Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Mette Frederiksen, du glemte Færøerne

Danskere, islændinge og grønlændere er velkommen på Færøerne – selvom Færøerne overhovedet ikke blev nævnt, da statsministeren åbnede Danmark lidt mere op.

Visit Faroe Islands anbefaler nu alle færinge og andre om at hjælpe med at få Færøerne på verdenskortet.

Færøerne blev nævnt som et af de lande, som danskere kan rejse til efter den 15. juni, siger Guðrið Højgaard, chef for Visti Faroe Islands.

Flere danske medier har også glemt Færøerne i deres nyhedsformidling. Nu minder færingerne danskere om, at Færøerne også er til, og at danskere er velkomne til Færøerne i sommer.

Turister fra Danmark, Grønland og Island kan rejse til Færøerne fra 15. juni – ifølge Visit Faroe Islands uden at skulle i hjemmekarantæne.

TV-avisen viste for nylig et kort over, hvor Udenrigsministeriet fraråder danskere at rejse til. På kortet var markeret Danmark i en farve, men de havde helt glemt Færøerne og Grønland.
Færinger og grønlændere er danske statsborgere, og den danske lukning af grænsen gælder også Færøerne og Grønland, da både Grønland og Færøerne er dele af kongeriget Danmark.

Det fik Lave Broch, ekspert på rigsfællesskabet til at fare i blækhuset. Han sendte derfor en besked til DR og bad dem opdatere deres henvisninger retmæssigt.

Da både Færøerne og Grønland er dele af den danske stat, er der ikke nogen henstilling til, at man ikke rejser til disse dele af rigsfællesskabet.

At DR begår fejl omkring rigsfællesskabet, er desværre ikke første gang. Når der vises indslag fra de nordatlantiske dele af rigsfællesskabet, sorterer de under udlandsstof. Det er ikke alene misvisende, men bidrager også til distance. Det er det sidste vi har brug for i en nation, hvor vi netop kæmper med at få en fælles strategi, og hvor Arktis fylder meget mere hos stormagterne end hos den danske befolkning. Det har DR som public service-kanal et stort ansvar for at efterleve.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Nauja Lynge (f. 1965) er født i Grønland og bor i Aarhus. Hendes politiske standpunkt skifter alt efter, hvor hun som vælger kan få størst indflydelse. Som tidligere formand for Foreningen Rigsfællesskabet og initiativtager til debat om rigsfællesskabet har hun været med til, at sætte rigsfællesskabet på den politiske dagsorden. Hun er fortaler for et moderniseret rigsfællesskab og kæmper for mindretallenes rettigheder. Nauja Lynge har udgivet flere bøger og er medlem af Institut for Menneskerettigheders Etnicitetsforum samt næstformand i Hans Lynge Fonden. Hun skriver om rigsfællesskabet, Grønland og alt, hvad der optager hende i det danske samfund.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
11.07.20, 11:00
Biologi betyder også noget, og tak for det. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
11.07.20, 10:21
Vi bliver nødt til at forholde os til om udlændinge skal bestemme, hvem der må være i Danmark. Læs mere
Af Marie Høgh
10.07.20, 16:30
Det er bekymrende, at det eneste, der kan samle borgerligheden, er kampen mod islam. For hvis der er noget, vores egen kultur har brug for, er det et selvopgør. Læs mere
Af Martin Ågerup
09.07.20, 16:51
Sidste blog i sommerserien: Sådan kan de borgerlige trække Danmark i en blå retning Læs mere
Af Peter Kofod
09.07.20, 15:20
Angela Merkel risikerer at ødelægge Europa med sin planlagte reform af EU´s asylpolitik. Hendes "wir schaffen das"-politik spøger stadig. Læs mere
Af Isabella Arendt
09.07.20, 11:42
Del 2 i mine tanker her hen over sommeren. Tanker om borgerligheden i fremtiden og de borgerlige partiers mulighed for at finde noget at være fælles om. I dag skal det handle lidt om, at vi har glemt at sætte borgerens magt i centrum. Vi skal kæmpe for folkestyret helt lokalt og sikre, at der ikke er længere i skole, end at børnene kan cykle dertil. Læs mere
Af Utku H. Güzel
08.07.20, 19:10
For mig forekommer det vildt hyklerisk, at man kan støtte en diktator som Erdogan samtidig med, at man brokker sig over frihedsrettigheder herhjemme i Danmark. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
08.07.20, 13:54
Hvor kært at sidestille en demokrat som undertegnede med en kommunist og derfor antidemokrat og voldsparat. Læs mere
Af Nauja Lynge
07.07.20, 18:55
Lad mig slå fast: Langt de fleste unge grønlændere klarer sig godt og bruger deres stemme på en god måde. Men tiden er for farlig til, at vi kan lade enkelte grønlændere bruge ord som ”decolonize” til at piske en stemning op under betegnelsen kunst. Læs mere