Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

DR fraråder danskere at rejse til Grønland og Færøerne

Det er helt hen i vejret, da både Færøerne og Grønland er dele af den danske stat, og der er ikke nogen henstilling til, at man ikke rejser til disse dele af Rigsfællesskabet.

TV-avisen viste i dag et kort over, hvor Udenrigsministeriet fraråder danskere at rejse til. På kortet var områder som det frarådes at rejse til markeret i en farve. Det gjaldt også Færøerne og Grønland.

Færinger og grønlændere er dog danske statsborgere, og den danske lukning af grænsen gælder også Færøerne og Grønland, da både Grønland og Færøerne er dele af kongeriget Danmark.

Det fik i dag Lave K. Broch, som er politolog og ekspert på Rigsfællesskabet til at fare i blækhuset. Han sendte derfor en besked til DR og bad dem opdatere deres henvisninger retmæssigt.

Da både Færøerne og Grønland er dele af den danske stat, er der ikke nogen henstilling til, at man ikke rejser til disse dele af Rigsfællesskabet.

At DR begår fejl omkring Rigsfællesskabet, er desværre ikke første gang. Når der vises indslag fra de nordatlantiske dele af Rigsfællesskabet, sorterer de under udlandsstof. Det er ikke alene misvisende, men bidrager også til distance. Det er det sidste, vi har brug for i en nation, hvor vi netop kæmper med at få en fælles strategi, og hvor Arktis fylder meget mere hos stormagterne end hos den danske befolkning.

Det har DR som public service-kanal et stort ansvar for at efterleve.

 

 

 

Andre læser

Mest læste

Del artiklen