<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Det er desværre kun begyndelsen på »det kinesiske århundrede«

Den danske regering skal sammen med andre EU-lande kræve skriftlige garantier fra de kinesiske myndigheder om danske og andre EU statsborgeres sikkerhed både i Kina og udenfor Kinas grænser.

Det skal hverken medføre begrænsninger i rejsemål eller karrieremuligheder at kalde ondskaben ved rette navn.

Fire danskere har i dag til Jyllands-Posten fortalt, at de er blevet ringet op af PET, som har advaret om at rejse til lande, hvorfra de kan risikere at blive udleveret til Kina. Deres assistance med at få demokratiforkæmperen Ted Hui ud af Hong Kong, er skyld i, at PET nu advarer ham mod at rejse til lande, hvorfra han risikerer at blive udleveret til Kina.

Det er desværre kun begyndelsen på »det kinesiske århundrede«, hvis ikke vi siger fra.

»Det viser, hvor aggressivt Kina går efter sine modstandere, når man er ude efter en meget lille fisk som mig,« udtaler den 25-årige Thomas Rohden der i et år været formand for Dansk Kina-Kritisk Selskab

Han har desværre ret. Og det går ikke kun udover små fisk som Thomas Rohden.

Bare spørg Australien.

Striden mellem Kina og Australien har ulmet i flere år, men blussede op i april 2020, da Australien bad WTO om en international undersøgelse af coronavirussens oprindelse, efter det kom frem, at de kinesiske myndigheder prøvede at skjule virussen fra resten af verden i stedet for at advare os.

Andre anklager mod Australien inkluderer statsstøtte til anti-kinesisk forskning, razziaer mod kinesiske journalister og visumaflysninger for akademikere, indblanding i Taiwans ønske om uafhændighed, revolutionen i Hong Kong, de 380 arbejdslejre i Xinjiang, forbud for Huawei mod at byde på 5G-netværket, blokering af kinesiske tilbud på australsk infrastruktur og altså kritik af, at Australien har opfordret til en uafhængig undersøgelse af oprindelsen af coronavirussen.

Derudover beskylder kommunisterne i Beijing de australske medier for at være »uvenlige eller antagonistiske« over for Kina. Det ser ud til, at kommunisterne i Beijing ikke har forstået, at vi har frie og uafhængige medier i den frie verden. Det vidste vi sådan set godt, men jeg undrer mig stadig over, de ikke engang er flove over, at vise, de ingen respekt har for vores demokrati og rettigheder.

Truslen mod Australien var helt utilsløret. Kina prøver ikke engang at skjule det længere! Jeg frygter, at det er kun begyndelsen på »det kinesiske århundrede«.

Man kan vælge at give op på forhånd. Tage imod deres vacciner. Binde sig på mund og hånd. Det gjorde vi til dels under Den Kolde Krig, hvor mange så igennem fingre med, at folk som Thomas Rohden, der kritiserede de kommunistiske regimer, forsvandt.

Jeg foreslår, vi tager kampen op - gerne sammen med Australien og andre frie lande i EU, hvis ikke det er for sent, og kræver skriftlige garantier fra de kinesiske myndigheder om EU-landes statsborgeres sikkerhed både i Kina og udenfor Kinas grænser.

Derudover må vi bede om en kortlægning af lande, hvor unge idealister som Thomas Rohden risikerer at blive udleveret til Kina. Det kan indgå i den generelle rejsevejledning, som man finder på udenrigsministeriets hjemmeside.

Vi skal tage disse skridt med åbne øjne.

Kina mobber nationer, der sætter sig op mod det kommunistiske diktatur i Beijing. Det vil også ske med Danmark, og det kan desværre gå udover erhvervslivet og eksporten.

Jeg indrømmer, at vi risikerer at ende som Australien, men hvor ender vi, hvis vi ikke siger fra?


Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Naser Khader (f. 1963) er født i Damaskus i Syrien og har boet i Danmark, siden han var 11 år. Han sidder i Folketinget for De Konservative og er udenrigsordfører, retsordfører og formand for Forsvarsudvalget. Han er uddannet cand.polit. og har en master i kristen teologi. Khader har udgivet flere bøget bl.a. "Ære og Skam" og "Bekendelser fra en kulturkristen muslim". Han er desuden tidligere senior fellow – Hudson Institute Washington D.C. Naser Khader vil især blogge om den globale og danske værdigkamp, udenrigspolitik, religion og tro.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
21.04.21, 00:00
Engang var organisationen noget med udviklingen i de varme lande. I dag handler det om udviklingen i de kolde lande. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
20.04.21, 10:30
Teknokraterne på markedsuniversitetet spytter ligegyldige artikler ud, som ingen læser. Vi skal have det borgerlige universitet tilbage Læs mere
Af Uffe Elbæk
20.04.21, 09:59
Ud med dansk trumpisme og nationalkonservativ identitetspolitik og ind med internationalt samarbejde, demokratisk sindelag og respekt for mangfoldigheden. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
19.04.21, 15:23
Kineserne klasker sig på lårene af grin over USA’s og Vesteuropas kurs mod den multietniske afgrund. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
18.04.21, 14:30
Hallo, hallo, er du til stede, Lars? Læs mere
Af Mikael Jalving
18.04.21, 10:00
Tak til den store tyske menneskekender Arthur Schopenhauer, der allerede for 200 år siden slog fast, at viljen er umættelig og ideologisk. Læs mere
Af Nauja Lynge
17.04.21, 17:57
Samtidig bæver jeg ved reaktionerne fra både EU og Danmark. Læs mere
Af Martin Ågerup
17.04.21, 13:09
Fastholdelsen af forsamlingsforbud på 10 tilsidesætter en grundlovssikrede rettigheder uden saglig grund Læs mere
Af Marie Høgh
16.04.21, 14:00
Hvis du tror, at socialdemokraterne er nationalkonservative, er du faldet for et snedigt orkestreret blændværk. Læs mere