<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Indrøm det: Facebook er faktisk ret hyggelig under coronakrisen

Facebook har været udskældt, og mange af os midaldrende har hørt på, at Facebook er for gamle mennesker. Men lige nu er Facebook en god ven.

De unge bruger ikke Facebook mere – kun til studiegruppe eller hvis de skal adressere den aldersgruppe, som jeg selv tilhører. Facebook er kun for gamle mennesker osv. I bruger for lang tid på Facebook frem for i den virkelige verden. Alle disse udsagn gav mening i sidste måned, men i dagens Danmark er det faktisk blevet en kommunikationsplatform, som kan binde os sammen.

Jeg har selv holdt igen med at poste andet end noget forretningsorienteret, fordi jeg blev mere og mere irriteret over ligegyldige oplag på Facebook. I stedet forsøgte jeg mig med Instagram og Twitter, for at følge lidt med i de unges liv – men det er lidt sværere at komme rigtigt i gang med, må jeg indrømme. Selvom jeg ved, at det i virkeligheden er én og sammen Geschäft.

Til gengæld er Twitter blevet et lidt underligt medie, som startede med at være en politisk platform. I dag bruger mange kendte den til at videreformidle andres opslag eller kommentarer og nogle gange med eneste udsagn som: ”Kaster op over ham” eller ”mage til idioti ”kun efterfulgt af nogle hashtags. Når et går stærkt med at profilere sig selv bliver ti hashtags kun erstattet med et ”føj”.

Er det ikke er letkøbt og ligegyldigt? Så vil jeg faktisk hellere læse nogle personlige udsagn, hvor man i den efterfølgende tråd står til mål for sine holdninger. Selv Linkedin er mere personligt end Twitter, som efterhånden er blevet en væg for kendte, hvor de uden mere end tre sætninger skal mene noget om alt. Midt imellem Facebook og Twitter profilerer Linkedin sig faktisk som et forretnings-univers, hvor man skriver i længere og mere seriøse sætninger.

Men corona har vendt op og ned på vores sociale liv. Og jeg må indrømme, at jeg midt i isolationen har meget glæde af at læse alle jeres opslag på Facebook. De er faktisk blevet mere seriøse og nærværende her under krisen. Der er meget mindre: her er mit perfekte liv historier og mange flere historier om det fællesskab, som vi alle savner lige nu.

Så selv om jeg i mange år har været storforbruger af Facebook i forhold til debat, både på min personlige side og på Rigsfællesskabet til Debat, så giver Facebook faktisk en form for fællesskab. Og jeg læser med stor interesse mange nyheder fra alle mine Facebook venner.

Tænk, hvis vi ikke kunne kommunikere her, FaceTime med venner og bekendte og følge lidt med i, hvad der rører sig blandt bekendte rundt omkring i stuerne. Jeg er gået fra modstander til fortaler for Facebook. Og det er en enestående mulighed for at føle sig lidt social på afstand. Også på tværs af rigsfællesskabet!

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Nauja Lynge (f. 1965) er født i Grønland og bor i Aarhus. Hendes politiske standpunkt skifter alt efter, hvor hun som vælger kan få størst indflydelse. Som tidligere formand for Foreningen Rigsfællesskabet og initiativtager til debat om rigsfællesskabet har hun været med til, at sætte rigsfællesskabet på den politiske dagsorden. Hun er fortaler for et moderniseret rigsfællesskab og kæmper for mindretallenes rettigheder. Nauja Lynge har udgivet flere bøger og er medlem af Institut for Menneskerettigheders Etnicitetsforum samt næstformand i Hans Lynge Fonden. Hun skriver om rigsfællesskabet, Grønland og alt, hvad der optager hende i det danske samfund.
Seneste blogs
Af Rune Lund
19.01.21, 13:50
Det er forudsætningen for, at S kunne danne regering Læs mere
Af Mikael Jalving
19.01.21, 09:21
Virksomheder går konkurs som aldrig før, mænd bliver sure, rejser sydpå eller migrerer, mens kvinder kan noget med rød maling. Læs mere
Af Christina Egelund
18.01.21, 15:03
Forløbet op til Folketingets beslutning om at bringe sagen om den ulovlige instruks for rigsretten er en uskøn og bevidst manipulerende sammenblanding af politik og jura. Fordelen ved anklagere og dommere er, at de skal være retfærdige, ikke populære. Læs mere
Af Isabella Arendt
18.01.21, 13:40
Lad os få gange i hverdagen for danskere og virksomheder, så hurtigt vi kan. Vaccinen er gratis og man kan helt selv vælge til eller fra. Mens jeg venter, håber jeg, der er nogle med et vaccinepas i lommen, som vil skåle en ekstra gang for alle os, som venter lidt endnu. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
17.01.21, 17:00
Til gengæld siger Joe Biden intet om at øge sikkerheden ved grænsen til Mexico. Læs mere
Af Mikael Jalving
17.01.21, 10:00
Arla & Co. trænger til et frikvarter fra tidsånden. Læs mere
Af Louis Jacobsen
16.01.21, 12:39
Når Trump ikke længere er præsident i USA står de samme mennesker klar til at bane vejen for en ny af Trumps kaliber. Læs mere
Af Nauja Lynge
15.01.21, 22:41
Det er meget egoistisk af de grønlandske politikere at forsøge at løse Grønlands store svøbe – de socialt udsatte – uden at inddrage de mange grønlændere i Danmark, som hver dag berøres af dette emne.   Læs mere
Af Utku H. Güzel
15.01.21, 18:16
Hvad skal vi andre stille op, når vi mener, at store grupper af mennesker ikke er til at tale med eller har nogle absurde holdninger? Læs mere
Af Jan E. Jørgensen
15.01.21, 16:34
Som ufortrødent arbejder videre trods corona. Læs mere