Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Mette Frederiksen vil bryde grundloven

Hun lover grønlændere egen udenrigspolitik. Statsministeren afviser at gradbøje grundloven.

I går lovede Mette Frederiksen grønlænderne at tilsidesætte grundloven, så de kan få egen udenrigspolitik.

I dag sætter statsministeren hende på plads. Grundloven ændrer sig ikke, fordi der kommer en ny regering i Danmark. Og han afviser, at Grønland kan få egen udenrigspolitik med Mette Frederiksen som statsminister.

Det undrer mig meget, at Socialdemokratiet ikke sender en pressemeddelelse rundt i Danmark om de ændringer i udenrigspolitikken, som åbenbart er blevet en del af valgkampen. Oplysningen sendes kun til det selvstyreejede medie KNR. Hvorfor? Er det alene for at få fat på de fire nordatlantiske mandater? Eller er der planer om at inddrage alle danske statsborgere i så drastige ændringer, som gradbøjer grundloven i en sådan grad, at det vil få store konsekvenser for alle danske statsborgere?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Valgdebat

Marie Krarup: Danmark kan være væk om 100 år

Marie Krarup
Lader vi være med at vogte grænserne, og lader vi endnu flere migranter fra muslimske lande bosætte sig i landet, vil vi få et islamiseret land, der kommer til at adskille sig markant fra det land, vi kender i dag.

Debat: Det borgerlige Danmark tabte

Peder Bjerregaard
Når ”gevinstmaksimering” sættes over mennesker og klima, så siger vælgerne stop!
{"DriveBy-Authorized": 10900489,"DriveBy-NotAuthorized": 10900490,"Returning-Authorized": 10900493,"Returning-NotAuthorized": 10900497,"Fan-Authorized": 10900500,"Fan-NotAuthorized": 10900508,"Default": 10900490}