<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Fortæl os nu, om mundbind virker eller ej

Peger danske forskeres undersøgelse på, at brug af mundbind ikke har den store virkning? Er det derfor, de ikke kan få undersøgelsen ud?  

Meget underligt, at et længe ventet forskningsprojekt omkring brug af mundbind ikke bliver offentliggjort.

Det viser sig, at forskerne bag et stort studie om effekten af at bære mundbind ikke kan få deres forskningsresultat offentliggjort. Ifølge Berlingske medgiver deltagende professorer i studiet, at det fortsat hemmeligholdte forskningsresultat kan opfattes som kontroversielt.

Det drejer sig om et stort dansk studie om effekten af at gå med mundbind, som nu er blevet afvist af tre førende medicinske tidsskrifter.

Studiet er ellers enestående, og der har forud for resultatet været stor efterspørgsel efter resultatet.

Når man ikke får noget at vide, begynder man jo at drage konklusioner. Hvorfor ønsker man ikke at offentliggøre en kæmpestor dansk undersøgelse, som der på forhånd har været så stor efterspørgsel efter?

Det må jo være fordi, undersøgelsen peger på, at brug af mundbind ikke har den store virkning i kampen mod corona.

Det ville helt klart gøre det lettere mentalt at indstille sig på at bære mundbind, hvis vi får dokumenteret, at det virkelig batter noget. Omvendt - hvis vi finder ud af, at det ikke gør den store forskel, så vil forståelsen for det den omfattende omstilling af væremåde i det offentlige rum omfatter, falde markant.

For lad os være ærlige: Det er en kæmpe gene at bære mundbind mange timer om dagen. Brillerne dugger, man kan blive svimmel og næsten få klaustrofobiske tendenser inde under de mundbind, som vi foreløbigt skal bære overalt i offentlig trafik og på restauranter osv. Omvendt bærer de fleste nok gerne masken og retter ind til højre, hvis vi kan bidrage til at få bugt med coronaen.

Det ville faktisk være rart at få resultatet at vide. Så kan vi bakke op om restriktioner på baggrund af viden og ikke med en fornemmelse af at være underlagt et politisk magtspil. Dermed hentyder jeg bla. til regeringens anbefalinger og restriktioner, som ikke altid har været baseret på sundhedsmyndigheders anbefalinger. Derimod viser det sig, at de såkaldte myndigheder er dem selv.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Nauja Lynge (f. 1965) er født i Grønland og bor i Aarhus. Hendes politiske standpunkt skifter alt efter, hvor hun som vælger kan få størst indflydelse. Som tidligere formand for Foreningen Rigsfællesskabet og initiativtager til debat om rigsfællesskabet har hun været med til, at sætte rigsfællesskabet på den politiske dagsorden. Hun er fortaler for et moderniseret rigsfællesskab og kæmper for mindretallenes rettigheder. Nauja Lynge har udgivet flere bøger og er medlem af Institut for Menneskerettigheders Etnicitetsforum samt næstformand i Hans Lynge Fonden. Hun skriver om rigsfællesskabet, Grønland og alt, hvad der optager hende i det danske samfund.
Seneste blogs
Af Rune Lund
05.12.20, 00:33
- bilaftale mangler ambitioner Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
04.12.20, 21:13
Når systemet giver mulighed for at sexmisbrugere kan udnytte børn og tilmed ikke giver hårde fængselsstraffe, når misbrug finder sted, må man stille spørgsmål ved, om samfundet tager vare på sine svageste. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
04.12.20, 16:41
Intet er for langt til venstre for TV2’s journalist (og for så mange andre journalister) Læs mere
Af Alex Vanopslagh
04.12.20, 13:28
Mette Frederiksens stort anlagte frikommuneforsøg viser desværre endnu en gang, at hun altid sætter systemet over borgeren. Prisen er dyr og dårlig velfærd. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
04.12.20, 13:25
Konkurrence på velfærdsområdet er en god ting Læs mere
Af Christina Egelund
04.12.20, 13:08
Folketinget har en enestående mulighed for at vise, at det ikke længere lader sig blænde af hverken politisk farve eller venskaber når det kommer til at genrejse retsstaten. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
04.12.20, 10:12
Usmageligt forsøg på politisk indblanding i drabssagen på Bornholm. Pressionsgrupper skal holde deres politiske fingre fra retssager, mens retssystemet arbejder. Det bliver tydeligvis sværere og sværere for flere og flere. Læs mere
Af Nauja Lynge
04.12.20, 09:14
Afvisning af Ted Hui understreger, hvor lidt regeringen har tilovers for demokratiet. Læs mere
Af Utku H. Güzel
03.12.20, 19:47
Det er nemlig sådan, at de fine værdier, som de vestlige lande prædiker, desværre ikke omfatter alle. Det bør være tydeligt for enhver at se, at nogle lande og dermed også befolkninger er legitime mål for vestlige aggressioner. Læs mere