Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Mainstream mediernes dækning af Trump er tippet for længst, og det er en skandale

Mainstream medierne kan simpelthen ikke komme sig over, at Trump blev valgt, og de er fast besluttede på, at han skal ned med nakken.

Det er et år siden, Trump blev indsat som USA’s præsident - og hvilket år. Amerikansk politik har aldrig været kedelig, men der er virkelig kommet gang i den.

Jeg ved godt, der er meget, man kan udsætte på Trump. Han er mærkelig, vulgær og indimellem barnlig og meget lidt præsidentiel - og på den måde er Trump sin egen værste fjende. Han bærer selv et stort ansvar, og det skal han selvfølgelig stå til regnskab for.

Men berettiger Trumps opførsel, at otte ud af ti historier i mainstream medierne, om ham, handler om hans løjerlige personlighed?

Dækningen af Trump er tippet for længst, og jeg mener, det er en skandale. For det er simpelthen ikke rigtigt, at alt, han gør, er forkert.  

Ville det ikke være på sin plads, at bare lidt flere historier for eksempel handlede om, at amerikansk økonomi strutter af fremgang, eller at arbejdsløsheden er lavere, end den har været meget længe? Blandt sorte amerikanere har arbejdsløsheden ikke været så lav siden 1972; i dag er den på 6,8 procent - under Obama var den på et tidspunkt helt oppe på 16,5 procent. Virksomheder udvider og betaler bonusser til deres medarbejdere. Det er længe siden, økonomien har haft det bedre, og den buldrer fortsat derudaf.

Men en ny undersøgelse fra Harvard University har vist, at 80 procent af alle historier om Trump er negative, 20 procent er positive. CNN og NBC topper listen med 93 procent negative og 7 procent positive historier. Også Washington Post og New York Times er særdeles kritiske. Men hvor kritisk jo er godt, så er tendentiøst rigtig skidt, og det er sådan, det er.

Mainstream medierne kan simpelthen ikke komme sig over, at Trump blev valgt, og de er fast besluttede på, at han skal ned med nakken. Jeg ser desværre en tendens til, at europæiske medier, også danske, læner sig lidt for meget op af de amerikanske mainstream medier, der er godt i gang med at smadre deres egen troværdighed - og mediernes generelt - mens de latterliggør præsidenten og de mange millioner amerikanere, der stemte på ham. Og når de gør det, så buldrer præsidenten tilbage, og det er en ond cirkel og uskøn krig, der er skadelig for demokratiet.

Senest har mainstream medierne forsøgt at få Trump stemplet som mental syg, og det var deres våde drøm, at det kunne sætte en stopper for hans embede, men de kan godt glemme det. Præsidenten har det fint, og det er meget sandsynligt, at han bliver valgt igen, for han leverer det, han lovede dem, der stemte på ham.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Naser Khader (f. 1963). MF for De Konservative. Udenrigs-, integrations-, menneskerettigheds-, rets-, kirke- og kulturordfører. Cand.polit, master i teologi. Forfatter, foredragsholder og adjunct fellow ved Hudson Institute i Washington D.C. Født i Syrien. Skriver om integration, kultur, retspolitik, udenrigspolitik, demokrati, frihed, religion, ekstremisme og værdikampe både herhjemme og globalt.
Seneste blogs
Af Martin Ågerup
15.07.19, 19:53
FN bør indse sandheden: Markedsøkonomi og konkurrence er de fattiges ven Læs mere
Af Mikael Jalving
12.07.19, 16:00
Mens teknologi og gadgets forandrer vores sociale eksistens til uigenkendelighed, har EU’s imperialistiske institutioner fået os til lige så frivilligt at give afkald på national suverænitet. Læs mere
Af Anna Thygesen
12.07.19, 13:30
Vi skal ikke fordømme folk, der forsøger at begå selvmord. De skal have hjælp, og så skal vi tale om det med hinanden og vores børn, for det eneste, der ikke virker, er tavshed og tabuisering. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
12.07.19, 11:29
Det yderste højres sande ansigt viser sig, når det russiske flag bliver luftet Læs mere
Af Signe Munk
11.07.19, 16:00
Skønhedsindustrien, samfundet og vi selv har et fælles ansvar for de skønhedsidealer, som lægger et enormt præstationspres på især unge. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
11.07.19, 10:18
Min ringe person har netop fået tre dages karantæne. Læs mere
Af Jens Kindberg
10.07.19, 00:02
De fleste af os har vel været i berøring med hospitalsvæsnet. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
08.07.19, 22:14
Af hjertet tak, Harun Demirtas, du fremskynder det tidspunkt, hvor omfattende hjemsendelser på grundlovens og retsstatens grund vil finde sted. Læs mere
Af Harun Demirtas
08.07.19, 15:14
Når et menneske får en invitation til indirekte at takke af og skride fra dette land, kan man ikke længere argumentere for, hvorfor det skulle kunne betale sig at integrere sig i dette land, når landet pisser på en. Læs mere