Nauja Lynge

Blog: Det er ikke kun grønlændere i Grønland, der mærker diskrimination

Danmark eksamineres af FN's komite for afskaffelse af alle former for racediskrimination, men man kan ikke afskaffe racediskrimination ved at lukke øjnene for politisk betændte områder.

Blog: Dansk flådefartøj sejler sammen med franske – selv om vores interesser ikke er de samme

Folketingets partier har givet samtykke til, at dansk fregat indgår i fransk hangarskibsgruppe, selvom franske interesser ikke flugter med de danske. Det kræver, at Danmark justerer sin arktiske politik.

Blog: Socialdemokratiet presser kritiske eksperter og lobbyister fryses ud

Socialdemokraterne har bygget en usynlig, men meget høj mur omkring regeringen, som før eller senere bryder sammen. Og når den gør det, bliver det umuligt at bygge den op igen!

Blog: Klimahykleriet vil ingen ende tage. Tak til Enhedslisten for at skære det ud i pap

Det er en visionsløs olie-turné den grønlandske selvstyreformand er draget ud på, og det er fuldstændigt skudt forbi i forhold til klimakrisen.

Blog: Kære regering: I skal ikke lytte til dem, der anbefaler løsere bånd til Færøerne og Grønland

Regeringen skal ikke alliere sig med publicaffairsfirmaer, som bestyrker dem i at løsne bånd til Grønland og Færøerne. Det er et svaghedstegn, som bliver bemærket hos stormagterne og som ikke er metoden til at rulle en politik ud.

Blog: Elefanten i den arktiske iglo ødelægger 100-års fødselsdag

Det er et sikkerhedspolitisk problem, at Danmark tror problemerne forsvinder, hvis bare vi lukker øjnene. Desuden har vi som et rigsfællesskab pligt til at kæmpe for Færøerne og Grønlands interesser indenfor fiskeriet.

Blog: Nødråb fra Lykke Friis: Red det tyske sprog i Danmark

Jeg tilhører selv en uddøende race, som taler tysk og har oplevet glæden ved et sprog, som udvikler sig og bliver nemmere, jo mere man lærer.

Blog: Der er behov for et kulturelt tiltag i Danmark, som ikke er støttet af Selvstyret og de grønlandske huse

Det duer ikke, at Selvstyret skal styre, hvilke stemmer, der er vigtige i Danmark, hvor en tredjedel af den grønlandske befolkning bor.

Blog: Det grønlandske Hus i Århus står uden slædefører og milliondonation til ny tilbygning risikerer at ende som varmestueprojekt

Bliver huset nu endnu en social institution, hvis eneste opgave bliver at løse Grønlands store svøbe i Danmark: Det sociale område?

Blog: Bare rolig – den sag med det kinesiske flag får vi Trump til at ordne

Inden længe kommer der nok en opfordring fra amerikanerne igen, hvor de advarer om at undskylde overfor Kina.

Blog: Trump har fået Grønland til at håbe på kæmpe boom af turister

Flere udenlandske medier opfordrer til at besøge Grønland, inden isen smelter.

Blog: Regeringens nye Arktis-strategi skal tage udgangspunkt i danske vælgere. Grønland må ikke selv bestemme, for vi er i et rigsfællesskab.

Skulle det forhold engang ændre sig, så laver vi en ny strategi. Indtil da er vi forenet i et kongerige, og det tager vi udgangspunkt i, når vi udformer en strategi.

Blog: Ikke en krone mere til Grønland uden inddragelse af danske vælgere

Det er i ellevte time, at danske politikere officielt får sig en holdning om rigsfællesskabet. En holdning, som ikke kun luftes på varmestuer og i grønlandske medier.

Blog: Grønlandsk parti: Spild ikke flere penge på en forfatningskommission

Det grønlandske parti Atassut vil ikke fortsat deltage, hvis det blot er spild af økonomiske ressourcer. Det forstår jeg godt og har også flere gange foreslået at sætte den på hold af samme årsag.

Blog: Trump bruger sin styrke imod os

Måske er det på tide at vise vores egen styrke – og måske er det, hvad han provokerer os til.

Blog: Royal Run kommer til Grønland

Kronprins Frederik er en vigtig ingrediens for sammenhængskraften i rigsfællesskabet.

Blog: New York Times anbefaler Grønland som et mustsee i 2020

Det kan vi takke Trump for. Hans købstilbud har skærpet interessen for Grønland.

Blog: Alle danske statsborgere burde opleve Grønland mindst én gang i livet

Men lad mig advare dig, hvis du ikke har været i Grønland før: sandsynligheden for at få kuldegysninger og tårer i øjnene er faretruende stor, for Grønland vil med garanti tage dig med storm.
Mere
Profil
Nauja Lynge (f. 1965) er født i Grønland og bor i Aarhus. Hendes politiske standpunkt skifter alt efter, hvor hun som vælger kan få størst indflydelse. Som tidligere formand for Foreningen Rigsfællesskabet og initiativtager til debat om rigsfællesskabet har hun været med til, at sætte rigsfællesskabet på den politiske dagsorden. Hun er fortaler for et moderniseret rigsfællesskab og kæmper for mindretallenes rettigheder. Nauja Lynge har udgivet flere bøger og er medlem af Institut for Menneskerettigheders Etnicitetsforum samt næstformand i Hans Lynge Fonden. Hun skriver om rigsfællesskabet, Grønland og alt, hvad der optager hende i det danske samfund.
Seneste blogs
Af Jan E. Jørgensen
26.02.20, 16:00
Socialdemokraternes opgør med arbejdskraftens fri bevægelighed er tom snak - heldigvis. Selv om masser af socialdemokrater bedyrer, at der skal ske noget, så bliver det ved ordene. Læs mere
Af Isabella Arendt
26.02.20, 11:28
Hvis vi vil bevare magt og ansvar i kommunerne. Hvis kommunalvalget i 2021 skal give mening, så skal borgernes stemme også gøre en forskel. Det gør den kun, hvis der er reel frihed til, at kommunerne kan styre, som de vil. Læs mere
Af Peter Kofod
26.02.20, 10:16
Udenlandske studerendes SU-gæld fortsætter med at stige, mens regeringen intet gør af frygt for EU. Læs mere
Af Annika Smith
25.02.20, 16:26
Vi må tage et opgør med konkurrencestaten og give de unge mere ro på Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
25.02.20, 15:59
Håndtrykket sætter to streger under om man vil Danmark Læs mere
Af Gitte Seeberg
25.02.20, 13:53
Kvinder og mænd får forskellig løn. Mon det er, fordi kvinderne gør det dårligere i jobbet? At jobbet har fået en lavere værdi? Eller er det, fordi kvinderne er dårligere til at forhandle løn? Eller er der en anden grund, jeg ikke kender? Læs mere
Af Nauja Lynge
25.02.20, 11:25
Danmark eksamineres af FN's komite for afskaffelse af alle former for racediskrimination, men man kan ikke afskaffe racediskrimination ved at lukke øjnene for politisk betændte områder. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
24.02.20, 18:13
Tal fra den nye tænketank Unitos viser tydeligt, at det er på høje tid at sende de personer, som har kvitteret for let adgang til Danmark med kriminalitet og klanmentalitet, væk herfra. Læs mere
Af Jens Kindberg
24.02.20, 13:38
Er danske politikere virkelig så langt fra almindelige borgere, som den tidligere statsminister afslører i et indlæg på Facebook, hvor han brokker sig over p-forholdene i København. Læs mere
Af Utku H. Güzel
23.02.20, 14:43
Selvom det står klart, at krigen i Syrien er skabt af udefrakommende grunde, og at de vestlige lande har en meget stor finger med i spillet, så prøver man fortsat at skabe en anden historie. Det er til at brække sig over. Læs mere