Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Nordatlantiske mandater underminerer demokratiet

Det skal der én gang for alle sættes en stopper for. Mette Frederiksen og Lars Løkke Rasmussen skal tvinges til at forhandle med danske vælgere.

Det kommer kun til at ske, hvis vi siger fra og benytter vores stemmer til at fjerne magten fra nordatlantiske stemmer og fører dem tilbage til os – folket!

Nordatlantiske mandater underminerer demokratiet

Tre af fire nordatlantiske mandater har meldt ud, at de vil forhandle om dansk regeringsdannelse efter valget. Det vil underminere demokratiet i Danmark. Det siger det fjerde nordatlantiske mandat Sjúrður Skaale til Altinget.

Magni Arge, Aleqa Hammond og Aaja Chemnitz Larsen vil pege på den kandidat, som giver efter for flest rettigheder til Grønland og Færøerne. Dermed kan de nordatlantiske mandater blive tungen på vægtskålen, når de sætter sig til salg for højestbydende. Og det er jo ikke nogen stor hemmelighed, at Venstre før har købt en grønlænder. Tragikomisk, at Aleqa Hammond, som tilsyneladende ikke længere har opbakning i hverken Grønland eller Danmark, skal få så stor magt over alle danske statsborgere og dermed være med til at vælte rigsfællesskabet af slæden.

Der gambles med rigsfællesskabet

Jeg er helt enig med Skaale i, at det skaber et demokratisk problem for Danmark, OG jeg vil personligt stille mig op på det højeste sted i København og skrige, indtil danske politikere begynder at lytte til os, som skal sætte kryds ved det kommende folketingsvalg. Det er respektløst over for danske vælgere, og det kan blive skæbnesvangert for rigsfællesskabet, at der gambles med sikkerhed, menneskerettigheder og demokratiet.

DF har nu en politik for rigsfællesskabet

Det betyder, at Dansk Folkeparti er i opposition til de politikere, som arbejder for rigsfællesskabets opløsning. Jeg vil ligeledes rejse land og rige rundt for at sikre, at de nordatlantiske medlemmer ikke får den magt, og for at sikre rigsfællesskabet en plads i valgkampen. Og det kan godt være, det kommer som en overraskelse for Mette Frederiksen og Lars Løkke Rasmussen. Men vi har meget stor opbakning til at få rigsfællesskabet på dagsordenen i toppen af dansk erhvervsliv, blandt mindretal, udsatte borgere og i forsvaret.

Rigsfællesskabet er på vej ind i dansk politik.

Her er et foto fra sidste gang, vi stillede os op for at kræve fokus på rigsfællesskabet. Foto: Jairus Lyberth.Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Nauja Lynge (f. 1965) er født i Grønland og bor i Aarhus. Hendes politiske standpunkt skifter alt efter, hvor hun som vælger kan få størst indflydelse. Som tidligere formand for Foreningen Rigsfællesskabet og initiativtager til debat om rigsfællesskabet har hun været med til, at sætte rigsfællesskabet på den politiske dagsorden. Hun er fortaler for et moderniseret rigsfællesskab og kæmper for mindretallenes rettigheder. Nauja Lynge har udgivet flere bøger og er medlem af Institut for Menneskerettigheders Etnicitetsforum samt næstformand i Hans Lynge Fonden. Hun skriver om rigsfællesskabet, Grønland og alt, hvad der optager hende i det danske samfund.
Seneste blogs
Af Signe Munk
21.11.19, 14:30
Det er oplagt at integrere klimaet i alle uddannelser. For det berører alle områder – og klimaet kommer kun til at fylde endnu mere. Læs mere
Af Isabella Arendt
21.11.19, 13:19
Kampen om Sjælsmark stod længe og hårdt. Alt for mange år har børn været fanget i fængselslignende forhold og hvor deres trivsel og psyke langsomt er ødelagt. Det er dog ikke hele krigen, der er vundet. Læs mere
Af Jens Kindberg
21.11.19, 11:32
For nylig udskød EU optagelsesforhandlingerne med Nordmakedonien og Albanien på grund af Mette Frederiksen. Læs mere
Af Søren Gade
20.11.19, 08:55
Det er ikke rimeligt, at borgere fra andre EU-lande efter én måneds arbejde i Danmark kan få fuld adgang til danske dagpenge og tage dem med til hjemlandet i op til seks måneder. Jeg mener, at danske velfærdsydelser tilhører danskerne. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
19.11.19, 23:03
Vi kender alt for lidt til hinanden indenfor Rigsfællesskabet Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
19.11.19, 22:28
Venstres formand har udtrykt sig stærkt problematisk på Venstres landsmøde. Læs mere
Af Peter Kofod
19.11.19, 09:27
Schengens grænsekontrol fungerer ikke, og folk kan let komme ind på falske visa. Alligevel bliver vi ved med at betro EU opgaven. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
18.11.19, 21:50
Hitler havde en skør pseudovidenskabelig teori om udbytning af arbejderne. Ligesom Marx. Læs mere
Af Alex Vanopslagh
18.11.19, 16:34
Ledigheden i Danmark er rekordlav på cirka 4 procent. Men for de nyuddannede akademikere er ledigheden på hele 30 procent. Der er noget helt galt. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
17.11.19, 22:30
60-70 pct. af os abonnerer efter Cas Muddes overbevisning på arvegods fra neofascistiske grupper. Læs mere