammenblanding af politik og jura. Fordelen ved anklagere og dommere er, at de skal være retfærdige, ikke populære. Læs mere
Af Isabella Arendt
18.01.21, 13:40
Lad os få gange i hverdagen for danskere og virksomheder, så hurtigt vi kan. Vaccinen er gratis og man kan helt selv vælge til eller fra. Mens jeg venter, håber jeg, der er nogle med et vaccinepas i lommen, som vil skåle en ekstra gang for alle os, som venter lidt endnu. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
17.01.21, 17:00
Til gengæld siger Joe Biden intet om at øge sikkerheden ved grænsen til Mexico. Læs mere
Af Mikael Jalving
17.01.21, 10:00
Arla & Co. trænger til et frikvarter fra tidsånden. Læs mere
Af Louis Jacobsen
16.01.21, 12:39
Når Trump ikke længere er præsident i USA står de samme mennesker klar til at bane vejen for en ny af Trumps kaliber. Læs mere
Af Nauja Lynge
15.01.21, 22:41
Det er meget egoistisk af de grønlandske politikere at forsøge at løse Grønlands store svøbe – de socialt udsatte – uden at inddrage de mange grønlændere i Danmark, som hver dag berøres af dette emne.   Læs mere
Af Utku H. Güzel
15.01.21, 18:16
Hvad skal vi andre stille op, når vi mener, at store grupper af mennesker ikke er til at tale med eller har nogle absurde holdninger? Læs mere
Af Jan E. Jørgensen
15.01.21, 16:34
Som ufortrødent arbejder videre trods corona. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.01.21, 07:00
Den tiltalte er uskyldig, indtil andet er bevist, og har krav på en fair rettergang. Også Inger Støjberg. Læs mere