Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Institut for Menneskerettigheder kritiserer menneskerettigheder i Grønland

Samtidig holdes der valgmøder i Grønland, som kun foregår på grønlandsk for at udelukke det danske mindretal.

I Grønland bliver man ikke beskyttet mod diskrimination uden for arbejdet. Der er på nuværende tidspunkt ikke forbud mod at diskriminere på grund af race eller etnisk oprindelse, handicap, alder, seksuel orientering og religion.

Det skriver Institut for Menneskerettigheder og Grønlands Råd for Menneskerettigheder i den første af deres tre nye rapporter, hvor der gøres status på ligebehandling og diskrimination i Grønland. De anbefaler, at selvstyret tager initiativ til at fremsætte lovforslag om forbud mod diskrimination.

I rapporten, hvori Institut for Menneskerettigheder og Grønlands Råd for Menneskerettigheder gør status over menneskerettighedssituationen i Grønland, udtrykker de skarp kritik af Grønland. Rapporterne behandler udvalgte menneskeretlige emner og giver anbefalinger til forbedring af menneskerettighedsbeskyttelsen inden for hvert emne.

Hvordan mon instituttet forholder sig til den igangværende valgkamp, hvor der efter sigende inviteres til valgmøder udelukkende på grønlandsk? For ender dit navn på q, og taler du grønlandsk og ser oprindelig nok ud, så er dine chancer for at klare dig bedst i dagens Grønland.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Valgdebat

Kronik: Det forpligter at koble sig på Team Thunberg

Anna Ebbesen
De senere år har vist, at der kan være politisk succes i at definere sig som anderledes end de andre, men faldet kan være tilsvarende brat, når realiteterne viser, at man er som de andre.

Debat: Man kan ikke se enden på socialdemokratiernes krise

Christoph Arndt
Det er svært at se, hvordan det europæiske socialdemokrati vil genopstå som folkeparti ved EU-valget eller i den nærmere fremtid. De fleste socialdemokratiske partier i Europa har ikke fundet en løsning på krisen.

Kronik: Jobcentre gør mennesker syge – politikerne må handle nu

Anders Beich
Hvis man ikke kan fungere på arbejdsmarkedet, ej heller få timer i et fleksjob, så skal man kunne førtidspensioneres, uden først at skulle gennem et mangeårigt opslidende og nedværdigende forløb, som dræner den sidste livsvilje ud af enhver.
Der er:
00 dage
00 timer
00 minutter
00 sekunder
til valgstederne åbner

Få folketingsvalget direkte i indbakken Tilmeld dig nyhedsbrevet skrevet af vores politiske journalister og få hånd­plukkede historier om folketingsvalget

Modtag kl.
{"DriveBy-Authorized": 10900489,"DriveBy-NotAuthorized": 10900490,"Returning-Authorized": 10900493,"Returning-NotAuthorized": 10900497,"Fan-Authorized": 10900500,"Fan-NotAuthorized": 10900508,"Default": 10900490}