Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Den forudsigelige Trump-bashing er så trættende

Det er så trættende, men også lidt komisk, at se automatreaktionen; de tilbagevendende hånlige reaktioner, der kommer, hver gang der er nyt fra Det Hvide Hus

Jeg er godt træt af den evindelige hån og latterliggørelse af præsident Trump; den er forudsigelig og letkøbt. Og når jeg analyserer amerikansk politik, og påpeger de ting, som Trump ser ud til at lykkes med, så bliver jeg udråbt som Trump-begejstret. Men det er et fortegnet billede af sandheden.

For eksempel er jeg for længst blevet træt af de danske mainstream mediers omtalte af præsidenten, hvor det stort set altid udløser et nedladende grin, når Trumps navn nævnes. Den samme tone finder man også hos flere mainstream amerikanske medier, værst CNN International, og jeg kan ærligt talt godt forstå, at Trump har fået nok af denne bashing.

Ved præsidentvalget havde jeg håbet på en anden kandidat - min favorit var den republikanske Marco Rubio, og jeg foretrak flere andre over Trump. Men det blev altså den excentriske Trump. Og da han satte sig til rette i det ovale kontor kaldte jeg det en katastrofe.

Jeg mener dog ikke længere, at Trump er en katastrofe - tværtimod - og det tør jeg altså godt at stå ved. Dermed ikke sagt, at jeg er Trump-begejstret; jeg kan også godt se, at Trump til tider er vulgær og barnlig med sine tåkrummende Twitter-slagsmål, og i det hele taget opfører han sig ofte ikke særligt præsidentielt. Realpolitisk er det dog et andet billede, jeg har fået af præsident Trump.

Det er selvfølgelig ikke Trump selv, der sidder og udtænker en plan for fred i Mellemøsten, lige som det naturligvis heller ikke er ham, der har forfattet Det Hvide Hus’ udenrigspolitiske strategi, der blev offentliggjort for ganske nylig. Der er en meget driftsikker cirkel af særdeles kompetente folk omkring præsidenten. Jeg kender personligt et par af dem. Og med dealmakeren Trump i front, så kan det netop vise sig sandsynligt, at Trump ikke alene får lavet en fredsaftale i Mellemøsten, men også at han får lavet en aftale med kineserne om Nordkorea.

Det er trættende, men også lidt komisk, at se automatreaktionen; de tilbagevendende hånlige reaktioner, der kommer, hver gang der er nyt fra Det Hvide Hus.  

I Danmark giver point at bashe Trump. Lige som det gav point at lovprise den tidligere præsident Obama. Men Obama førte en katastrofal udenrigspolitik; jeg mener, Obama og hans administration bærer en stor del af skylden for, at krigen i Syrien fik lov at løbe løbsk. Derudover mener jeg ikke, han opnåede noget af betydning. Og han lod Putin påvirke det amerikanske valg - men pyt, han var jo charmerende, likeable og cool. Hvor Trump er alt det modsatte.

Nu er jeg ikke optaget af, hvem det kunne være mest hyggeligt at drikke en øl med, men derimod hvad der kommer ud af lederskabet fra Det Hvide Hus. Og med den udvikling, jeg ser nu, så er jeg mere optimistisk på USA’s og verdens vegne, end jeg har været i årevis. Igen - ikke dermed sagt, at jeg er vild med personen Trump - men jeg har tillid til den krans af meget kompetente folk, der omgiver ham.

Det skal da heller ikke undre mig, hvis Trump går hen og bliver genvalgt. Økonomisk er han bestemt ikke en dårligere præsident end tidligere præsidenter; amerikansk økonomi har det godt for tiden. Trump har af samme grund opbakning i befolkningen, da han er optaget af at skabe jobs, hvilket er alfa og omega for størstedelen af befolkningen i et land, der ikke har samme sociale sikkerhedsnet, som vi nyder godt af her i Danmark. Jeg ser da heller ingen trussel fra Demokraterne pt, hvor det stadig sejler efter valgets knockout.

Ja, Trump kan være både latterlig og barnlig. Det ved vi godt. Skal vi nu ikke komme videre og forholde os til, hvad der reelt kommer af politiske tiltag fra Det Hvide Hus i 2018? Jeg forudser, at det ikke alene bliver fortsat spændende og underholdende; jeg tror også, vi kommer nærmere reelle politiske resultater, end vi har været i årevis.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Naser Khader (f. 1963). MF for De Konservative. Udenrigs-, integrations-, menneskerettigheds-, rets-, kirke- og kulturordfører. Cand.polit, master i teologi. Forfatter, foredragsholder og adjunct fellow ved Hudson Institute i Washington D.C. Født i Syrien. Skriver om integration, kultur, retspolitik, udenrigspolitik, demokrati, frihed, religion, ekstremisme og værdikampe både herhjemme og globalt.
Seneste blogs
Af Anna Thygesen
22.03.19, 11:05
Den nordjyske sanger bliver altså nødt til at tale med en psykolog om sit mindreværdskompleks. Det er ikke til at holde ud at høre på. Og det klæder ham ikke. Læs mere
Af Anders Vistisen
22.03.19, 10:51
Medierne svigter deres rolle som neutrale iagttagere, når de tegner deres ensidige glansbillede af EU. Det er en dækning, der mest af alt minder om Komiske Ali i aktion. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.03.19, 19:02
Man konstaterer nøgternt, at de retoriske fronter skærpes. Nuvel, så lad os danse. Læs mere
Af Jan E Jørgensen
21.03.19, 15:37
Nej – politikere skal ikke skamme sig over at bede om "gratis arbejdskraft" Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
21.03.19, 13:52
Folketingsmedlemmerne er de mest privilegerede i kongeriget. Læs mere
Af Signe Munk
21.03.19, 13:43
Jeg har hørt folk sige, at sygeplejersker ikke skal tale deres fag ned. Det synes jeg simpelthen er en fej påstand. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
21.03.19, 12:44
Hver dag er sparedag i den offentlige sektor. Her bliver der færre og færre penge til børn og ældre. Læs mere
Af Harun Demirtas
21.03.19, 00:03
Husk den tone, vi har været præget af de seneste par år på valgdagen. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her