Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Er der nogen, der vil have mit kontonummer?

Der lader til at være en udbredt idé om, at jeg er i lommen på politiske holdninger og repræsenterer hele rigsfællesskabet.

Det gør jeg ikke. Jeg taler for mig selv, og jeg kan derfor, som en af de få skribenter om nordatlantiske forhold, ganske frit forholde mig kritisk over for udviklingen – særligt i Grønland. Alligevel stilles der konstant spørgsmålstegn ved, om jeg nu også er den rigtige til at skrive på Jyllands-Posten, holde foredrag om rigsfællesskabet osv. Det oplevede jeg senest ved Kulturmødet på Mors, hvor jeg blev spurgt, om jeg nu også er i stand til at repræsentere alle vinkler ordentligt.

Vi står over for mange udfordringer, som kræver flere vinkler på debatten. De grønlandske medier er mikrofonholder for alt, der rimer på selvstændighed. Det kniber straks mere med at fortælle om det brobygningsarbejde, der også er i gang i rigsfællesskabet. Pressemeddelelser omkring rigsfællesskabet eller fra kritiske røster ignoreres.

Vi har efterhånden et demokratisk problem, som bliver særlig problematisk, når der er valg på vej. Det smitter også af på danske politikere, som er bevidste om, at den eneste vej frem er at ae løsrivelsesfløjen på kinden.

Det er svært at tjene penge på at stille konstruktivt kritiske spørgsmål ved vores rigsfællesskab. Men det er en stor tilfredsstillelse at være en af dem, der gør det. Der har aldrig været mere behov for kritiske røster i rigsfællesskabet.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Nauja Lynge (f. 1965) er født i Grønland og bor i Aarhus. Hendes politiske standpunkt skifter alt efter, hvor hun som vælger kan få størst indflydelse. Som tidligere formand for Foreningen Rigsfællesskabet og initiativtager til debat om rigsfællesskabet har hun været med til, at sætte rigsfællesskabet på den politiske dagsorden. Hun er fortaler for et moderniseret rigsfællesskab og kæmper for mindretallenes rettigheder. Nauja Lynge har udgivet flere bøger og er medlem af Institut for Menneskerettigheders Etnicitetsforum samt næstformand i Hans Lynge Fonden. Hun skriver om rigsfællesskabet, Grønland og alt, hvad der optager hende i det danske samfund.
Seneste blogs
Af Martin Ågerup
15.07.19, 19:53
FN bør indse sandheden: Markedsøkonomi og konkurrence er de fattiges ven Læs mere
Af Mikael Jalving
12.07.19, 16:00
Mens teknologi og gadgets forandrer vores sociale eksistens til uigenkendelighed, har EU’s imperialistiske institutioner fået os til lige så frivilligt at give afkald på national suverænitet. Læs mere
Af Anna Thygesen
12.07.19, 13:30
Vi skal ikke fordømme folk, der forsøger at begå selvmord. De skal have hjælp, og så skal vi tale om det med hinanden og vores børn, for det eneste, der ikke virker, er tavshed og tabuisering. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
12.07.19, 11:29
Det yderste højres sande ansigt viser sig, når det russiske flag bliver luftet Læs mere
Af Signe Munk
11.07.19, 16:00
Skønhedsindustrien, samfundet og vi selv har et fælles ansvar for de skønhedsidealer, som lægger et enormt præstationspres på især unge. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
11.07.19, 10:18
Min ringe person har netop fået tre dages karantæne. Læs mere
Af Jens Kindberg
10.07.19, 00:02
De fleste af os har vel været i berøring med hospitalsvæsnet. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
08.07.19, 22:14
Af hjertet tak, Harun Demirtas, du fremskynder det tidspunkt, hvor omfattende hjemsendelser på grundlovens og retsstatens grund vil finde sted. Læs mere
Af Harun Demirtas
08.07.19, 15:14
Når et menneske får en invitation til indirekte at takke af og skride fra dette land, kan man ikke længere argumentere for, hvorfor det skulle kunne betale sig at integrere sig i dette land, når landet pisser på en. Læs mere