<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Blå og rød blok fjerner fokus fra befolkningens behov

Jeg vil have demokratiet tilbage, og kampen om corona skal foregå på befolkningen præmisser.

Medierne dækker i øjeblikket kun kampen mellem rød og blå blok, flankeret af en hær af analyse elskende eksperter. Meget få er optaget af, hvordan befolkningen har det med det.

De fleste bakkede op om nedlukning af Danmark, da covid-19 ramte os i starten af marts. Men nu er regeringens egenrådigh blevet for stor.

Kæden hopper helt af for en stor del af befolkningen, når der først gives en ordre i prime time på et selvindkaldt pressemøde. Hvorefter alle mulige krumspring sættes i værk for juridisk at skrive statsministeren og regeringen ud af denne såkaldte ”fejl.”

Spittelsen i befolkingen bidrager både rød og blå blok til. Det generer mig voldsomt, at statsministeren angribes for at vise følelser. Det er for mig som borger en styrke at se en sårbar statsminister midt i denne voldsomme krise. Og jeg er ikke i tvivl om, at det altså ikke var krokodilletårer. Det er naturligt at blive påvirket, når man konfronteres med virkeligheden.

Men rød blok er jo ikke et hak bedre. På de sociale medier verserer indlæg om verdens bedste leder, og i kommentarfelterne på statsministerens Facebook side ligner kommentarfeltet mere tilhængere af ikke demokratiske regimer, end det kommentarfelt man normalt ser i vores demokrati. Det tragiske er, at det deler befolkningen i rød og blå. Det er så meget skudt forbi i en tid, hvor vi burde stå sammen og glæde os over at være på vej over i grøn zone.

Man kan godt synes, at regeringen handlede rigtigt, da Danmark blev lukket ned og samtidig råbe vagt i gevær for mere åbenhed nu. Rød og blå blok må gerne holde igen med at iscenesætte sig selv.

Nu er det hele havnet i populistisk mudder.

Jeg vil have demokratiet tilbage, og kampen om corona skal foregå på befolkningen præmisser.


Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Nauja Lynge (f. 1965) er født i Grønland og bor i Aarhus. Hendes politiske standpunkt skifter alt efter, hvor hun som vælger kan få størst indflydelse. Som tidligere formand for Foreningen Rigsfællesskabet og initiativtager til debat om rigsfællesskabet har hun været med til, at sætte rigsfællesskabet på den politiske dagsorden. Hun er fortaler for et moderniseret rigsfællesskab og kæmper for mindretallenes rettigheder. Nauja Lynge har udgivet flere bøger og er medlem af Institut for Menneskerettigheders Etnicitetsforum samt næstformand i Hans Lynge Fonden. Hun skriver om rigsfællesskabet, Grønland og alt, hvad der optager hende i det danske samfund.
Seneste blogs
Af Louis Jacobsen
16.01.21, 12:39
Når Trump ikke længere er præsident i USA står de samme mennesker klar til at bane vejen for en ny af Trumps kaliber. Læs mere
Af Nauja Lynge
15.01.21, 22:41
Det er meget egoistisk af de grønlandske politikere at forsøge at løse Grønlands store svøbe – de socialt udsatte – uden at inddrage de mange grønlændere i Danmark, som hver dag berøres af dette emne.   Læs mere
Af Utku H. Güzel
15.01.21, 18:16
Hvad skal vi andre stille op, når vi mener, at store grupper af mennesker ikke er til at tale med eller har nogle absurde holdninger? Læs mere
Af Jan E. Jørgensen
15.01.21, 16:34
Som ufortrødent arbejder videre trods corona. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.01.21, 07:00
Den tiltalte er uskyldig, indtil andet er bevist, og har krav på en fair rettergang. Også Inger Støjberg. Læs mere
Af Signe Munk
14.01.21, 15:00
Vi tager vores drikkevand som en selvfølgelighed. Det skal vi ikke – men derimod skride ind, så forureningen af det bliver stoppet. Læs mere
Af Rune Lund
14.01.21, 13:10
Det handler om, at loven gælder for alle Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
14.01.21, 11:05
Bliver alle vi ældre, der har levet en eremittilværelse for at undgå smitte, nu udsat, når vi vaccineres i store centre. Jeg spørger ministeren, om han føler sig sikker på, at forholdene er i orden. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.01.21, 15:35
Det er artige sager, hvad tilhængerne af masseindvandring har kaldt os andre. Læs mere