Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Grønland giver ikke en krone ekstra til misbrugte børn

Mens Danmark giver 80 millioner til kampen om seksuelle overgreb på børn i Grønland.

Grønland bad Danmark om hjælp til en fælles indsats overfor seksuelt misbrugte børn i Grønland. Dette selvom det er et ansvarsområde, som Grønlands Selvstyre har ansvaret for. Og har haft det i knap fyrre år.

Det grønlandske selvstyre, Naalakkersuisut, oplyser, at de vil afsætte 7,5 millioner kroner. Men det er ikke nye penge.

Disse midler har gennem mange år været afsat til rejseholdsarbejdet, hvilket fremgår af Finanslovens konto. For 2019 er der afsat 7.604 millioner og for 2020 er beløbet sat ned til 7.402 millioner.

Folketinget har netop vedtaget, at Danmark afsætter 80 millioner kroner til indsatser for udsatte børn i Grønland. Det sker efter langstrakte forhandler, søsat af Aaja Chemnitz Larsen, som er medlem af Folketinget for Grønland.

Hun foreslog at afsætte 100 millioner, hvoraf de 80 millioner skulle komme fra Danmark, og de 20 millioner skulle komme fra Grønland.

Men nu vil Grønland altså ikke selv spytte i kassen. 

Det viser desværre et billede af uansvarlig ledelse og negligering af udsatte børn i Grønland. Dette på trods af at Kim Kielsen, formand for Naalakkersuisut, længe har erklæret de sidste par år for Børnenes år.

I et land, hvor op imod 40 % af hele generationer født i 1970’erne har været udsat for seksuelle overgreb som børn, er det katastrofalt, at Grønlands Selvstyre ikke tager problemet mere alvorligt og læner sig til tilbage og lader Danmark påtage sig det største ansvar for at gøre op med misbrug af børn, som er et af landets største problemer.

Det er en skændsel, at der afsættes flere midler til Forfatningskommissionen, samtidig med at skolepenge skæres væk og nye afgifter lander hos de svageste i samfundet.

Det er kun IA (som Aaja Chemnitz Larsen repræsenterer), Samarbejdspartiet og Atassut, som sætter hælene i og kalder til samling. Resten skal gå hjem og skamme sig. Pinligt for alle – også danske skatteydere i Danmark.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Nauja Lynge (f. 1965) er født i Grønland og bor i Aarhus. Hendes politiske standpunkt skifter alt efter, hvor hun som vælger kan få størst indflydelse. Som tidligere formand for Foreningen Rigsfællesskabet og initiativtager til debat om rigsfællesskabet har hun været med til, at sætte rigsfællesskabet på den politiske dagsorden. Hun er fortaler for et moderniseret rigsfællesskab og kæmper for mindretallenes rettigheder. Nauja Lynge har udgivet flere bøger og er medlem af Institut for Menneskerettigheders Etnicitetsforum samt næstformand i Hans Lynge Fonden. Hun skriver om rigsfællesskabet, Grønland og alt, hvad der optager hende i det danske samfund.
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
10.12.19, 23:44
Send pandaerne retur, og send Statsministeren på kursus i, hvordan man bedst beskytter den danske stat mod trusler fra Kina.   Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
10.12.19, 17:05
En kombination af befolkningsudskiftning og svensk politisk korrekthed er årsagerne til, at traditionen er gået i sort. Læs mere
Af Martin Ågerup
10.12.19, 14:13
Vores skattesystem straffer helt almindelige mennesker for at være flittige Læs mere
Af Nauja Lynge
10.12.19, 12:15
Forsvarsminister Trine Bramsen kaster aben videre i svindelsagen i forsvaret, men på nuværende tidspunkt burde hun nøjagtig vide, hvornår alvoren gik op for departementschefen. I mellemtiden er der flere ting, politikerne kunne gøre for åbenheden. Læs mere
Af Henrik Højlund
09.12.19, 19:44
Game of Thrones og Bachs juleoratorium lokker med noget stort i vores små liv. Læs mere
Af Peter Kofod
09.12.19, 12:21
Når EU-tilhængerne taler løsninger i det europæiske samarbejde, taler de desværre om et EU, der ganske enkelt ikke findes. Læs mere
Af Nauja Lynge
09.12.19, 09:29
USA er ikke en venlig kolonimagt, som skal fortælle danskerne, hvad vi skal mene. Læs mere
Af Jens Philip Yazdani
08.12.19, 18:27
De seneste års nedskæringer i uddannelsessystemet, den mangelfulde klimaindsats og alvorligt forringede velfærd rettes ikke op med denne finanslovsaftale. Det er et skridt i den rigtige retning, men det er slet ikke nok – og de små forbedringer skyldes kun bevægelsernes utrættelige kamp. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
08.12.19, 15:18
Ole Hasselbalch vil for altid tjene som inspiration for nationalt sindede danskere. Læs mere