Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

FN-pagten – forbeholdene bliver afgørende

Der er mange grunde til at være skeptisk over for FN-migrationspagten, og derfor er de danske forbehold af afgørende betydning.

Danmark og Vesten står overfor store udfordringer fra vores baghave Afrika og Nordafrika, hvor der lige nu er en stor befolkningseksplosion. Mange afrikanere har i dag ubegrænset adgang til medier, hvor de ser, at de kan få et andet og bedre liv andre steder, og der står menneskesmuglere klar til at udnytte deres drømme og lokke dem til at forlade deres hjemlande og søge lykken i Vesteuropa.

De er ikke flygtninge, men migranter, og en del af dem kommer til at opholde sig som illegale migranter i de sydeuropæiske lande. Det er en kæmpe udfordring for Europa.

Vi skal have en løsning på problemet – menneskesmuglerne og den illegale migration skal stoppes. Og vi skal have oprindelseslandene til at tage imod deres hjemvendte borgere, når de udvises for illegalt ophold i Europa. Løsningen er ikke at åbne grænserne, men at investere i de lande og købe deres varer.

FN’s løsning på problemerne er en pagt, hvor problemstillingerne adresseres, men spørgsmålet er, hvad prisen er for os. Der bliver sagt, at pagten udelukkende er en hensigtserklæring, som ikke forpligter, men hvorfor i alverden lave en aftale, som ikke forpligter?

Jeg er personligt meget skeptisk og kritisk i forhold til pagten af flere årsager, og den konservative folketingsgruppe deler min skepsis. Det er helt afgørende for os, at vi får formuleret nogle klare og stramme forbehold, såkaldt stemmeforklaring, hvor vi understreger, at der er ting, som vi er bekymrede over.

I Tyskland har man haft en heftig debat om pagten i Forbundsdagen, fordi man mener, at pagten alligevel kommer til at forpligte politisk. Bl.a USA, Australien, Israel og Østrig har sagt nej. Med aftalen vil man stoppe for illegal indvandring for at åbne op for den legale indvandring, men hvem skal tage imod de legale indvandrere?

Og hvis aftalen ikke forpligter nogen, hvad skal eksempelvis så motivere landene i Nordafrika til at overholde deres del af aftalen om at modtage udviste migranter? Er det reelt en kommende konvention, vi har med at gøre? Konventioner starter nemlig altid med en hensigtserklæring. Vi har en flygtningekonvention, men ønsker vi virkelig, at det også skal være FN’s opgave at lave en migrations-konvention?

Et afsnit i pagten, som virkelig provokerer mig, er afsnittet, som begrænser, hvad medierne må informere offentligheden om. Pagten blander sig i vores ytringsfrihed – en af demokratiets grundpiller – og dikterer, at medierne ikke må forholde sig kritisk til det multikulturelle. Blandt andet må medier, som kritiserer multikulturalismen, ikke få offentligt støtte. Hvorfor skal FN blande sig i det? Skal vi virkelig genindføre censuren?

Noget andet, som også understreger, at der er behov for tydelige forbehold, er, hvad der bliver sagt fra afrikanske repræsentanter om pagten. Når man følger med i debatten i de afrikanske lande, så er der en helt anden forståelse af den forestående pagt. Der har været fremsat flere påstande, som man bliver nødt til at gendrive.

En kenyaner siger, at deres forståelse af pagten er, at de ca 2-3 mio. illegale afrikanere, som opholder sig i Europa, nu skal have lovligt ophold i Europa. Fra et andet afrikansk land oplyses det, at pagten vil kræve og medføre en højere udviklingsbistand. En egypter siger, at pagten vil medføre, at de illegale migranter, der findes i Egypten, kan få lov til at tage videre ud i Europa. De påstande og andre påstande skal gendrives i forbeholdene.

Regeringen er nu i gang med en proces, hvor man er i dialog med lande, vi er på bølgelængde med, om at formulere fælles forbehold. Pagten uden forbehold er dybt problematisk. Men med tydelige og stramme forbehold, bl.a. garanti for, at det ikke underminerer Danmarks egen politik på området, bliver teksten til at leve med.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Naser Khader (f. 1963). MF for De Konservative. Udenrigs-, integrations-, menneskerettigheds-, rets-, kirke- og kulturordfører. Cand.polit, master i teologi. Forfatter, foredragsholder og adjunct fellow ved Hudson Institute i Washington D.C. Født i Syrien. Skriver om integration, kultur, retspolitik, udenrigspolitik, demokrati, frihed, religion, ekstremisme og værdikampe både herhjemme og globalt.
Seneste blogs
Af Jens-Kristian Lütken
13.12.18, 23:40
Det er nu, at den franske præsident skal vise format og fortsætte de nødvendige reformer Læs mere
Af Nauja Lynge
13.12.18, 19:28
Det kan godt lade sig gøre, siger juridiske eksperter, som i parentes bemærket også arbejder for landsstyret. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
13.12.18, 16:09
Hvad hjalp skoleungdommens pjækkeri egentlig klimaet? Det blev man ikke klogere på, for de journalister, som ganske ukritisk fulgte demonstrationen, glemte at spørge ungdommen ind til dens miljøvaner. Læs mere
Af Signe Munk
13.12.18, 13:35
Klimaforandringerne handler ikke længere kun om næste generation, eller hvilken klode vi giver videre til vores børnebørn. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
12.12.18, 19:25
Blot for et par år siden ville vi alle være klistrede til skærmen og følge med i det forfærdelige angreb i Strasbourg. Min fornemmelse er at det i dag er en forventelig nyhed, der er ikke længere noget nyt i nyheden. Læs mere
Af Christina Egelund
12.12.18, 13:21
Kære KVINFO, feminister, rødstrømper, venstrefløj og kvindeorganisationer. Jeg har en sag, der kan samle os på tværs af politiske skel. Det drejer sig om topskatten. Og inden du nu løber skrigende bort og affejer det som liberale tosserier, så lad mig lige forklare. Læs mere
Af Rina Ronja Kari
12.12.18, 13:14
EU-Parlamentet har på sin seneste samling vedtaget, at det skal være muligt at få dagpenge i Danmark efter kun en dags arbejde - en bombe under vores dagpengesystem, vil jeg kalde det. Læs mere
Af Nauja Lynge
12.12.18, 12:11
Statsministeren har knækket koden for rigsfællesskabets fornyelse. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
12.12.18, 11:44
Regeringen vil være dommer. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
12.12.18, 09:23
Ulighed og grådighed er en trussel mod sammenhængskraften og i sidste ende vores demokrati. Derfor bør vi handle politisk for at begrænse uligheden. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her