<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Vi får aldrig ligestilling, før vi holder op med at fremstille kvinder som sexobjekter  

Det var mig ubegribeligt at MeToo-bevægelsen, som ellers blandede sig i alt, der rimede på forskelsbehandling, ikke får sat en stopper for det.

Skal vi så blive nøgenforskrækkede?

Absolut ikke. Vi skal have lov til at være nøgne også i film og i aviserne, men det skal foregå på et mere ligeværdigt grundlag.

Man kan snart ikke se en film, uden at en ung piges bryster skal vises i lange sektioner. I mange actionfilm vises næsten altid en lang sektion af strippere. Problemet er, at det fastholder billedet af, at kvinders bryster skal se ud som 25-åriges, og det skal vi så acceptere, for ellers er vi sippede.

Skal vi så blive nøgenforskrækkede? Slet ikke, for det er da befriende at kunne være naturlig om sin krop. Problemet er, at det kan kvinder ikke, når vi fremstilles som sexobjekter.

Det må være svært for mænd, som er gået i seng med en film med unge bryster og vågner op til en avisforside med unge afklædte kvinder at tage os alvorligt på direktionsgangen.

Overgreb på kvinder og ligebehandling af kvinder på direktørniveau kommer aldrig til at ske, før vi får et mere nuanceret mediebillede på, hvordan en kvindes krop ser ud i alle aldre.

Det er ikke en menneskeret for gamle liderlige mænd at se på 16-åriges bryster. Frigørelsen kommer med en ligeværdig fremstilling, hvor kvinder og mænd i samme aldersgruppe har sex med hinanden. Og for min skyld kan vi gerne blive endnu mere nøgne, når bare det ikke alene bliver et spørgsmål om at tilfredsstille mænd, som oftest er meget ældre end det, de ser på.

Jeg vil hellere se scener, hvor mænd og kvinder i samme aldersgruppe er nøgne, og de må gerne have sex for åben skærm, hvis bare det ikke konstant prikker til, at kvinder skal være perfekte og er uduelige, når de runder de 30 – højst. Det sætter kvinder under enormt pres, at den perfekte krop skal efterstræbes. Mens man ikke må stille spørgsmålstegn ved, hvorvidt det er sundt at gamle liderlige mænd skal se på det. Hvad med de mange kvinder, som har brystkræft eller som bare vil fremstilles ligeværdige sammen med deres 40, 50 eller 60-årige partner?

Vi får aldrig ligestilling, før kvinder får friheden til at kunne være, som de er – også som 60-årige og på de nationale medier.

Det er lidt en bagvendt tankegang, at det er frimodigt at smide klunset, når den frihed kun gives til meget unge kvinder, og uden tanke for hvilket pres det stiller kvinder under konstant at skulle ses som et sexobjekt.

Det var mig ubegribeligt at MeToo-bevægelsen, som ellers blandede sig i alt, der rimede på forskelsbehandling, ikke får sat en stopper for det.

Som kvinde bliver vi bombarderet med opskriften på, hvordan en rigtig kvinde skal se ud: ung, storbarmet og så skal hun se ud, som om hun kun var sat i verden for at tilfredsstille mænd.

Mænd og kvinder levede et uligeværdigt liv for 100 år siden, hvor kvinder ikke havde ret til at stemme, de måtte ikke tjene penge, og de havde ikke ret til at bestemme over deres egen krop.

Spoler vi frem til 2020, er der sket masser af positive forandringer – men der er i den grad stadig vigtige kampe at kæmpe på ligestillingsområdet, både herhjemme og internationalt. Den allervigtigste kamp for kvinder, som søger indflydelse, er at kræve ligebehandling på det mediefremstillede seksuelle område.


Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Nauja Lynge (f. 1965) er født i Grønland og bor i Aarhus. Hendes politiske standpunkt skifter alt efter, hvor hun som vælger kan få størst indflydelse. Som tidligere formand for Foreningen Rigsfællesskabet og initiativtager til debat om rigsfællesskabet har hun været med til, at sætte rigsfællesskabet på den politiske dagsorden. Hun er fortaler for et moderniseret rigsfællesskab og kæmper for mindretallenes rettigheder. Nauja Lynge har udgivet flere bøger og er medlem af Institut for Menneskerettigheders Etnicitetsforum samt næstformand i Hans Lynge Fonden. Hun skriver om rigsfællesskabet, Grønland og alt, hvad der optager hende i det danske samfund.
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
15.01.21, 22:41
Det er meget egoistisk af de grønlandske politikere at forsøge at løse Grønlands store svøbe – de socialt udsatte – uden at inddrage de mange grønlændere i Danmark, som hver dag berøres af dette emne.   Læs mere
Af Utku H. Güzel
15.01.21, 18:16
Hvad skal vi andre stille op, når vi mener, at store grupper af mennesker ikke er til at tale med eller har nogle absurde holdninger? Læs mere
Af Jan E. Jørgensen
15.01.21, 16:34
Som ufortrødent arbejder videre trods corona. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.01.21, 07:00
Den tiltalte er uskyldig, indtil andet er bevist, og har krav på en fair rettergang. Også Inger Støjberg. Læs mere
Af Signe Munk
14.01.21, 15:00
Vi tager vores drikkevand som en selvfølgelighed. Det skal vi ikke – men derimod skride ind, så forureningen af det bliver stoppet. Læs mere
Af Rune Lund
14.01.21, 13:10
Det handler om, at loven gælder for alle Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
14.01.21, 11:05
Bliver alle vi ældre, der har levet en eremittilværelse for at undgå smitte, nu udsat, når vi vaccineres i store centre. Jeg spørger ministeren, om han føler sig sikker på, at forholdene er i orden. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.01.21, 15:35
Det er artige sager, hvad tilhængerne af masseindvandring har kaldt os andre. Læs mere
Af Henrik Højlund
13.01.21, 15:16
Coronaepidemien forstærker øjensynlig argumentationen mod Guds eksistens. Men det ser ikke bedre ud uden Gud. Læs mere