Annonce

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Mainstream mediernes dækning af Trump er tippet for længst, og det er en skandale

Mainstream medierne kan simpelthen ikke komme sig over, at Trump blev valgt, og de er fast besluttede på, at han skal ned med nakken.

Det er et år siden, Trump blev indsat som USA’s præsident - og hvilket år. Amerikansk politik har aldrig været kedelig, men der er virkelig kommet gang i den.

Jeg ved godt, der er meget, man kan udsætte på Trump. Han er mærkelig, vulgær og indimellem barnlig og meget lidt præsidentiel - og på den måde er Trump sin egen værste fjende. Han bærer selv et stort ansvar, og det skal han selvfølgelig stå til regnskab for.

Men berettiger Trumps opførsel, at otte ud af ti historier i mainstream medierne, om ham, handler om hans løjerlige personlighed?

Dækningen af Trump er tippet for længst, og jeg mener, det er en skandale. For det er simpelthen ikke rigtigt, at alt, han gør, er forkert.  

Ville det ikke være på sin plads, at bare lidt flere historier for eksempel handlede om, at amerikansk økonomi strutter af fremgang, eller at arbejdsløsheden er lavere, end den har været meget længe? Blandt sorte amerikanere har arbejdsløsheden ikke været så lav siden 1972; i dag er den på 6,8 procent - under Obama var den på et tidspunkt helt oppe på 16,5 procent. Virksomheder udvider og betaler bonusser til deres medarbejdere. Det er længe siden, økonomien har haft det bedre, og den buldrer fortsat derudaf.

Men en ny undersøgelse fra Harvard University har vist, at 80 procent af alle historier om Trump er negative, 20 procent er positive. CNN og NBC topper listen med 93 procent negative og 7 procent positive historier. Også Washington Post og New York Times er særdeles kritiske. Men hvor kritisk jo er godt, så er tendentiøst rigtig skidt, og det er sådan, det er.

Mainstream medierne kan simpelthen ikke komme sig over, at Trump blev valgt, og de er fast besluttede på, at han skal ned med nakken. Jeg ser desværre en tendens til, at europæiske medier, også danske, læner sig lidt for meget op af de amerikanske mainstream medier, der er godt i gang med at smadre deres egen troværdighed - og mediernes generelt - mens de latterliggør præsidenten og de mange millioner amerikanere, der stemte på ham. Og når de gør det, så buldrer præsidenten tilbage, og det er en ond cirkel og uskøn krig, der er skadelig for demokratiet.

Senest har mainstream medierne forsøgt at få Trump stemplet som mental syg, og det var deres våde drøm, at det kunne sætte en stopper for hans embede, men de kan godt glemme det. Præsidenten har det fint, og det er meget sandsynligt, at han bliver valgt igen, for han leverer det, han lovede dem, der stemte på ham.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Naser Khader (f. 1963). MF for De Konservative. Udenrigs-, integrations-, menneskerettigheds-, rets-, kirke- og kulturordfører. Cand.polit, master i teologi. Forfatter, foredragsholder og adjunct fellow ved Hudson Institute i Washington D.C. Født i Syrien. Skriver om integration, kultur, retspolitik, udenrigspolitik, demokrati, frihed, religion, ekstremisme og værdikampe både herhjemme og globalt.
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
18.09.18, 19:47
Grænser er tegnet om på ny hele vejen gennem historien. Det vil også ske i USA en dag. Læs mere
Af Anders Vistisen
18.09.18, 16:44
Dansk erhvervsliv med Dansk Industri i spidsen vil have flere udlændinge til Danmark. Men det tager ikke selv ansvar for samfundsudviklingen og jamrer konstant. Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
18.09.18, 15:31
Hvorfor lukker politikerne kulturelle tv- og radiokanaler, der er klassisk public service? Det giver ikke mening. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
18.09.18, 09:52
121 forskellige grupperinger, i 66 forskellige lande. Truslen er global, de fleste ofre er dog muslimer. Denne form for terrorisme har kun været voksende, også i Vesten, og intet peger på, at den har toppet. Læs mere
Af Nauja Lynge
17.09.18, 22:50
Men hvordan kan danske politikere navigere rundt i indblanding fra kinesere, amerikanere og russere? Det kan de naturligvis ikke. Og der er projekter i gang i Grønland, som faktisk er langt mere bekymrende. Men af uvisse årsager er det umuligt at få danskere til at forstå Kinas interesser i Grønland. Dette selv om det vil påvirke den danske stat på mange måder. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
17.09.18, 22:27
Var Venstre-politikeren en ægte frihedselsker, ville han forsvare Danmarks frihed og sin egen frihed til at sige sin mening. Han gør ingen af delene. Læs mere
Af Mikael Jalving
15.09.18, 07:35
Den ideologiske globalisering er for nedadgående og findes efterhånden kun i EU, blandt svenske journalister og skønlitterære forfattere. Læs mere
Af Nauja Lynge
14.09.18, 10:34
De bruges som usmagelig valgflæsk på bekostning af de unge. Læs mere
Af Jens Kindberg
13.09.18, 22:22
Den europæiske generationskontrakt er vigtig for fremtidens Danmark. Læs mere
Af Gitte Seeberg
13.09.18, 21:32
Respekt for den nye politiske fokus på de forsømte erhvervsuddannelser, men spørgsmålet er, om den ikke kommer en postgang for sent. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her