Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Er ledelsen på politigården i Odense hjemme?

Til Abaz vil jeg sige: Find ud af, om du vil være politiker hos Det Radikale Venstre eller politiassistent. Ellers skaber du tvivl om politiets integritet.

For nylig kunne man i Politiken læse et debatindlæg fra politiassistent Elvir Abaz, som arbejder som betjent ved Fyns Politi, hvor han blandt andet er kollega med Asmaa Abdol Hamid. Abdol Hamid er kendt for at være en såkaldt brobygger med stor forkærlighed for at grave religiøse kløfter og opfordrer gerne til hellig krig og giver aldrig hånd.

Abaz bekymrer sig om tilliden til politiet i ghettoerne, hvor han selv har iscenesat sig som wanna be-politiker. Han mener, at tilliden sættes på spil, når politiet bruger ressourcer på at beskytte folk som Rasmus Paludan mod vold og andre aggressioner fra beboerne i det socialt belastede boligområde.

Abaz mener, at sikkerheden omkring Rasmus Paludan tolkes af beboerne i de socialt belastede områder, som om politiet og myndighederne sympatiserer med Rasmus Paludan, og at beboerne har svært ved at forstå, at den danske stat beskytter hans ret til at ytre sig.

Jeg tror simpelthen ikke på hans påstand. Dokumentation udbedes.

Deler politiledelsen holdninger med Asmaa Abdol Hamid og Elvir Abaz?

Uanset hvor meget de lokale, etniske og religiøse foreninger forsøger at tale deres medlemmer til at undgå at blive provokeret til voldelige reaktioner, er der nogle, som ender som Paludans ”nyttige idioter”, siger han.

Jeg mener personligt, at Rasmus Paludan er en ekstremist, som ikke bedriver andet end at provokere, og dem fra ghettoerne agerer som Paludans nyttige idioter, når de griber til voldelige modsvar. For at sige det, som det er: uden ghettoernes nyttige idioter, ingen Rasmus Paludan.

Blog: Rasmus Paludan rammer hovedet på sømmet

På samme måde må man desværre konkludere, at også Elvir Abaz ufrivilligt kommer til at løbe Paludans ærinde, når han forsvarer den nyttige idioti ved at forsøge at forhindre de nyttige idioter i at blive nyttige idioter, når han sætter spørgsmålstegn ved Rasmus Paludans grundlovssikrede ret til at ytre sig.

I stedet for at beklage sig over, at politiet bruger for mange ressourcer på at beskytte Rasmus Paludan, kunne det være, at Abaz skulle spørger sig selv, om politiet i virkeligheden bruger for mange ressourcer på at beskytte de nyttige idioter mod sig selv.

Elvir Abaz bør også vide, at det ikke er hans opgave at forsøge at bestemme, hvem der er værdige til beskyttelse, og hvem der ikke er. Han er betjent – ikke uniformeret politiker. Desuden er det PET, som har kompetencen og myndigheden til at lave disse vurderinger og prioriteringer – ikke Abaz.

Det bliver ofte fremhævet i debatten, at Elvir Abaz er politibetjent, men det er primært politiske udmeldinger, han kommer med. Han skulle måske overveje at være lidt mere klar i spyttet i forhold til alle de hatte, han bærer rundt på.

Jeg har selv oplevet, hvordan Abaz kan skifte sine kasketter, når han kritiserer mig offentligt. Det ene øjeblik taler han med en hadsk og personlig tone og kalder mig, som er folkevalgt politiker, for patetisk, populistisk og manipulerende, og det næste øjeblik iscenesætter han sig selv som professionel ekspert, som er klogere end alle andre, og som vi politikere burde lytte til.

Jeg mener, at Abaz og for den sags skyld også Asmaa Abdol Hamid selv sætter den generelle tillid til Fyns Politi på spil, når de tilsyneladende patruljerer på gader, stræder, sociale medier og i pressen med deres egne politiske dagsordener, som ikke pynter på hverken respekten for eller tilliden til den kæmpe offentlige organisation, som de repræsenterer.

De, som er mest aktive, tegner ofte det generelle billede af en organisation. Ledelsen hos Fyns Politi må træde i karakter. Deler politiledelsen holdninger med Asmaa Abdol Hamid og Elvir Abaz?

Til Abaz vil jeg sige: Find ud af, om du vil være politiker hos Det Radikale Venstre eller politiassistent. Ellers skaber du tvivl om politiets integritet. Og hvis du har et personligt problem i forhold til politiets prioriteringer, så må du tage det internt eller overveje, om politikasketten passer.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Naser Khader (f. 1963). MF for De Konservative. Udenrigs-, integrations-, menneskerettigheds-, rets-, kirke- og kulturordfører. Cand.polit, master i teologi. Forfatter, foredragsholder og adjunct fellow ved Hudson Institute i Washington D.C. Født i Syrien. Skriver om integration, kultur, retspolitik, udenrigspolitik, demokrati, frihed, religion, ekstremisme og værdikampe både herhjemme og globalt.
Seneste blogs
Af Annika Smith
25.02.20, 16:26
– og det er vores forbandede skyld Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
25.02.20, 15:59
Håndtrykket sætter to streger under om man vil Danmark Læs mere
Af Gitte Seeberg
25.02.20, 13:53
Kvinder og mænd får forskellig løn. Mon det er, fordi kvinderne gør det dårligere i jobbet? At jobbet har fået en lavere værdi? Eller er det, fordi kvinderne er dårligere til at forhandle løn? Eller er der en anden grund jeg ikke kender? Læs mere
Af Nauja Lynge
25.02.20, 11:25
Danmark eksamineres af FN's komite for afskaffelse af alle former for racediskrimination, men man kan ikke afskaffe racediskrimination ved at lukke øjnene for politisk betændte områder. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
24.02.20, 18:13
Tal fra den nye tænketank Unitos viser tydeligt, at det er på høje tid at sende de personer, som har kvitteret for let adgang til Danmark med kriminalitet og klanmentalitet, væk herfra. Læs mere
Af Jens Kindberg
24.02.20, 13:38
Er danske politikere virkelig så langt fra almindelige borgere, som den tidligere statsminister afslører i et indlæg på Facebook, hvor han brokker sig over p-forholdene i København. Læs mere
Af Utku H. Güzel
23.02.20, 14:43
Selvom det står klart, at krigen i Syrien er skabt af udefrakommende grunde, og at de vestlige lande har en meget stor finger med i spillet, så prøver man fortsat at skabe en anden historie. Det er til at brække sig over. Læs mere
Af Mikael Jalving
23.02.20, 10:30
Dannelse skal hverken afspejle eller efterligne demokratiet, men hæve det, kvalificere det, ja, muliggøre det. Læs mere
Af Martin Ågerup
22.02.20, 00:34
Den danske SU er i forvejen den mest generøse i verden Læs mere