<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Aflys festugen - men lav arrangementer for de unge i stedet. Det har de fortjent

Hvis der overhovedet skal gennemføres noget i festugeregi, så skal det være noget, som kommer de unge til gavn. De skal ikke se deres ungdom fare ubrugt forbi, mens parnasset fester.

Vores unge kan ikke få lov at starte i gymnasiet, vi skal bære mundbind og anbefales at handle begrænset. Undskyld mig, men hvor er logikken i at eliten så skal have lov at gennemføre deres arrangementer ?

Århus festuge er normalt en kæmpe begivenhed med masser af kulisser. foto: privat

Nej, festugen skal ikke gennemføres for at tilfredsstille eliten, som skal sidde til højbords med borgmesteren og gennemføre deres lukkede selskaber. Det første der sker, er at de sammenkomster som indbefatter de unge vil blive aflyst. Hvordan skal vi som forældre blive ved med at holde gymnasieeleverne i kort snor, når de kan se at reglerne ikke gælder for eliten?

Siden nedlukningen af Danmark har gymnasieelever i Aarhus i stort omfang holdt sig til reglerne og har lidt et stort afsavn af fester, venner, sidste og første skoledage osv. Nu kan man så læse, at dele af festugen eventuelt kan gennemføres.

Det vil være en hån mod de unge og den almindelige befolkning i Aarhus at skulle læse om elitens arrangementer, mens pøblen render rundt med mundbind med alverdens restriktioner mod at forsamle sig i parker og endda på deres gymnasium. Er der overhovedet fortsat noget belæg for at de unge er smittesprederne i byen?

Når man gennemfører så omfattende restriktioner i unge menneskers liv, er det nødvendigt at sørge for deres opbakning og forståelse for disse begrænsninger. Derfor skal festugen og den politiske elite gå forrest og vise, at de naturligvis som nogle af de første selv lader sig begrænse. Kan I slet ikke huske, hvordan det var at være ung? Jeg oplever, at de unge i min omgangskreds er meget lydhøre overfor forandringer for at begrænse coronasmitte, men lad os nu ikke udfordre deres og andre almindelige borges velvilje.

Jeg er enig med rådmand, Thomas Medom, i at festugen bør aflyses.

Hvis der overhovedet skal gennemføres noget i festuge regi, så skal det være noget, som kommer de unge til gavn.

Vi skal ikke lade os styre af frygt siger de borgerlige partier i Aarhus. Godmorgen. Det er netop, hvad vi gør. Jeg har meget svært ved at se logikken i at begrænse disse unge yderligere, mens man indædt kæmper for ikke at begrænse lukkede arrangementer.

Jeg tror, vi andre skal prøve at holde lidt igen med vores egne ønsker og tilstræbe en normal tilværelse for unge i Aarhus snarest muligt. Det er så imponerende, som de har indordnet sig og holdt igen, men grænsen kan meget vel snart være nået.

Nu skal borgmesterens generation vise, at de også er klar til at ofre noget og prøve at række ud efter byens unge. De unge har i øvrigt stemmeret nu, så der er al mulig grund til at sætte sig ind i, hvor meget de har måttet give afkald på i de mange måneder, siden coronaen ramte Danmark.

Det er en kæmpe indgriben i et ungt menneskes liv ikke at måtte forsamle sig. Det har både forældre og unge så alligevel kæmpet for at efterleve, fordi vi forstår alvoren og ønsker normale tilstande igen.

Her er mit råd til borgmesten og festudvalget:

Aflys festugen generelt, men gennemfør nogle få arrangementer for de unge. Sammenkomster, hvor det hele sættes ind med natteravne, politi, mulighed for afspritning osv.

På den måde får vi de unges forståelse, både hvis der igen skal strammes op, og ikke mindst næste gang de unge for første gang skal sætte kryds ved et valg i Aarhus.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Nauja Lynge (f. 1965) er født i Grønland og bor i Aarhus. Hendes politiske standpunkt skifter alt efter, hvor hun som vælger kan få størst indflydelse. Som tidligere formand for Foreningen Rigsfællesskabet og initiativtager til debat om rigsfællesskabet har hun været med til, at sætte rigsfællesskabet på den politiske dagsorden. Hun er fortaler for et moderniseret rigsfællesskab og kæmper for mindretallenes rettigheder. Nauja Lynge har udgivet flere bøger og er medlem af Institut for Menneskerettigheders Etnicitetsforum samt næstformand i Hans Lynge Fonden. Hun skriver om rigsfællesskabet, Grønland og alt, hvad der optager hende i det danske samfund.
Seneste blogs
Af Harun Demirtas
30.09.20, 07:59
Er du i tvivl om, hvad der skal ske med Kofod, kære statsminister? Så spørg dig selv: hvad hvis det var min datter? Men der er åbenbart forskel på folk. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
29.09.20, 22:27
De storladne tanker har meget lidt med virkeligheden at gøre. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
29.09.20, 18:40
Forstå det nu, Folketing. Vi har brug for et mobilt politi og ikke mursten. Læs mere
Af Alex Vanopslagh
29.09.20, 16:26
Det skal gøres nemmere at bruge mere tid med sine små børn, hvis man for en periode ønsker at tjekke lidt ud fra hamsterhjulet. Det har familier meget ringe muligheder for i den socialdemokratiske velfærdmaskine. Læs mere
Af Nauja Lynge
29.09.20, 11:38
Vi er i rigsfællesskabet en betydende magt i Arktis. Står vi ikke klippestærkt fast på det, ender vores stat som et militært tomrum.   Læs mere
Af Mikael Jalving
29.09.20, 09:24
Ikke se, ikke høre. Hvis vi lader som om, det ikke eksisterer, forsvinder det nok. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
28.09.20, 15:29
Trump burde kunne trække Nobels Fredspris hjem, selvom det skurrer lidt i ørene. Læs mere
Af Isabella Arendt
28.09.20, 11:49
Når LA fremlægger et forslag om fradrag for at passe egne børn bevæger de sig i en verden, hvor alle forældre arbejder, tjener godt og ikke bliver syge. Sådan er virkeligheden ikke. Hvis man FAKTISK til give familier frihed til at passe egne børn, så må og skal det gælde alle familier. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
28.09.20, 09:26
Igen har grupper af indvandrere forsøgt at tiltvinge sig adgang til et hospital, så politiet må skride ind. Det vil vi ikke have i Danmark. Læs mere
Af Mikael Jalving
27.09.20, 10:00
Islam har i mere end 40 år befundet sig i en dyb indre krise, som bunder i, at alting begynder og slutter med Koranen. Læs mere