Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Så har den danske stat igen fået et område på Unescos Verdensarvliste

TV2 News bringer nyheden om vikingehistorie i Tyskland. Men nedprioriterer nyheder fra den danske stats "yderområder".

De bruger hele nyhedsindslaget på fortællingen om, at vikingebyen Hedeby og fæstningsanlægget Dannevirke i Nordtyskland lørdag er kommet på Unesco-verdensarvslisten. Og nå ja så er Grønland også lige kommet på. Det nævnes i en bisætning og er ikke engang nævnt i underteksterne. Historien bygges op som om det er dansk verdensarv. Men det er Tyskland, der har fået dem på listen. Ligesom andre områder i Nordtyskland eksempelvis Hansestad Lübeck.

Det er ellers en ret god historie, at Danmark nu har ti steder at finde på Unescos verdensarvliste, heraf tre i Grønland. Er det fordi TV2 ikke har råd til at bringe nyheder fra det enestående kulturlandskab Aasivissuit-Nipisat i Midtgrønland, som i går blev optaget på verdensarvslisten? Området er et enestående kulturlandskab, som går fra Indlandsisen via de store rensdyrjagt områder i indlandet til fjordene og ud til og med øerne med de mange forhistoriske bopladser. Om ikke andet må der findes ældre optagelser fra området, som kunne kædes sammen med et interview.

Ser TV2 ikke Grønland som en del af Danmark og Rigsfællesskabet?

Hvis vi ønsker at bevare den danske stat som helhed må også TV2 bringe de gode nyheder fra hele det danske rige, herunder Færøerne og Grønland.

 Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Nauja Lynge (f. 1965) er født i Grønland og bor i Aarhus. Hendes politiske standpunkt skifter alt efter, hvor hun som vælger kan få størst indflydelse. Som tidligere formand for Foreningen Rigsfællesskabet og initiativtager til debat om rigsfællesskabet har hun været med til, at sætte rigsfællesskabet på den politiske dagsorden. Hun er fortaler for et moderniseret rigsfællesskab og kæmper for mindretallenes rettigheder. Nauja Lynge har udgivet flere bøger og er medlem af Institut for Menneskerettigheders Etnicitetsforum samt næstformand i Hans Lynge Fonden. Hun skriver om rigsfællesskabet, Grønland og alt, hvad der optager hende i det danske samfund.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
21.07.19, 07:14
Fra individ til organisme, fra samfund til sværm. Velkommen til overvågningskapitalismen. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
20.07.19, 18:56
Jeg trækker mig fra den offentlige debat. Voldsmanden vinder. Læs mere
Af Nauja Lynge
20.07.19, 01:42
Grønlandske familier fik hjælp fra danske frivillige, da flodbølgen ramte.  Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
19.07.19, 12:24
Integrationsministeren skal have ros for at stå fast. Jeg udtrykker et lønligt håb om, at ministeren i fremtiden holder fast i, at han ikke udtaler sig om fakta, han ikke kender, og konsekvenser, han ikke har gennemtænkt. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
18.07.19, 16:09
Det midlertidigt besatte område er heldigvis en lise for sjælen. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
17.07.19, 21:38
Under 1 af 10 muslimske indvandrere bliver integreret. Læs mere
Af Martin Ågerup
15.07.19, 19:53
FN bør indse sandheden: Markedsøkonomi og konkurrence er de fattiges ven. Læs mere
Af Mikael Jalving
12.07.19, 16:00
Mens teknologi og gadgets forandrer vores sociale eksistens til uigenkendelighed, har EU’s imperialistiske institutioner fået os til lige så frivilligt at give afkald på national suverænitet. Læs mere