Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Tak til Danmark og de mange frivillige for at hjælpe Grønland

Grønlandske familier fik hjælp fra danske frivillige, da flodbølgen ramte. 

I Danmark hjalp foreningen Fællesskab Forpligter ofrene for flodbølgen.

Foreningen Fællesskab Forpligter blev stiftet af en række borgere i Danmark med tilknytning til Grønland. Initiativtagerne blev frustrerede over, at ulykken i Nordgrønland fik relativt lidt opmærksomhed i de danske medier. Derfor tilbragte en del danskere og grønlændere sommeren med at samle ind for to år siden.

Hele projektet har kostet selvstyret en del, men det er ingen hemmelighed, at det frivillige Danmark har bidraget væsentligt. Uden deres hjælp var Grønland væsentligt ringere stillet. Alligevel blev hjælpen fra Danmark nedtonet. Ærgerligt. For den var både moralsk og økonomisk af betydning.

For de nødstedte betyder det naturligvis en del, at rigsfæller valgte at bruge sommeren på at samle ind. For fællesskabet som sådan har det stor betydning. Det betyder meget, at de øvrige statsborgere ikke bare var ligeglade.

Grønland er afhængigt af frivillige. Grønland er afhængigt af Arktisk Kommando. Hurra for de mange, som bidrager. Og tak for hjælpen. Den betyder den dag i dag uendeligt meget for fællesskabet.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Nauja Lynge (f. 1965) er født i Grønland og bor i Aarhus. Hendes politiske standpunkt skifter alt efter, hvor hun som vælger kan få størst indflydelse. Som tidligere formand for Foreningen Rigsfællesskabet og initiativtager til debat om rigsfællesskabet har hun været med til, at sætte rigsfællesskabet på den politiske dagsorden. Hun er fortaler for et moderniseret rigsfællesskab og kæmper for mindretallenes rettigheder. Nauja Lynge har udgivet flere bøger og er medlem af Institut for Menneskerettigheders Etnicitetsforum samt næstformand i Hans Lynge Fonden. Hun skriver om rigsfællesskabet, Grønland og alt, hvad der optager hende i det danske samfund.
Seneste blogs
Af Signe Munk
22.08.19, 14:05
Især unge i udsatte positioner bliver ofre for kviklånene. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
21.08.19, 22:11
Af Rune Lund
21.08.19, 14:31
Der er masser af penge at hente til velfærd og grøn omstilling uden at brandbeskatte den almindelige dansker. Læs mere
Af Mikael Jalving
21.08.19, 10:24
Udlændingespørgsmålet er det eneste sted, hvor debatten er løssluppen. Alt andet lukkes ned. Læs mere
Af Nauja Lynge
21.08.19, 10:12
Danmark tager ikke rollen som arktisk stat alvorlig. Derfor lever fantasier om køb af Grønland i bedste velgående. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
20.08.19, 17:35
De politisk korrekte må jo ligefrem sukke efter hvid identitetspolitik. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
20.08.19, 16:02
Indenfor rigsfællesskabet kan vi hjælpe hinanden i stedet for at sælge hinanden Læs mere
Af Nauja Lynge
20.08.19, 10:44
Den ene går gennem rigsfællesskabet. Det andet - et reelt køb kan kun ske efter Grønlands løsrivelse. Læs mere
Af Martin Ågerup
20.08.19, 09:32
DR har kun øje for en socialistisk fortælling om omfordeling Læs mere