Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Folkemødet skræmte livet af os – og blødte os op med fællessang og dansk hygge

Udenfor lynede og tordnede det. Der var høj og intens stemning i de "morderiske" telte.
Mr. True Crime - Hans Petter Hougen - på slap line foto: Vagn Bach

Pludselig væltede det ned med regn, lyn og torden.

I Politiets telt sang publikum på livets løs, imens de ventede på, at efterforskeren Bent Isager Nielsen skulle på scenen under overskriften “I Forbrydelsens Verden”. Der var ingen tvivl; vi elsker at høre om samfundets dystre side, mord og gys.

I et andet telt rykkede vi tæt sammen. Hans Petter Hougen – retsmediciner og førende ’true crime-ekspert’ var ikke sen til at udnytte effekten af uvejret. HAN KVÆRKEDE HENDE nærmest, råbte han om kap med torden. Der blev grinet og lyttet intenst, imens Ekstra Bladet serverede gratis fadøl og flæskesvær.

Ekstra Bladets moderator bad til slut Hans Petter Hougen om opskriften på det perfekte mord. Det har fået svære betingelser i en tid med mange hjælpemidler. I de uendeligt mange krimier og thrillere får man ellers indtrykket af, at en pude kan være hjælpemidlet til det perfekte mord. Men det afviste retsmedicineren. Det kan nemlig teknisk set afklares blot ved enkelte undersøgelser. Men hvem ved, om vi får opskriften på det perfekte mord i Hans Petter Hougens krimi. Han afslørede, at han beskriver tre bestialske mord, når han til efteråret springer ud som krimiforfatter. Indtil videre må vi nøjes med “De 7 dødssynder”, hvor man gennem en samtale mellem Hougen og Isager får et indblik i, hvorfor ondskab findes i os alle.

Jeg lægger mig fladt ned. Folkemødet er folkeligt. Det vidnede ikke blot krimi-teltene om. Men også Bertel Haarder ved mikrofonen, Søren Espersen ved klaveret og Nukâka Coster-Waldau på scenen bidrog til vaskeægte fællesskabsstemning.

Bertel Haarder har efter inspiration fra svenskerne med etableringen af Folkemødet begået endnu en genistreg. Det her var mit første folkemøde, men det bliver ikke det sidste. Kom bare an med mere af den slags. Skræm livet af os, og blød det op igen med fællessang og dansk hygge!

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Nauja Lynge (f. 1965) er født i Grønland og bor i Aarhus. Hendes politiske standpunkt skifter alt efter, hvor hun som vælger kan få størst indflydelse. Som tidligere formand for Foreningen Rigsfællesskabet og initiativtager til debat om rigsfællesskabet har hun været med til, at sætte rigsfællesskabet på den politiske dagsorden. Hun er fortaler for et moderniseret rigsfællesskab og kæmper for mindretallenes rettigheder. Nauja Lynge har udgivet flere bøger og er medlem af Institut for Menneskerettigheders Etnicitetsforum samt næstformand i Hans Lynge Fonden. Hun skriver om rigsfællesskabet, Grønland og alt, hvad der optager hende i det danske samfund.
Seneste blogs
Af Jaleh Tavakoli
20.07.19, 18:56
Jeg trækker mig fra den offentlige debat. Voldsmanden vinder. Læs mere
Af Nauja Lynge
20.07.19, 01:42
Grønlandske familier fik hjælp fra danske frivillige, da flodbølgen ramte.   Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
19.07.19, 12:24
Integrationsministeren skal have ros for at stå fast. Jeg udtrykker et lønligt håb om, at ministeren i fremtiden holder fast i, at han ikke udtaler sig om fakta, han ikke kender, og konsekvenser, han ikke har gennemtænkt. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
18.07.19, 16:09
Det midlertidigt besatte område er heldigvis en lise for sjælen. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
17.07.19, 21:38
Under 1 af 10 muslimske indvandrere bliver integreret. Læs mere
Af Martin Ågerup
15.07.19, 19:53
FN bør indse sandheden: Markedsøkonomi og konkurrence er de fattiges ven. Læs mere
Af Mikael Jalving
12.07.19, 16:00
Mens teknologi og gadgets forandrer vores sociale eksistens til uigenkendelighed, har EU’s imperialistiske institutioner fået os til lige så frivilligt at give afkald på national suverænitet. Læs mere
Af Anna Thygesen
12.07.19, 13:30
Vi skal ikke fordømme folk, der forsøger at begå selvmord. De skal have hjælp, og så skal vi tale om det med hinanden og vores børn, for det eneste, der ikke virker, er tavshed og tabuisering. Læs mere