Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Folkemødet skræmte livet af os – og blødte os op med fællessang og dansk hygge

Udenfor lynede og tordnede det. Der var høj og intens stemning i de "morderiske" telte.
Mr. True Crime - Hans Petter Hougen - på slap line foto: Vagn Bach

Pludselig væltede det ned med regn, lyn og torden.

I Politiets telt sang publikum på livets løs, imens de ventede på, at efterforskeren Bent Isager Nielsen skulle på scenen under overskriften “I Forbrydelsens Verden”. Der var ingen tvivl; vi elsker at høre om samfundets dystre side, mord og gys.

I et andet telt rykkede vi tæt sammen. Hans Petter Hougen – retsmediciner og førende ’true crime-ekspert’ var ikke sen til at udnytte effekten af uvejret. HAN KVÆRKEDE HENDE nærmest, råbte han om kap med torden. Der blev grinet og lyttet intenst, imens Ekstra Bladet serverede gratis fadøl og flæskesvær.

Ekstra Bladets moderator bad til slut Hans Petter Hougen om opskriften på det perfekte mord. Det har fået svære betingelser i en tid med mange hjælpemidler. I de uendeligt mange krimier og thrillere får man ellers indtrykket af, at en pude kan være hjælpemidlet til det perfekte mord. Men det afviste retsmedicineren. Det kan nemlig teknisk set afklares blot ved enkelte undersøgelser. Men hvem ved, om vi får opskriften på det perfekte mord i Hans Petter Hougens krimi. Han afslørede, at han beskriver tre bestialske mord, når han til efteråret springer ud som krimiforfatter. Indtil videre må vi nøjes med “De 7 dødssynder”, hvor man gennem en samtale mellem Hougen og Isager får et indblik i, hvorfor ondskab findes i os alle.

Jeg lægger mig fladt ned. Folkemødet er folkeligt. Det vidnede ikke blot krimi-teltene om. Men også Bertel Haarder ved mikrofonen, Søren Espersen ved klaveret og Nukâka Coster-Waldau på scenen bidrog til vaskeægte fællesskabsstemning.

Bertel Haarder har efter inspiration fra svenskerne med etableringen af Folkemødet begået endnu en genistreg. Det her var mit første folkemøde, men det bliver ikke det sidste. Kom bare an med mere af den slags. Skræm livet af os, og blød det op igen med fællessang og dansk hygge!

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Nauja Lynge (f. 1965) er født i Grønland og bor i Aarhus. Hendes politiske standpunkt skifter alt efter, hvor hun som vælger kan få størst indflydelse. Som tidligere formand for Foreningen Rigsfællesskabet og initiativtager til debat om rigsfællesskabet har hun været med til, at sætte rigsfællesskabet på den politiske dagsorden. Hun er fortaler for et moderniseret rigsfællesskab og kæmper for mindretallenes rettigheder. Nauja Lynge har udgivet flere bøger og er medlem af Institut for Menneskerettigheders Etnicitetsforum samt næstformand i Hans Lynge Fonden. Hun skriver om rigsfællesskabet, Grønland og alt, hvad der optager hende i det danske samfund.
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
26.05.20, 18:13
De fleste er med på nedlukningen, men nu må det være tid at kræve svar: Hvem anbefalede at lukke Danmark ned?   Læs mere
Af Peter Kofod
26.05.20, 11:41
Først den ene vej og så den anden vej. Det synes at være logikken bag den konservative stemmeafgivelse de sidste to måneder. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
26.05.20, 10:31
Vi betaler til en radio, ingen mennesker lytter til. Træk stikket på Radio Loud og giv os Radio24Syv tilbage Læs mere
Af Henrik Højlund
25.05.20, 19:46
Vi er en del, der hele tiden har rumlet med en skepsis overfor nedlukningen, fordi vi mere eller mindre intuitivt har anet, at den på den lange bane kunne koste langt mere, end det ville have kostet, hvis vi havde beholdt en del af samfundsåbenheden. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
25.05.20, 16:10
Den sande panik kender man først, når den viser sig i praksis. Læs mere
Af Jens Kindberg
25.05.20, 14:15
Anders Storgaard og jeg har skrevet denne blog som modsvar til Morten Uhrskov. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
24.05.20, 19:55
Nominelt konservative har overtaget venstrefløjens måde at tænke på, når det drejer sig om etnicitet og dermed også kultur. Læs mere
Af Mikael Jalving
24.05.20, 10:00
EU’s nye eurofond trækker på en planøkonomisk føderalisme, vi kender fra en helt anden union. Læs mere
Af Louis Jacobsen
23.05.20, 17:57
Når vi kigger med forfærdelse på det coronalukkede tyske slagteri Westfleisch, skal vi huske på, at historien lige så godt kunne udspille sig herhjemme. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
22.05.20, 15:08
Ikke Generation Identitær, som injurieres af formanden for Konservativ Ungdom. Læs mere