Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Folkemødet skræmte livet af os – og blødte os op med fællessang og dansk hygge

Udenfor lynede og tordnede det. Der var høj og intens stemning i de "morderiske" telte.
Mr. True Crime - Hans Petter Hougen - på slap line foto: Vagn Bach

Pludselig væltede det ned med regn, lyn og torden.

I Politiets telt sang publikum på livets løs, imens de ventede på, at efterforskeren Bent Isager Nielsen skulle på scenen under overskriften “I Forbrydelsens Verden”. Der var ingen tvivl; vi elsker at høre om samfundets dystre side, mord og gys.

I et andet telt rykkede vi tæt sammen. Hans Petter Hougen – retsmediciner og førende ’true crime-ekspert’ var ikke sen til at udnytte effekten af uvejret. HAN KVÆRKEDE HENDE nærmest, råbte han om kap med torden. Der blev grinet og lyttet intenst, imens Ekstra Bladet serverede gratis fadøl og flæskesvær.

Ekstra Bladets moderator bad til slut Hans Petter Hougen om opskriften på det perfekte mord. Det har fået svære betingelser i en tid med mange hjælpemidler. I de uendeligt mange krimier og thrillere får man ellers indtrykket af, at en pude kan være hjælpemidlet til det perfekte mord. Men det afviste retsmedicineren. Det kan nemlig teknisk set afklares blot ved enkelte undersøgelser. Men hvem ved, om vi får opskriften på det perfekte mord i Hans Petter Hougens krimi. Han afslørede, at han beskriver tre bestialske mord, når han til efteråret springer ud som krimiforfatter. Indtil videre må vi nøjes med “De 7 dødssynder”, hvor man gennem en samtale mellem Hougen og Isager får et indblik i, hvorfor ondskab findes i os alle.

Jeg lægger mig fladt ned. Folkemødet er folkeligt. Det vidnede ikke blot krimi-teltene om. Men også Bertel Haarder ved mikrofonen, Søren Espersen ved klaveret og Nukâka Coster-Waldau på scenen bidrog til vaskeægte fællesskabsstemning.

Bertel Haarder har efter inspiration fra svenskerne med etableringen af Folkemødet begået endnu en genistreg. Det her var mit første folkemøde, men det bliver ikke det sidste. Kom bare an med mere af den slags. Skræm livet af os, og blød det op igen med fællessang og dansk hygge!

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Nauja Lynge (f. 1965) er født i Grønland og bor i Aarhus. Hendes politiske standpunkt skifter alt efter, hvor hun som vælger kan få størst indflydelse. Som tidligere formand for Foreningen Rigsfællesskabet og initiativtager til debat om rigsfællesskabet har hun været med til, at sætte rigsfællesskabet på den politiske dagsorden. Hun er fortaler for et moderniseret rigsfællesskab og kæmper for mindretallenes rettigheder. Nauja Lynge har udgivet flere bøger og er medlem af Institut for Menneskerettigheders Etnicitetsforum samt næstformand i Hans Lynge Fonden. Hun skriver om rigsfællesskabet, Grønland og alt, hvad der optager hende i det danske samfund.
Seneste blogs
Af Søren Gade
20.11.19, 08:55
Det er ikke rimeligt, at borgere fra andre EU-lande efter én måneds arbejde i Danmark kan få fuld adgang til danske dagpenge og tage dem med til hjemlandet i op til seks måneder. Jeg mener, at danske velfærdsydelser tilhører danskerne. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
19.11.19, 23:03
Vi kender alt for lidt til hinanden indenfor Rigsfællesskabet Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
19.11.19, 22:28
Venstres formand har udtrykt sig stærkt problematisk på Venstres landsmøde. Læs mere
Af Peter Kofod
19.11.19, 09:27
Schengens grænsekontrol fungerer ikke, og folk kan let komme ind på falske visa. Alligevel bliver vi ved med at betro EU opgaven. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
18.11.19, 21:50
Hitler havde en skør pseudovidenskabelig teori om udbytning af arbejderne. Ligesom Marx. Læs mere
Af Alex Vanopslagh
18.11.19, 16:34
Ledigheden i Danmark er rekordlav på cirka 4 procent. Men for de nyuddannede akademikere er ledigheden på hele 30 procent. Der er noget helt galt. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
17.11.19, 22:30
60-70 pct. af os abonnerer efter Cas Muddes overbevisning på arvegods fra neofascistiske grupper. Læs mere
Af Mikael Jalving
17.11.19, 06:58
Ugens klart bedst sælgende digter trækker på tre stærke længsler i tiden. Læs mere
Af Anna Thygesen
15.11.19, 14:30
Jeg er så træt af alle de sager, hvor offentlige kasser agerer tag selv-bord for svindlere og bedragere. Læs mere
Af Peter Kofod
15.11.19, 10:33
Der er snart ikke det, der efter flertallet i Europa-Parlamentets mening ikke skal være en EU-opgave. Selv danskernes sexliv skal efter det store flertals mening være en opgave, som EU skal tage sig af. Læs mere