Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Kulturen er broen mellem Grønland og Danmark – men der mangler nogle elementer, for at broen kan bære

Kulturmødet på Mors sætter fokus på emnet på fredag under temaet “brobygning”.

Vi siger til de fremmede, at de bare skal lære dansk, så skal alt nok gå. Men mange grønlændere i rigsfællesskabet kan faktisk både tale og skrive dansk, når de kommer til Danmark for at tage en uddannelse eller et job. Men det er alligevel vanskeligt for de fleste at klare sig, når man ikke forstår kulturen.

De herskende fordomme bunder i mangel på viden om de forskellige kulturer i Danmark og Grønland. Kunst og kultur kan gøre en stor forskel fra begge sider af broen.

Grønlændere og færinger har selv et ansvar for at vise vores kultur og identitet frem. Det kan aldrig alene blive et politisk anliggende eller nogens skyld, at vi ikke får plads til vores identitet. Det er her, kunsten og litteraturen hjælper os på vej. Her har vi et frirum, hvor alt det, vi normalt har svært ved at udtrykke, kommer frem. Det er ofte her i kunstens verden, forandringer spirer og bygger bro.

Der er virkelig brug for, at vi får bygget den bro i rigsfællesskabet. Men vi skal i arbejdstøjet for at skabe et solidt fundament, som vi kan bygge bro på. Kulturen kan sætte billeder og sprog på det usagte, som kan lokke folk i arbejdstøjet og blive motiveret til at realisere byggeriet.

Kulturmødet Mors sætter fokus på emnet på fredag. Du kan desværre ikke finde arrangementet i kalenderen. Man har nemlig valgt, at lade moderatorerne både sluge budgettet og være trækplaster. Men der er altså både grønlandske kunstnere og forfattere, som bidrager med “brobygning”, som er kulturmødets tema.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Om temaet

Følg Jyllands-Postens dækning af Kulturmødet på Mors, der finder sted i Nykøbing Mors den 24.-26. aug. 2017.

Redaktionen anbefaler
{"DriveBy-Authorized": 10900489,"DriveBy-NotAuthorized": 10900490,"Returning-Authorized": 10900493,"Returning-NotAuthorized": 10900497,"Fan-Authorized": 10900500,"Fan-NotAuthorized": 10900508,"Default": 10900490}
Læs mere på Jyllands-Posten

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her