<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Corona tager livet af vores sociale gen

Latter og glæden ved at være sammen med andre er en vigtig ingrediens i livsglæde.  

Vi skal holde op med at følge pressen i døgndrift og diskutere tal for smittede. Tidligere studier har vist, hvor meget latter og omgangen med medmennesker betyder for vores velbefindende.

Når vi mødes, snakker vi først og fremmest om, hvor mange smittede og døde, der er i en bestemt kommune. Det fjerner livsglæden og det sociale element, som er så vigtig for at kunne fungere som mennesker.

Mundbind (selvom studier viser, at det højst minimerer smitten med få procent) forvandler vores mund til en smal streg. Vi hjælper ikke længere en ældre med kufferten, taler heller ikke med vores medpassagerer i et tog og nogle begynder endda at stikke hinanden. Det er absolut ikke gavnligt for menneskeheden. 

På en togtur blev en ung kvinde udskammet af en ældre dame og togkonduktøren, fordi hun tog mundbindet af for at drikke lidt vand. Det er en rædselsfuld mentalitet visse dele af befolkningen er ved at udvikle. 

Corona tiltag har ekstreme konsekvenser på vores samvær og det påvirker os i en grad, som ingen endnu har belyst.

Det er er ubehageligt at sidde med mundbind i flere timer i offentlig transport. Og vi ved, at det kun minimerer smitte med få procent.

Under mundbindet forvandles vi til små individer med læber som smalle streger, og med tanker som kun går på om naboen nu også overholder reglerne. Samtidig googler vi den seneste udvikling i pandemien. 

Vi skal først og fremmest kære os om vore medmennesker, hjælpe med en kuffert og lade sund fornuft styre vores handlinger. Det er ikke farligt at omgås andre medmennesker. Det er meget farligere at isolere os, stikke hinanden og lade angst styre vores handlinger.

Jeg frygter psykiske følger. Fællesskabet er den vigtigtigste ingrediens i at få et samfund til at fungere. 

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
{"DriveBy-Authorized": 10900489,"DriveBy-NotAuthorized": 10900490,"Returning-Authorized": 10900493,"Returning-NotAuthorized": 10900497,"Fan-Authorized": 10900500,"Fan-NotAuthorized": 10900508,"Default": 10900490}