<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Sæt flypriserne ned til Grønland og Færøerne

Det vil fremme sammenhængskraften i rigsfællesskabet.

Det må kunne lade sig gøre at finde midler til at øge sammenhængskraften i rigsfællesskabet. Det er en væsentlig grænsehindring, at familiemedlemmer ikke har råd til at besøge deres familie i Grønland og Færøerne.

Måske kunne man bibeholde prisniveauet for turister, men udstyre danske statsborgere med en form for klippekort, hvor man én gang får en frirejse eller rabat på rejsen f.eks. hvert femte år.

I en tid, hvor stormagter slår ring om os, og hvor uvidenhed, fordomme og grænsehindringer slider på vores hårdtprøvede fællesskab i den danske stat, er det i 11. time, at der sættes ind for at øge sammenhængskraften.

Vi kunne starte med en prøveperiode på et par år for at se på, hvordan det smitter positivt af på relationen mellem Grønland, Danmark og Færøerne. Det vil formodentlig også åbne døre erhvervs- og investeringsmæssigt, for grænsehindringer er også væksthindringer. Det har især Grønland ikke råd til i den nuværende økonomiske situation, hvor andre uden for fællesskabet kiler sig ind og skubber sammenhængskraften ud.

Dyre flypriser lukker porten til Grønland. Foto: privat


Af denne kommentar i Information fremgår 10 bud på yderligere tiltag, som kan komme borgerne i rigsfællesskabet til gavn.

Rigsfællesskabet er en enestående konstruktion, som desværre vakler under små konstruktionsfejl, som let kan udbedres, men som – hvis de ikke bliver det – vil få den til at styrte sammen. Vores rigsfællesskab bliver undergravet af grænsehindringer, og de alt for dyre rejser er én af dem.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • For at se kommentarer og deltage i debatten, så skal du være logget ind på din Facebook-profil.
Profil
Nauja Lynge (f. 1965) er født i Grønland og bor i Aarhus. Hendes politiske standpunkt skifter alt efter, hvor hun som vælger kan få størst indflydelse. Som tidligere formand for Foreningen Rigsfællesskabet og initiativtager til debat om rigsfællesskabet har hun været med til, at sætte rigsfællesskabet på den politiske dagsorden. Hun er fortaler for et moderniseret rigsfællesskab og kæmper for mindretallenes rettigheder. Nauja Lynge har udgivet flere bøger og er medlem af Institut for Menneskerettigheders Etnicitetsforum samt næstformand i Hans Lynge Fonden. Hun skriver om rigsfællesskabet, Grønland og alt, hvad der optager hende i det danske samfund.
Seneste blogs
Af Harun Demirtas
27.07.21, 00:00
Sygeplejerskerne strejker for først og fremmest at gøre det tydligt for arbejdsgiverne, at de er frustrerede over deres arbejde. Læs mere
Af Henrik Dahl
27.07.21, 00:00
Der forestår et større, folkeopdragende arbejde i forhold til den manglende, moralske bæredygtighed. Læs mere
Af Isabella Arendt
27.07.21, 00:00
Sommeren 2021 bliver vendepunktet, ikke kun fordi vaccinerne kom, men fordi vi igen fik en national fællesfølelse båret af håb og glæde. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
26.07.21, 17:53
Kontanter er ulækre og gør livet lettere for kriminelle Læs mere
Af Mikael Jalving
24.07.21, 14:00
Stille flanerer vi rundt mellem venners statusopdateringer, hashtags og parader af selvgodhed, det er en flyvetur ind i intetheden. Læs mere
Af Utku H. Güzel
23.07.21, 19:00
Hvis man begynder at kræve regler og normer, som er meget fjernt fra nutidens Danmark, indført, må man også forvente en modstand fra majoriteten i landet. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
23.07.21, 14:45
Breivik var et ødelagt menneske, der hadede alt, hvad hans diplomatfar stod for Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
23.07.21, 14:00
Tager vi overhovedet ved lære af naturkatastroferne? Ikke meget tyder på det, for regeringen taler om klimaplan, som når små børn skriver ønskeseddel til jul. Læs mere