Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Institut for Menneskerettigheder kritiserer menneskerettigheder i Grønland

Samtidig holdes der valgmøder i Grønland, som kun foregår på grønlandsk for at udelukke det danske mindretal.

I Grønland bliver man ikke beskyttet mod diskrimination uden for arbejdet. Der er på nuværende tidspunkt ikke forbud mod at diskriminere på grund af race eller etnisk oprindelse, handicap, alder, seksuel orientering og religion.

Det skriver Institut for Menneskerettigheder og Grønlands Råd for Menneskerettigheder i den første af deres tre nye rapporter, hvor der gøres status på ligebehandling og diskrimination i Grønland. De anbefaler, at selvstyret tager initiativ til at fremsætte lovforslag om forbud mod diskrimination.

I rapporten, hvori Institut for Menneskerettigheder og Grønlands Råd for Menneskerettigheder gør status over menneskerettighedssituationen i Grønland, udtrykker de skarp kritik af Grønland. Rapporterne behandler udvalgte menneskeretlige emner og giver anbefalinger til forbedring af menneskerettighedsbeskyttelsen inden for hvert emne.

Hvordan mon instituttet forholder sig til den igangværende valgkamp, hvor der efter sigende inviteres til valgmøder udelukkende på grønlandsk? For ender dit navn på q, og taler du grønlandsk og ser oprindelig nok ud, så er dine chancer for at klare dig bedst i dagens Grønland.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Valgdebat

Marie Krarup: Danmark kan være væk om 100 år

Marie Krarup
Lader vi være med at vogte grænserne, og lader vi endnu flere migranter fra muslimske lande bosætte sig i landet, vil vi få et islamiseret land, der kommer til at adskille sig markant fra det land, vi kender i dag.

Debat: Det borgerlige Danmark tabte

Peder Bjerregaard
Når ”gevinstmaksimering” sættes over mennesker og klima, så siger vælgerne stop!
{"DriveBy-Authorized": 10900489,"DriveBy-NotAuthorized": 10900490,"Returning-Authorized": 10900493,"Returning-NotAuthorized": 10900497,"Fan-Authorized": 10900500,"Fan-NotAuthorized": 10900508,"Default": 10900490}