<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Vi mister den grundlæggende tro på, at demokratiet er den søjle, der rager op over alt andet

Regeringen manipulerer anbefalinger, fordrejer virkeligheden og tilbageholder vigtig information og får os til at tvivle på, at lov er noget, der skal overholdes.

Justitsministeren undlod at alarmere departementschefen. Sundhedsministeren kendte til virusmutationer, men tilbageholdt oplysninger. Samtidig manipulerer og tryner regeringen Kåre Mølbak fra Statens Serum Institut. Vel at mærke den eneste, som regeringen rådfører sig med, selvom eksperter anbefaler flere øjne på sagen. Statsminister Mette Frederiksen udstedte en klokkeklar ordre om at alle mink skulle aflives. En beslutning, som ikke var til forhandling, sagde hun på pressemødet.

Nu forsøger regeringen så at manipulere befolkningen til at tro, at det slet ikke var en ordre. Det er simpelthen så groft, og det skriger på handling fra både støttepartierne og oppositionen. Den del er der rigtig mange andre, der har en mening om.

Derfor vil jeg i denne omgang nøjes med at fortælle, hvad det betyder for min retssikkerhed og tro på demokratiet som helt almindelig borger og vælger i Danmark.

Hver morgen er det med rystende hænder, at dagens nyheder bladres igennem. Det er som om, regeringen tror, befolkningen er idioter. At vi -folket – har brug for en stærk leder til at danse os igennem corona med et statsministerium, som efterhånden fungerer som et diktatur. Men hvad værre er. Der manipuleres også med befolkningen. Og jo mere regeringen manipulerer, fortier og fordrejer sandheden, jo mere utryghed skaber det i befolkningen.

Det er blevet til en kamp mellem rød og blå blok. Den kamp må jo så køre på sidelinjen, og vi kan som borgere selv skrue op og ned for debatten. Desværre er det også blevet nødvendigt, for den hårde politiske retorik er begyndt at splitte befolkningen i ”dem og os”. Privat tør man næsten ikke diskutere regeringens coronastrategi, uden på forhånd at vide, om man er på samme hold. På Facebook (hvor tidens midaldrende mennesker som mig selv, normalt flittigt deltager i debattråden) er jeg holdt op med at deltage.

Jeg har som borger, vælger, mor og menneske brug for en regering, som skaber tillid. Især midt i en pandemi. I stedet oplever jeg kaos, stridigheder, magtarrogance og manipulation. Selv politiet er under lup. Alt dette bidrager til splittelse. Borgerne mister den grundlæggende tro på at loven overholdes, og at demokratiet altid skal være søjlen, der rager op over strid og politiske uenigheder.

Befolkningen står tilbage med en følelse af afmagt og svigt fra den udøvende magt, som skrumper dag for dag. Et magtsystem, som i den grad har svigtet befolkningens tillid.

Det var rigtigt at lukke Danmark ned. Det er forkert at bryde loven.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Nauja Lynge (f. 1965) er født i Grønland og bor i Aarhus. Hendes politiske standpunkt skifter alt efter, hvor hun som vælger kan få størst indflydelse. Som tidligere formand for Foreningen Rigsfællesskabet og initiativtager til debat om rigsfællesskabet har hun været med til, at sætte rigsfællesskabet på den politiske dagsorden. Hun er fortaler for et moderniseret rigsfællesskab og kæmper for mindretallenes rettigheder. Nauja Lynge har udgivet flere bøger og er medlem af Institut for Menneskerettigheders Etnicitetsforum samt næstformand i Hans Lynge Fonden. Hun skriver om rigsfællesskabet, Grønland og alt, hvad der optager hende i det danske samfund.
Seneste blogs
Af Christina Egelund
18.01.21, 15:03
Forløbet op til Folketingets beslutning om at bringe sagen om den ulovlige instruks for rigsretten er en uskøn og bevidst manipulerende sammenblanding af politik og jura. Fordelen ved anklagere og dommere er, at de skal være retfærdige, ikke populære. Læs mere
Af Isabella Arendt
18.01.21, 13:40
Lad os få gange i hverdagen for danskere og virksomheder, så hurtigt vi kan. Vaccinen er gratis og man kan helt selv vælge til eller fra. Mens jeg venter, håber jeg, der er nogle med et vaccinepas i lommen, som vil skåle en ekstra gang for alle os, som venter lidt endnu. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
17.01.21, 17:00
Til gengæld siger Joe Biden intet om at øge sikkerheden ved grænsen til Mexico. Læs mere
Af Mikael Jalving
17.01.21, 10:00
Arla & Co. trænger til et frikvarter fra tidsånden. Læs mere
Af Louis Jacobsen
16.01.21, 12:39
Når Trump ikke længere er præsident i USA står de samme mennesker klar til at bane vejen for en ny af Trumps kaliber. Læs mere
Af Nauja Lynge
15.01.21, 22:41
Det er meget egoistisk af de grønlandske politikere at forsøge at løse Grønlands store svøbe – de socialt udsatte – uden at inddrage de mange grønlændere i Danmark, som hver dag berøres af dette emne.   Læs mere
Af Utku H. Güzel
15.01.21, 18:16
Hvad skal vi andre stille op, når vi mener, at store grupper af mennesker ikke er til at tale med eller har nogle absurde holdninger? Læs mere
Af Jan E. Jørgensen
15.01.21, 16:34
Som ufortrødent arbejder videre trods corona. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.01.21, 07:00
Den tiltalte er uskyldig, indtil andet er bevist, og har krav på en fair rettergang. Også Inger Støjberg. Læs mere
Af Signe Munk
14.01.21, 15:00
Vi tager vores drikkevand som en selvfølgelighed. Det skal vi ikke – men derimod skride ind, så forureningen af det bliver stoppet. Læs mere