Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Journalister besætter vestkysten for at dække regnskyl og vind i håret

De rigtige naturkatastrofer i kongeriget rager ikke os.

Natten mellem den 17. og 18. juni sidste år udløste et fjeldskred en flodbølge i Nordgrønland. Flodbølgen ramte med en styrke på 4,0 på Richterskalaen den lille bygd Nuugaatsiaq. På et øjeblik blev huse skyllet i havet og fire mennesker mistede livet.

I forhold til indbyggertal og geografi svarede ulykken til, at en mellemstor dansk provinsby var blevet jævnet med jorden. Samtidig lever grønlændere med frygten for, hvornår det næste fjeldskred indtræffer, for man ved, det sker igen, men ikke hvornår. På trods af direkte kontakt til medierne lykkedes det stort set ikke at få nogen dækning.

Der skal åbenbart mere end naturkatastrofer til at få familien Danmark til at interessere sig for danske statsborgere mod nord.

Jeg finder det utroligt, at man dækker små regnskyl ved Roskildefjorden, og at journalister ligger i telt hele vejen ned ad vestkysten for at dække vindpust og vind i håret, men en vaskeægte naturkatastrofe, som rammer danske statsborgere, mener man ikke interesserer danskerne.

Dækningen af vejret i Danmark har til gengæld helt taget overhånd. Medierne forstærker de negative dele af virkeligheden. I morges kunne en vejrprofet på TV 2 knap trække vejret, da han blev overmandet af stormen. Den stakkels mand har vist aldrig været i Grønland eller på Færøerne, når det virkelig går løs. Dækningen af “små” episoder får ofte politikerne til at reagere og lave enkeltsagsforløb. Vi elsker at tale om vejret. Og der er snart valg. Mon ikke der kan koges lidt suppe på et par vejrepisoder.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Nauja Lynge (f. 1965) er født i Grønland og bor i Aarhus. Hendes politiske standpunkt skifter alt efter, hvor hun som vælger kan få størst indflydelse. Som tidligere formand for Foreningen Rigsfællesskabet og initiativtager til debat om rigsfællesskabet har hun været med til, at sætte rigsfællesskabet på den politiske dagsorden. Hun er fortaler for et moderniseret rigsfællesskab og kæmper for mindretallenes rettigheder. Nauja Lynge har udgivet flere bøger og er medlem af Institut for Menneskerettigheders Etnicitetsforum samt medlem af bestyrelsen i Hans Lynge Fonden. Hun skriver om rigsfællesskabet, Grønland og alt, hvad der optager hende i det danske samfund.
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
12.12.18, 12:11
Statsministeren har knækket koden for rigsfællesskabets fornyelse.   Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
12.12.18, 11:44
Regeringen vil være dommere. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
12.12.18, 09:23
Ulighed og grådighed er en trussel mod sammenhængskraften og i sidste ende vores demokrati. Derfor bør vi handle politisk for at begrænse uligheden. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
11.12.18, 19:54
Landets mest magtfulde politiker er åbenbart tilhænger af sammensværgelsesteorier ved FN’s migrationsplan. Læs mere
Af Mikael Jalving
11.12.18, 13:39
Nu er den tilbage og minder os om visse borgerlige dyder, såsom arbejdets, familiens og lokalsamfundets betydning. Læs mere
Af Nauja Lynge
11.12.18, 10:01
Spændingen i den arktiske region er optrappet. Derfor åbner PET filial i Grønland. Læs mere
Af Elsebeth Gerner Nielsen
11.12.18, 09:58
Uden det private erhvervsliv går det i alt fald ikke. Læs mere
Af Harun Demirtas
10.12.18, 14:05
Der er jo langt flere tidligere kriminelle ude i det danske samfund end de godt 100, der kommer til at blive placeret på Lindholm. Læs mere
Af Casper Hedegaard
10.12.18, 13:47
I kampen om at fremstå ”stram” flytter man, med forslaget om Lindholm, blot problemet i stedet for løse det Læs mere
Af Nauja Lynge
10.12.18, 09:42
Kritikken af Grønland har været undertrykt. Jeg forholder mig kritisk, for at vi som grønlændere kan bevare værdigheden og selv være med til at sætte en inkluderende og ligeværdig kurs. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her