Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Journalister besætter vestkysten for at dække regnskyl og vind i håret

De rigtige naturkatastrofer i kongeriget rager ikke os.

Natten mellem den 17. og 18. juni sidste år udløste et fjeldskred en flodbølge i Nordgrønland. Flodbølgen ramte med en styrke på 4,0 på Richterskalaen den lille bygd Nuugaatsiaq. På et øjeblik blev huse skyllet i havet og fire mennesker mistede livet.

I forhold til indbyggertal og geografi svarede ulykken til, at en mellemstor dansk provinsby var blevet jævnet med jorden. Samtidig lever grønlændere med frygten for, hvornår det næste fjeldskred indtræffer, for man ved, det sker igen, men ikke hvornår. På trods af direkte kontakt til medierne lykkedes det stort set ikke at få nogen dækning.

Der skal åbenbart mere end naturkatastrofer til at få familien Danmark til at interessere sig for danske statsborgere mod nord.

Jeg finder det utroligt, at man dækker små regnskyl ved Roskildefjorden, og at journalister ligger i telt hele vejen ned ad vestkysten for at dække vindpust og vind i håret, men en vaskeægte naturkatastrofe, som rammer danske statsborgere, mener man ikke interesserer danskerne.

Dækningen af vejret i Danmark har til gengæld helt taget overhånd. Medierne forstærker de negative dele af virkeligheden. I morges kunne en vejrprofet på TV 2 knap trække vejret, da han blev overmandet af stormen. Den stakkels mand har vist aldrig været i Grønland eller på Færøerne, når det virkelig går løs. Dækningen af “små” episoder får ofte politikerne til at reagere og lave enkeltsagsforløb. Vi elsker at tale om vejret. Og der er snart valg. Mon ikke der kan koges lidt suppe på et par vejrepisoder.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Nauja Lynge (f. 1965) er født i Grønland og bor i Aarhus. Hendes politiske standpunkt skifter alt efter, hvor hun som vælger kan få størst indflydelse. Som tidligere formand for Foreningen Rigsfællesskabet og initiativtager til debat om rigsfællesskabet har hun været med til, at sætte rigsfællesskabet på den politiske dagsorden. Hun er fortaler for et moderniseret rigsfællesskab og kæmper for mindretallenes rettigheder. Nauja Lynge har udgivet flere bøger og er medlem af Institut for Menneskerettigheders Etnicitetsforum samt næstformand i Hans Lynge Fonden. Hun skriver om rigsfællesskabet, Grønland og alt, hvad der optager hende i det danske samfund.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
18.03.19, 13:28
Det ikke er nok at tænke på her og nu, økonomi, skat, motorveje og genvalg. Læs mere
Af Nauja Lynge
18.03.19, 09:30
Med jeres ligegyldighed sætter I rigsfællesskabets sikkerhed over styr og kaster især grønlændere i armene på andre, som ikke er ligeglade. Læs mere
Af Nauja Lynge
17.03.19, 13:05
Vi står over for en markant udvidelse af rigsfællesskabet, og FN er klar til at afgøre Ruslands krav på havbunden ved Nordpolen, som er overlappende med det danske krav. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
17.03.19, 11:58
Historien er, ser det ud til, kun bragt af ét etableret medie herhjemme i en kort artikel. Læs mere
Af Mikael Jalving
17.03.19, 06:35
Den nye stat, som skulle erstatte slægt og familie, var tænkt som en evighedsmaskine, men pludselig bankede det på døren. Læs mere
Af Elsebeth Gerner Nielsen
15.03.19, 17:57
Børn og unge går til kamp for klimaet. Fint at bruge fravær på det. #FridaysForFuture Læs mere
Af Harun Demirtas
15.03.19, 16:18
Tænk, at der er nogen i Danmark, der tror, at man tager mere end tre års uddannelse for at lære skifte en fyldt ble. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
15.03.19, 15:07
Gerningsmanden er alt det, som han hader. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
15.03.19, 14:22
Det er et skråplan at blåstemple pjækkeri i skolen Læs mere
Af Jan E Jørgensen
15.03.19, 13:50
Tanker oven på terrorangrebet i New Zealand Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her