Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Mette Frederiksen vil bryde grundloven

Hun lover grønlændere egen udenrigspolitik. Statsministeren afviser at gradbøje grundloven.

I går lovede Mette Frederiksen grønlænderne at tilsidesætte grundloven, så de kan få egen udenrigspolitik.

I dag sætter statsministeren hende på plads. Grundloven ændrer sig ikke, fordi der kommer en ny regering i Danmark. Og han afviser, at Grønland kan få egen udenrigspolitik med Mette Frederiksen som statsminister.

Det undrer mig meget, at Socialdemokratiet ikke sender en pressemeddelelse rundt i Danmark om de ændringer i udenrigspolitikken, som åbenbart er blevet en del af valgkampen. Oplysningen sendes kun til det selvstyreejede medie KNR. Hvorfor? Er det alene for at få fat på de fire nordatlantiske mandater? Eller er der planer om at inddrage alle danske statsborgere i så drastige ændringer, som gradbøjer grundloven i en sådan grad, at det vil få store konsekvenser for alle danske statsborgere?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Valgdebat

Kronik: Det forpligter at koble sig på Team Thunberg

Anna Ebbesen
De senere år har vist, at der kan være politisk succes i at definere sig som anderledes end de andre, men faldet kan være tilsvarende brat, når realiteterne viser, at man er som de andre.

Debat: Man kan ikke se enden på socialdemokratiernes krise

Christoph Arndt
Det er svært at se, hvordan det europæiske socialdemokrati vil genopstå som folkeparti ved EU-valget eller i den nærmere fremtid. De fleste socialdemokratiske partier i Europa har ikke fundet en løsning på krisen.

Kronik: Jobcentre gør mennesker syge – politikerne må handle nu

Anders Beich
Hvis man ikke kan fungere på arbejdsmarkedet, ej heller få timer i et fleksjob, så skal man kunne førtidspensioneres, uden først at skulle gennem et mangeårigt opslidende og nedværdigende forløb, som dræner den sidste livsvilje ud af enhver.
Der er:
00 dage
00 timer
00 minutter
00 sekunder
til valgstederne åbner

Få folketingsvalget direkte i indbakken Tilmeld dig nyhedsbrevet skrevet af vores politiske journalister og få hånd­plukkede historier om folketingsvalget

Modtag kl.
{"DriveBy-Authorized": 10900489,"DriveBy-NotAuthorized": 10900490,"Returning-Authorized": 10900493,"Returning-NotAuthorized": 10900497,"Fan-Authorized": 10900500,"Fan-NotAuthorized": 10900508,"Default": 10900490}