<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Mette Frederiksen, for vælgerne handler det om tillid – og den er brudt

Statsministens rolle skal undersøges. Og kan hun ikke fremlægge tilfredsstillende beviser, så bør hun tage konsekvensen af det – af hensyn til folkesundheden, samfundssindet og borgernes tro på fremtiden.

Vi har brug for svar – ikke mere magtcentrering.

Det ville være rart, om nogen ville kravle ned i vælgerperspektiv og prøve at forstå, hvorfor befolkningen har brug for tillid for at komme gennem næste etape af corona.

De fleste accepterede mindretalsregeringens enegang, da coronaen ramte Danmark. Nu står vi i en anden situation, hvor en regering skal lede danskerne hen til vaccinestadiet.

Det kan som borger være svært at forstå, hvorfor vores folkevalgte har brug for så mange spindoktorer til at føre den politik ud i livet, som vi har valgt dem til at gøre. Nuvel, det har vi været villige til at acceptere, mens vi var hunderæde for covid 19.

Kæden springer bare helt af, når vi aktuelt erfarer, at alle disse såkaldte spindoktorer ikke har kunnet bidrage til at føre en anstændig og grundlovssikret politik.

Etpartiregeringen har forsøgt at vænne os til, at de bestemmer, og at de er bedst til det. Samtidig styrer de pressen og lukker ned for kritiske spørgsmål.

Vi (vælgerne) har svært ved at få øje på oprigtighed. Og det er skadeligt ikke bare for demokratiet, men også for danskernes tro på, at vi nok skal komme igennem pandemien.

Jeg kan som vælger ikke mærke regeringen. Det virker som en maskine, der læser højt og forsøger at spille på vores frygt for corona. Senest står minksagen som en søjle gennem halsen, der har til formål at skabe frygt i befolkningen igen. Vi kan blive et nyt Wuhan, bebudede statsministeren, da hun gav den ulovlige ordre om at aflive alle mink i Danmark. Samtidig florerer billeder af statsministeren på Facebook med tekster malet over af lovprisninger om en fantastisk leder. Noget der kan minde om værktøjer hos ikke demokratiske regimer.

Danske statsborgere er ikke der, hvor vi har brug for en etpartiregerings sololøb. Vi har brug for svar. Og lige nu vil vi gerne vide, hvad statsministerens rolle var i minksagen.

Faktisk har vi brug for en statsminister, som ærligt står frem og fortæller, hvor meget hun vidste. Det forekommer usandsynligt at en statsminister, som er mandsopdækket af et historisk stort antal rådgivere, ikke har været bekendt med begivenhedernes gang.

Statsministeren har jo netop centeret magten om sig selv og har valgt selv at stå i spidsen for det hele. 

Borgerne er ikke tjent med en regering, som opruster på særlige rådgivere og efterfølgende fralægger sig ansvaret. 

Vi har brug for en tillid, som er brudt. Den kan kun genskabes ved, at statsministeren påtager sig ansvaret. At tørre det af på Mogens Jensen er ikke godt nok. Tværtimod, skaber det mistillid og utryghed. Som regeringen selv påpeger, handler det om folkesundheden. Ikke om at kaste nogen under bussen.

Statsministens rolle skal undersøges. Og kan hun ikke fremlægge tilfredsstillende beviser, så bør hun tage konsekvensen af det – af hensyn til folkesundheden, samfundssindet og borgernes tro på fremtiden.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Nauja Lynge (f. 1965) er født i Grønland og bor i Aarhus. Hendes politiske standpunkt skifter alt efter, hvor hun som vælger kan få størst indflydelse. Som tidligere formand for Foreningen Rigsfællesskabet og initiativtager til debat om rigsfællesskabet har hun været med til, at sætte rigsfællesskabet på den politiske dagsorden. Hun er fortaler for et moderniseret rigsfællesskab og kæmper for mindretallenes rettigheder. Nauja Lynge har udgivet flere bøger og er medlem af Institut for Menneskerettigheders Etnicitetsforum samt næstformand i Hans Lynge Fonden. Hun skriver om rigsfællesskabet, Grønland og alt, hvad der optager hende i det danske samfund.
Seneste blogs
Af Rune Lund
05.12.20, 00:33
- bilaftale mangler ambitioner. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
04.12.20, 16:41
Intet er for langt til venstre for TV2’s journalist (og for så mange andre journalister) Læs mere
Af Alex Vanopslagh
04.12.20, 13:28
Mette Frederiksens stort anlagte frikommuneforsøg viser desværre endnu en gang, at hun altid sætter systemet over borgeren. Prisen er dyr og dårlig velfærd. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
04.12.20, 13:25
Konkurrence på velfærdsområdet er en god ting Læs mere
Af Christina Egelund
04.12.20, 13:08
Folketinget har en enestående mulighed for at vise, at det ikke længere lader sig blænde af hverken politisk farve eller venskaber når det kommer til at genrejse retsstaten. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
04.12.20, 10:12
Usmageligt forsøg på politisk indblanding i drabssagen på Bornholm. Pressionsgrupper skal holde deres politiske fingre fra retssager, mens retssystemet arbejder. Det bliver tydeligvis sværere og sværere for flere og flere. Læs mere
Af Nauja Lynge
04.12.20, 09:14
Afvisning af Ted Hui understreger, hvor lidt regeringen har tilovers for demokratiet. Læs mere
Af Utku H. Güzel
03.12.20, 19:47
Det er nemlig sådan, at de fine værdier, som de vestlige lande prædiker, desværre ikke omfatter alle. Det bør være tydeligt for enhver at se, at nogle lande og dermed også befolkninger er legitime mål for vestlige aggressioner. Læs mere
Af Annika Smith
03.12.20, 16:20
At stille bind og tamponer frit til rådighed på offentlige toiletter kan derfor også kun gå for langsomt Læs mere