<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Det er uværdigt, at studerende skal stille sig op i fattiggårdskø for at få gratis mundbind

Uddel gratis mundbind på uddannelsesinstitutioner: Unge skal ikke opdeles i rig og fattig eller dem og os!

I de enorme corona-pakker må der være råd til, at studerende kan få uddelt gratis mundbind på uddannelsesinstitutioner.

”Hvis man har dårlig økonomi, er det muligt at hente gratis mundbind hos kommunen.” Det sagde undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil på et pressemøde, som om hun delte gaver ud til værdigt trængende.

Den der med at særligt trængende kan stille sig i kø på kommunen for at få uddelt gratis mundbind er uværdigt. Og jeg kender i hvert fald ingen, der har lyst til det. Hvad bliver det næste?

Utroligt at man vil være det bekendt. For samtidig bruges vores fælles budget jo på kæmpestore hjælpepakker.

Sundhedsstyrelsen pointerer netop vigtigheden af at skifte mundbind ofte. Hvis man ikke gør det, risikerer man, at det har den modsatte effekt: altså at det skader, mere end det gavner.

Fordi et mundbind virker mindre effektivt, når det har været vådt eller er blevet beskidt.

”Det er rigtig vigtigt, at vi alle bruger dem korrekt, og at vi ikke går rundt med gamle mundbind, der måske ikke har en effekt eller kan være en smitterisiko i sig selv,” lyder det fra Sundhedsstyrelsen i Jyllands-Posten.

Avisen har også spurgt Sundhedsstyrelsen om lavpraktiske råd ang. mundbind og her lyder det bl.a.:

” Vi anbefaler, at du ikke har samme mundbind på i mere end fire timer. Denne anbefaling har vi lavet, da det efter fire timer må forventes, at mundbindet er blevet vådt eller beskidt, hvilket kan påvirke dets effekt.”

Der er ikke grænser for, hvor mange penge regeringen bruger på bekæmpelse af corona og ansættelse af dyre rådgivere til at gøre det hele spiseligt. Er det virkelig nødvendigt, at studerende skal stille sig op i en fattiggårdskø? Skal vi dele de unge op i dem og os / rige og fattige?

Det skal gøres let at overholde de nye restriktioner uden at gøre livet mere besværligt for de unge, end det allerede er. Ikke mindst for at sikre en optimal virkning. For bruger man det samme mundbind igen og igen, risikerer man (så vidt jeg har forstået), at blive en omvandrende smittebombe.

Sundhedsstyrelsen fortæller endda, at man selv bestemmer, om man vil bære mundbind.

”Ja, det er op til den enkelte. Der kan være mange individuelle og personlige årsager til, at man ikke kan bruge et mundbind eller visir, og man skal ikke forelægge dokumentation for dette.”

I sidste ende kan man altså slippe afsted med at påpege, at man f.eks. får kvælningsfornemmelser og derfor ikke bærer mundbind.

For alles skyld skal vi bare gøre det let at overholde reglerne på den mest hensigtsmæssige måde. Og naturligvis skal de studerende ikke hverken belaste sig selv eller kommunen med at skulle anmode om et gratis mundbind.


Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Nauja Lynge (f. 1965) er født i Grønland og bor i Aarhus. Hendes politiske standpunkt skifter alt efter, hvor hun som vælger kan få størst indflydelse. Som tidligere formand for Foreningen Rigsfællesskabet og initiativtager til debat om rigsfællesskabet har hun været med til, at sætte rigsfællesskabet på den politiske dagsorden. Hun er fortaler for et moderniseret rigsfællesskab og kæmper for mindretallenes rettigheder. Nauja Lynge har udgivet flere bøger og er medlem af Institut for Menneskerettigheders Etnicitetsforum samt næstformand i Hans Lynge Fonden. Hun skriver om rigsfællesskabet, Grønland og alt, hvad der optager hende i det danske samfund.
Seneste blogs
Af Birthe Rønn Hornbech
04.12.20, 10:12
Usmageligt forsøg på politisk indblanding i drabssagen på Bornholm. Pressionsgrupper skal holde deres politiske fingre fra retssager, mens retssystemet arbejder. Det bliver tydeligvis sværere og sværere for flere og flere. Læs mere
Af Nauja Lynge
04.12.20, 09:14
Afvisning af Ted Hui understreger, hvor lidt regeringen har tilovers for demokratiet. Læs mere
Af Utku H. Güzel
03.12.20, 19:47
Det er nemlig sådan, at de fine værdier, som de vestlige lande prædiker, desværre ikke omfatter alle. Det bør være tydeligt for enhver at se, at nogle lande og dermed også befolkninger er legitime mål for vestlige aggressioner. Læs mere
Af Annika Smith
03.12.20, 16:20
At stille bind og tamponer frit til rådighed på offentlige toiletter kan derfor også kun gå for langsomt Læs mere
Af Harun Demirtas
03.12.20, 14:13
Der er altid en økonomisk krise, når vi forhandler overenskomster. Nu må det være nok. Læs mere
Af Søren Gade
03.12.20, 13:00
En konference om Europas fremtid risikerer at blive et skalkeskjul for de kræfter i Europa, som ønsker større centralisering og mere magt til EU.  Læs mere
Af Gitte Seeberg
03.12.20, 10:44
I denne vanskelige tid har vi ikke brug for at grave grøfterne dybere, end de allerede er. Læs mere
Af Isabella Arendt
03.12.20, 10:05
Det kan vække undren, at regeringen tredobler generationsskifteskatten, når vores naboer i Norge og Sverige med stor succes har afskaffet den, og derved understøtter mange af de virksomheder, der er livsblodet for et bredt og mangfoldigt erhvervsliv. Læs mere
Af Henrik Højlund
02.12.20, 20:20
En af Hongkongs markante demokratiforkæmpere, Ted Hui, er i Danmark for tiden. Men den danske regering vil ikke mødes med ham. Læs mere
Af Jan E. Jørgensen
02.12.20, 17:39
Danmark er nu under observation af EU-Kommissionen pga. regeringens lemfældige forhold til retsstatsprincippet – det er simpelthen så flovt. Læs mere