Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Vi har ikke brug for, at der bliver skabt utryghed om strategien

Privathospitaler er blevet bedt om at lukke og aflevere udstyr, selvom de kan lukke ned med én dags varsel. Er det rigtigt at gøre?

Hvorfor ikke lade landets privathospitaler fortsætte med deres livsnødvendige arbejde, og så bede dem stille udstyret til rådighed, så snart der bliver behov for det?

Familiesager kan ikke længere blive afgjort. Vi kan ikke lade sårbare familier sejle i deres egen sø. Tænkt på hvilke følgevirkninger det får for børnene. De ansatte, der varetager den slags opgaver kan godt fortsætte deres arbejde efter de nødvendige sikkerhedsforskrifter. Noget af det kan vel også foregå via videokonference.

Regeringen har fået ros for at handle som en stærk stat. Også herfra. Men det er som om, det har skabt et overmod til at stramme yderligere. Det skal vi fortsætte med at stille spørgsmålstegn ved, så vi strammer de rigtige steder, og ikke på steder som kan få uoverskuelige konsekvenser af det.

Det kan godt være, at jeg som almindelig borger i det her overser årsager til stramningerne. Og så må I endelige sige til. Det er jo meningen med en blog at skabe debat.

Det virker helt skørt på mig, at vi vil risikere, at ansatte på danske hospitaler skal kede sig, mens vi venter på, at uvejret bryder løs. Især hvis det vitterligt er sådan, at privathospitaler med et snuptag kan lukke ned for planlagt brug af udstyr.

Vi må kunne forlange af regeringen, at de hele tiden undersøger, om proportionerne er rigtige.

Jeg ved ikke, hvordan I har det? Men det skaber utryghed hos mig, når jeg kommer i tvivl om, hvorvidt kursen er rigtig. Som jeg skrev tidligere, følger jeg reglerne og har indtil i går fundet tryghed i, at regeringen handler stærkt. Den tryghed skulle nødigt erstattes med utryghed hos borgerne. For vi er afhængige af, at alle bakker op om Danmarks tiltag.

Det kunne måske skabe lidt ro, hvis man samtidig fik fornemmelsen af, at der arbejdes på en strategi for at åbne samfundet op igen efter krisen. Et eller andet, som kan skabe lidt ro hos de mange, som overlades til sig selv.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Nauja Lynge (f. 1965) er født i Grønland og bor i Aarhus. Hendes politiske standpunkt skifter alt efter, hvor hun som vælger kan få størst indflydelse. Som tidligere formand for Foreningen Rigsfællesskabet og initiativtager til debat om rigsfællesskabet har hun været med til, at sætte rigsfællesskabet på den politiske dagsorden. Hun er fortaler for et moderniseret rigsfællesskab og kæmper for mindretallenes rettigheder. Nauja Lynge har udgivet flere bøger og er medlem af Institut for Menneskerettigheders Etnicitetsforum samt næstformand i Hans Lynge Fonden. Hun skriver om rigsfællesskabet, Grønland og alt, hvad der optager hende i det danske samfund.
Seneste blogs
Af Christina Egelund
14.07.20, 22:10
Den gode nyhed er, at der relativt simpelt kan gøres noget godt: Hold reguleringsfingrene væk og sænk momsen! Det vil hjælpe et hårdt ramt erhverv, sikre arbejdspladser, eksport og dermed vækst. Til fælles gavn. Herzlichen Dank. Indtil da må vi leve med, at grænsehandlen boomer. I Tyskland. Og ministeren holder ferie. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
14.07.20, 15:27
Det er en demokratisk skandale. Læs mere
Af Nauja Lynge
14.07.20, 13:26
Folketingets politikere bør støtte en stærkere organisering af grønlændere bosat i Danmark og dansktalende i Grønland. Vi skal styrke inddragelsen af de uofficielle mindretal i politik, som har relevans for dem.   Læs mere
Af Alex Vanopslagh
13.07.20, 17:09
Alle er forfærdede over sagen om den stakkels demente kvindes umenneskelige behandling, men de automatiske svar – flere penge og flere regler – vil næppe forhindre den slags sager i at opstå. Der er brug for et nybrud, hvor borgeren kommer før systemet. Læs mere
Af Louis Jacobsen
12.07.20, 20:53
Til efteråret planlægges det at hæve pensionsalderen yderligere, men det går ikke. Læs mere
Af Gitte Seeberg
12.07.20, 09:28
Når en regering griber til så omfattende og indgribende foranstaltninger som forsamlingsforbud, mulighed for at tvangsvaccinere borgere, tvangslukning af store dele af erhvervslivet og neddrosling af medier som TV 2 og DR og grænselukninger, så skal beslutningerne kunne retfærdiggøres og forsvares. Lad os komme tilbage til normale retstilstande nu. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
11.07.20, 16:35
Den totalitære techgigant tåler ikke ytringsfrihed. Læs mere
Af Mikael Jalving
11.07.20, 11:00
Biologi betyder også noget, og tak for det. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
11.07.20, 10:21
Vi bliver nødt til at forholde os til, om udlændinge skal bestemme, hvem der må være i Danmark. Læs mere
Af Marie Høgh
10.07.20, 16:30
Det er bekymrende, at det eneste, der kan samle borgerligheden, er kampen mod islam. For hvis der er noget, vores egen kultur har brug for, er det et selvopgør. Læs mere