Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Det er dejligt at undgå bunker af spam

Hvorfor skal vi sige ja tak til reklamer, som vi aldrig har bedt om?

Sommeren er over os. Heldigvis er bunkerne af reklamer lidt mindre her i agurketiden. Det er underligt, at vi stadig trods miljømæssige problemer skal fravælge reklamer. Det giver ingen mening at skulle sige nej til noget, som man aldrig har bedt om.

Det burde være sådan, at man kun får reklamer, hvis man vælger det til. Hvis det offentlige kan finde ud af at kommunikere online, så kan “reklamespammerne” det også.

Der er store miljøomkostninger både i produktionen og i forbrændingen efterfølgende. Hvorfor tillader vi, at firmaer udsender bunker af papir. Vi modtager reklamer i kilovis, selv om mange slet ikke læser reklamerne.

50 pct. siger nu nej tak til reklamer. Men man skal selv sørge for at afmelde sig tvangsordningen. Vi modtager 65 kg reklamer om året pr. husstand. Der sendes 74.000 ton papir ud om året.

I opgangene må omdelerne snyde sig ind ved at kime hele opgangen ned, indtil nogen viser barmhjertighed og åbner døren.

Indtil sidste år havde tvangsordningen endda årstal på. Nu skal man trods alt ikke længere belastes med at skulle sætte et nyt klistermærke op hvert andet år. I en pressemeddelelse skrev forbrugerombudsmanden, at det er hendes indtryk, at mange forbrugere er glade for nej tak-ordningen. Jeg aner ikke, hvor den fantasi stammer fra. Men nej tak-ordningen burde erstattes med en ja tak-ordning. Reklamer er grimme, sviner, fylder og er forbundet med unødig stor ulejlighed.


Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Nauja Lynge (f. 1965) er født i Grønland og bor i Aarhus. Hendes politiske standpunkt skifter alt efter, hvor hun som vælger kan få størst indflydelse. Som tidligere formand for Foreningen Rigsfællesskabet og initiativtager til debat om rigsfællesskabet har hun været med til, at sætte rigsfællesskabet på den politiske dagsorden. Hun er fortaler for et moderniseret rigsfællesskab og kæmper for mindretallenes rettigheder. Nauja Lynge har udgivet flere bøger og er medlem af Institut for Menneskerettigheders Etnicitetsforum samt medlem af bestyrelsen i Hans Lynge Fonden. Hun skriver om rigsfællesskabet, Grønland og alt, hvad der optager hende i det danske samfund.
Seneste blogs
Af Harun Demirtas
19.11.18, 16:12
Det er skræmmende at nogen synes, en sygeplejerske er en landsforræder, fordi hun hjælper mennesker, der er på flugt fra krig, fattigdom og død. Men også det, at der er mennesker med dette forfærdelige menneskesyn i Danmark. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
19.11.18, 13:15
Efterskolerne byder på et helt særligt fællesskab Læs mere
Af Anders Vistisen
19.11.18, 11:01
Det er slut med dansk selvbestemmelse over danske velfærdsydelser. Bliver i stedet styret fra Bruxelles. Læs mere
Af Nauja Lynge
19.11.18, 07:26
Det sker formodentlig, for at kinesisk mineprojekt kan omgås Unesco-regler. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
18.11.18, 18:25
Vores politikere kender godt til problemerne, men de er ramt af en infantil frygt for at blive upopulær iblandt de pæne og virkelighedsfjerne i EU, men også herhjemme. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
18.11.18, 16:08
Hvorfor Macron og Merkel er livsfarlige for Europa Læs mere
Af Nauja Lynge
18.11.18, 14:21
Menneskerettigheder er en menneskeskabt konstruktion, som ikke er tilpasset nutidens udfordringer. Læs mere
Af Mikael Jalving
18.11.18, 07:35
Vil Løkke og hans regering føre Danmark endnu dybere ned i migrationsindustriens logik – eller vil han følge Østrig, Polen, Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn, Kroatien og Bulgarien i retning af en ny realisme? Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
17.11.18, 20:58
Socialdemokratiet anklager Socialdemokratiet for inkompetence i ny skræmmekampagne. Læs mere
Af Anna Thygesen
17.11.18, 07:35
Hvad ville vi ikke vinde på integrationsfronten og udbredelsen af vores gode værdier, hvis alle ikke-etnisk danske unge fik muligheden for et år på efterskole? Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her