Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Nordatlantiske mandater underminerer demokratiet

Det skal der én gang for alle sættes en stopper for. Mette Frederiksen og Lars Løkke Rasmussen skal tvinges til at forhandle med danske vælgere.

Det kommer kun til at ske, hvis vi siger fra og benytter vores stemmer til at fjerne magten fra nordatlantiske stemmer og fører dem tilbage til os – folket!

Nordatlantiske mandater underminerer demokratiet

Tre af fire nordatlantiske mandater har meldt ud, at de vil forhandle om dansk regeringsdannelse efter valget. Det vil underminere demokratiet i Danmark. Det siger det fjerde nordatlantiske mandat Sjúrður Skaale til Altinget.

Magni Arge, Aleqa Hammond og Aaja Chemnitz Larsen vil pege på den kandidat, som giver efter for flest rettigheder til Grønland og Færøerne. Dermed kan de nordatlantiske mandater blive tungen på vægtskålen, når de sætter sig til salg for højestbydende. Og det er jo ikke nogen stor hemmelighed, at Venstre før har købt en grønlænder. Tragikomisk, at Aleqa Hammond, som tilsyneladende ikke længere har opbakning i hverken Grønland eller Danmark, skal få så stor magt over alle danske statsborgere og dermed være med til at vælte rigsfællesskabet af slæden.

Der gambles med rigsfællesskabet

Jeg er helt enig med Skaale i, at det skaber et demokratisk problem for Danmark, OG jeg vil personligt stille mig op på det højeste sted i København og skrige, indtil danske politikere begynder at lytte til os, som skal sætte kryds ved det kommende folketingsvalg. Det er respektløst over for danske vælgere, og det kan blive skæbnesvangert for rigsfællesskabet, at der gambles med sikkerhed, menneskerettigheder og demokratiet.

DF har nu en politik for rigsfællesskabet

Det betyder, at Dansk Folkeparti er i opposition til de politikere, som arbejder for rigsfællesskabets opløsning. Jeg vil ligeledes rejse land og rige rundt for at sikre, at de nordatlantiske medlemmer ikke får den magt, og for at sikre rigsfællesskabet en plads i valgkampen. Og det kan godt være, det kommer som en overraskelse for Mette Frederiksen og Lars Løkke Rasmussen. Men vi har meget stor opbakning til at få rigsfællesskabet på dagsordenen i toppen af dansk erhvervsliv, blandt mindretal, udsatte borgere og i forsvaret.

Rigsfællesskabet er på vej ind i dansk politik.

Her er et foto fra sidste gang, vi stillede os op for at kræve fokus på rigsfællesskabet. Foto: Jairus Lyberth.Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Nauja Lynge (f. 1965) er født i Grønland og bor i Aarhus. Hendes politiske standpunkt skifter alt efter, hvor hun som vælger kan få størst indflydelse. Som tidligere formand for Foreningen Rigsfællesskabet og initiativtager til debat om rigsfællesskabet har hun været med til, at sætte rigsfællesskabet på den politiske dagsorden. Hun er fortaler for et moderniseret rigsfællesskab og kæmper for mindretallenes rettigheder. Nauja Lynge har udgivet flere bøger og er medlem af Institut for Menneskerettigheders Etnicitetsforum samt næstformand i Hans Lynge Fonden. Hun skriver om rigsfællesskabet, Grønland og alt, hvad der optager hende i det danske samfund.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
21.07.19, 07:14
Fra individ til organisme, fra samfund til sværm. Velkommen til overvågningskapitalismen. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
20.07.19, 18:56
Jeg trækker mig fra den offentlige debat. Voldsmanden vinder. Læs mere
Af Nauja Lynge
20.07.19, 01:42
Grønlandske familier fik hjælp fra danske frivillige, da flodbølgen ramte.  Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
19.07.19, 12:24
Integrationsministeren skal have ros for at stå fast. Jeg udtrykker et lønligt håb om, at ministeren i fremtiden holder fast i, at han ikke udtaler sig om fakta, han ikke kender, og konsekvenser, han ikke har gennemtænkt. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
18.07.19, 16:09
Det midlertidigt besatte område er heldigvis en lise for sjælen. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
17.07.19, 21:38
Under 1 af 10 muslimske indvandrere bliver integreret. Læs mere
Af Martin Ågerup
15.07.19, 19:53
FN bør indse sandheden: Markedsøkonomi og konkurrence er de fattiges ven. Læs mere
Af Mikael Jalving
12.07.19, 16:00
Mens teknologi og gadgets forandrer vores sociale eksistens til uigenkendelighed, har EU’s imperialistiske institutioner fået os til lige så frivilligt at give afkald på national suverænitet. Læs mere