Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Har Mette Frederiksen lige lavet en ny H. C. Hansen?

Samtidig med Pompeo besøget i går offentliggjorde amerikanerne ny rapport, som slår fast at besøget handlede om Grønland.

Den amerikanske luft- og rumforsvars nye arktiske strategi blev offentliggjort samme dag, som den amerikanske udenrigsminister aflagde besøg i København.

Arktis ekspert og pensioneret kontreadmiral Torben Ørting Jørgensen hæfter sig bla. ved følgende passus.

 “Second, the Air and Space Forces will utilize unique positioning afforded by bases in locations like Alaska and Greenland to project combat-credible, all-domain air and space power. Infrastructure, focused on thermal efficiency and durability, will be combined with fifth generation aircraft and lethal capabilities to ensure the Air and Space Forces remain agile and capable in the future.”

https://www.af.mil/Portals/1/documents/2020SAF/July/ArcticStrategy.pdf

https://www.af.mil/Portals/1/documents/2020SAF/July/ArcticStrategy.pdf

I rapporten kan man blandt andet læse, at USA gennem baser i Alaska og Grønland kan gennemføre Power projection.
Det vil sige offensive militære operationer.

Det er nok her forklaringen på den amerikanske udenrigsministers besøg skal findes. Og den nuværende socialdemokratiske mindretalsregering bør melde klart ud. Hvad har man indgået aftale med USA om?

Det handlede om Grønland
foto: privat
 

Der er vist på mange måder god grund til at følge udviklingen her nøje, så Danmark ikke havner i samme situation som tidligere i den nyere historie.
Socialdemokratiet bør ikke gentage H.C. Hansens strudsepolitik.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Nauja Lynge (f. 1965) er født i Grønland og bor i Aarhus. Hendes politiske standpunkt skifter alt efter, hvor hun som vælger kan få størst indflydelse. Som tidligere formand for Foreningen Rigsfællesskabet og initiativtager til debat om rigsfællesskabet har hun været med til, at sætte rigsfællesskabet på den politiske dagsorden. Hun er fortaler for et moderniseret rigsfællesskab og kæmper for mindretallenes rettigheder. Nauja Lynge har udgivet flere bøger og er medlem af Institut for Menneskerettigheders Etnicitetsforum samt næstformand i Hans Lynge Fonden. Hun skriver om rigsfællesskabet, Grønland og alt, hvad der optager hende i det danske samfund.
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
07.08.20, 20:31
Vejen frem er ikke at hakke på de unge, for uden deres opbakning løser vi ikke coronakrisen!   Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
07.08.20, 18:08
Danske aviser vælger at citere den nok mest krigsglade mand, John Bolton, i Washington D.C. Hvorfor? Læs mere
Af Marie Høgh
07.08.20, 15:30
Kritikken af DF'erens udmeldinger om kristendommen afslører det dybe dannelseshul, han taler ind i. Læs mere
Af Signe Munk
06.08.20, 17:00
De borgerlige partier er røget helt op i loftet over forslaget om at fjerne benzin- og dieselbiler fra vejene på sigt. Men hvad har de selv at byde ind med? Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
06.08.20, 13:50
Lige nu sker der ting og sager, der er værd at holde alvorligt øje med i Hviderusland. En brutal diktator kæmper for sin trone. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
05.08.20, 18:55
Religionsfriheden er udvidet ved lov i 1992. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
05.08.20, 18:17
Og det skyldes selvsagt deres i snit langt lavere kvalifikationer. Læs mere
Af Christina Egelund
05.08.20, 17:30
”Forstå det, hvem der kan. Jeg kan ikke.” Sådan afslutter Mikael Jalving sit blogindlæg ”Importen af muslimske migranter er en kronisk fiasko”. Den afslutning er et rammende resumé. For helt ærligt, så er det en lang opvisning af, at Jalving ikke forstår ret meget, når det kommer til udlændingepolitik. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
05.08.20, 10:27
Grundtvig ønskede større frihed, end grundloven giver Læs mere