Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Jeg er ligeglad med de ældre og udlændinge

De bruges som usmagelig valgflæsk på bekostning af de unge.

Socialdemokratiet går til valg på ældrepleje. Lige i hælene på dem er Dansk Folkeparti, som ganske vist er lige så optaget af udlændingepolitik. Her stemmer både Inger Støjberg og Socialdemokratiet i. Der er kamp om mikrofonerne, når alle vores folkevalgte kæmper om at mene noget om ældre og udlændinge.

Jeg gider, som vælger, ikke høre mere om de ældre og udlændinge i denne valgrunde. Den eneste grund til at dette emne er øverst på dagsordenen er, at ”lette” stemmer fiskes. Emnerne har alle partier med i forskellige udgaver. De ældre har det altså ikke så skidt. Men der er mange stemmer i at turnere rundt på plejehjem under en valgkamp. Burkaer og flygtninge er også sikre temaer, som hele familien Danmark skal trækkes igennem og tvinges til at tage stilling til. For problemet er jo så stort, at selv Socialdemokraterne snart er lige så optaget af spørgsmålet som Dansk Folkeparti.

Det står ret dårligt til hos ungdommen. Samfundet stresser dem. De har alle muligheder, og de får aldrig lov til at stille hverken sig selv eller forældrene tilfredse med noget. Forventningerne har aldrig været større. Vi hylder dem med topkarakterer, som skynder sig gennem uddannelsen. Vi stresser de unge, som tillader sig et sabbatår. Selv om sabbat vel er en underlig betegnelse for et år på en højskole eller på et kursus.

Vi skal slæbes igennem tv-scener fra landets plejehjem, hvor der enten er for lidt bleer, eller hvor maden ikke er dansk nok. Men når vores unge eksperimenterer med stoffer og ender på intensivafdelingen, sendes de hjem uden psykologhjælp. Når en stor del af ungdommen føler sig stressede, får angstanfald og har svært ved at se fremtidsperspektiver, får de kun hjælp, hvis forældrene har råd til psykolog, og hvis de overlever de lange ventelister. Alt det sker hver dag i dagens Danmark. Alt imens vi som vælgere skal finde os i at høre om leverpostejsmadder, hovedbeklædninger, håndtryk og bleskift på 95-årige.

Skam jer! I er medansvarlige for de unges problemer, som gemmes væk til fordel for dette usmagelige stemmefiskeri.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Redaktionen anbefaler
{"DriveBy-Authorized": 10900489,"DriveBy-NotAuthorized": 10900490,"Returning-Authorized": 10900493,"Returning-NotAuthorized": 10900497,"Fan-Authorized": 10900500,"Fan-NotAuthorized": 10900508,"Default": 10900490}
Læs mere på Jyllands-Posten

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her