Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Vi har ikke brug for, at der bliver skabt utryghed om strategien

Privathospitaler er blevet bedt om at lukke og aflevere udstyr, selvom de kan lukke ned med én dags varsel. Er det rigtigt at gøre?

Hvorfor ikke lade landets privathospitaler fortsætte med deres livsnødvendige arbejde, og så bede dem stille udstyret til rådighed, så snart der bliver behov for det?

Familiesager kan ikke længere blive afgjort. Vi kan ikke lade sårbare familier sejle i deres egen sø. Tænkt på hvilke følgevirkninger det får for børnene. De ansatte, der varetager den slags opgaver kan godt fortsætte deres arbejde efter de nødvendige sikkerhedsforskrifter. Noget af det kan vel også foregå via videokonference.

Regeringen har fået ros for at handle som en stærk stat. Også herfra. Men det er som om, det har skabt et overmod til at stramme yderligere. Det skal vi fortsætte med at stille spørgsmålstegn ved, så vi strammer de rigtige steder, og ikke på steder som kan få uoverskuelige konsekvenser af det.

Det kan godt være, at jeg som almindelig borger i det her overser årsager til stramningerne. Og så må I endelige sige til. Det er jo meningen med en blog at skabe debat.

Det virker helt skørt på mig, at vi vil risikere, at ansatte på danske hospitaler skal kede sig, mens vi venter på, at uvejret bryder løs. Især hvis det vitterligt er sådan, at privathospitaler med et snuptag kan lukke ned for planlagt brug af udstyr.

Vi må kunne forlange af regeringen, at de hele tiden undersøger, om proportionerne er rigtige.

Jeg ved ikke, hvordan I har det? Men det skaber utryghed hos mig, når jeg kommer i tvivl om, hvorvidt kursen er rigtig. Som jeg skrev tidligere, følger jeg reglerne og har indtil i går fundet tryghed i, at regeringen handler stærkt. Den tryghed skulle nødigt erstattes med utryghed hos borgerne. For vi er afhængige af, at alle bakker op om Danmarks tiltag.

Det kunne måske skabe lidt ro, hvis man samtidig fik fornemmelsen af, at der arbejdes på en strategi for at åbne samfundet op igen efter krisen. Et eller andet, som kan skabe lidt ro hos de mange, som overlades til sig selv.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Nauja Lynge (f. 1965) er født i Grønland og bor i Aarhus. Hendes politiske standpunkt skifter alt efter, hvor hun som vælger kan få størst indflydelse. Som tidligere formand for Foreningen Rigsfællesskabet og initiativtager til debat om rigsfællesskabet har hun været med til, at sætte rigsfællesskabet på den politiske dagsorden. Hun er fortaler for et moderniseret rigsfællesskab og kæmper for mindretallenes rettigheder. Nauja Lynge har udgivet flere bøger og er medlem af Institut for Menneskerettigheders Etnicitetsforum samt næstformand i Hans Lynge Fonden. Hun skriver om rigsfællesskabet, Grønland og alt, hvad der optager hende i det danske samfund.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
05.04.20, 10:30
Den er ikke nogen selvfølge, velfærdsstaten. Derfor skal vi passe på den og sørge for, at den ikke går amok og smadrer sig selv indefra. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
04.04.20, 20:43
Men det kommer Basil Fawlty nu til alligevel en del gange. Læs mere
Af Jens Philip Yazdani
03.04.20, 22:40
Mens vi står syngende sammen, holder vi eksplicit og med åbne øjne andre udenfor. Vi hylder vores fællesskab med den ene hånd, mens vi med den anden holder andre ude. Og det giver mig sgu en smule kvalme. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
03.04.20, 21:58
Kirkeministeren kæmper mere for Folkekirken, end nogle af kirkens stridsmænd gør. Det er rystende, at de bremsede hende. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
03.04.20, 15:26
Folkemødet kunne afholdes til efteråret. Og mindre end det kæmpe arrangement, det har udviklet sig til, kunne måske være helt befriende. Læs mere
Af Nauja Lynge
03.04.20, 15:03
Økonomisk vækst er ikke det eneste omdrejningspunkt for udvikling. Vi kunne også erkende, at vores forbrug skal reduceres, så vi kan blive ved med at leve et godt liv. Læs mere
Af Marie Høgh
03.04.20, 14:00
Mens vi går rundt i vores karantænetilstand og venter på, at det her går over, er der mange, der grubler over, om coronakrisen vil ændre os og vores adfærd. Om vi bliver bedre mennesker af at have stået denne krise igennem. Næppe, er svaret. Læs mere
Af Martin Ågerup
03.04.20, 12:35
Regeringen bør fremlægge en transparent og regelbaseret exit-strategi fra det nedlukkede Danmark. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
03.04.20, 09:24
I år vil man kunne samles til gudstjeneste for guldkalven, ikke for Kristus Læs mere