Annonce

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Den forudsigelige Trump-bashing er så trættende

Det er så trættende, men også lidt komisk, at se automatreaktionen; de tilbagevendende hånlige reaktioner, der kommer, hver gang der er nyt fra Det Hvide Hus

Jeg er godt træt af den evindelige hån og latterliggørelse af præsident Trump; den er forudsigelig og letkøbt. Og når jeg analyserer amerikansk politik, og påpeger de ting, som Trump ser ud til at lykkes med, så bliver jeg udråbt som Trump-begejstret. Men det er et fortegnet billede af sandheden.

For eksempel er jeg for længst blevet træt af de danske mainstream mediers omtalte af præsidenten, hvor det stort set altid udløser et nedladende grin, når Trumps navn nævnes. Den samme tone finder man også hos flere mainstream amerikanske medier, værst CNN International, og jeg kan ærligt talt godt forstå, at Trump har fået nok af denne bashing.

Ved præsidentvalget havde jeg håbet på en anden kandidat - min favorit var den republikanske Marco Rubio, og jeg foretrak flere andre over Trump. Men det blev altså den excentriske Trump. Og da han satte sig til rette i det ovale kontor kaldte jeg det en katastrofe.

Jeg mener dog ikke længere, at Trump er en katastrofe - tværtimod - og det tør jeg altså godt at stå ved. Dermed ikke sagt, at jeg er Trump-begejstret; jeg kan også godt se, at Trump til tider er vulgær og barnlig med sine tåkrummende Twitter-slagsmål, og i det hele taget opfører han sig ofte ikke særligt præsidentielt. Realpolitisk er det dog et andet billede, jeg har fået af præsident Trump.

Det er selvfølgelig ikke Trump selv, der sidder og udtænker en plan for fred i Mellemøsten, lige som det naturligvis heller ikke er ham, der har forfattet Det Hvide Hus’ udenrigspolitiske strategi, der blev offentliggjort for ganske nylig. Der er en meget driftsikker cirkel af særdeles kompetente folk omkring præsidenten. Jeg kender personligt et par af dem. Og med dealmakeren Trump i front, så kan det netop vise sig sandsynligt, at Trump ikke alene får lavet en fredsaftale i Mellemøsten, men også at han får lavet en aftale med kineserne om Nordkorea.

Det er trættende, men også lidt komisk, at se automatreaktionen; de tilbagevendende hånlige reaktioner, der kommer, hver gang der er nyt fra Det Hvide Hus.  

I Danmark giver point at bashe Trump. Lige som det gav point at lovprise den tidligere præsident Obama. Men Obama førte en katastrofal udenrigspolitik; jeg mener, Obama og hans administration bærer en stor del af skylden for, at krigen i Syrien fik lov at løbe løbsk. Derudover mener jeg ikke, han opnåede noget af betydning. Og han lod Putin påvirke det amerikanske valg - men pyt, han var jo charmerende, likeable og cool. Hvor Trump er alt det modsatte.

Nu er jeg ikke optaget af, hvem det kunne være mest hyggeligt at drikke en øl med, men derimod hvad der kommer ud af lederskabet fra Det Hvide Hus. Og med den udvikling, jeg ser nu, så er jeg mere optimistisk på USA’s og verdens vegne, end jeg har været i årevis. Igen - ikke dermed sagt, at jeg er vild med personen Trump - men jeg har tillid til den krans af meget kompetente folk, der omgiver ham.

Det skal da heller ikke undre mig, hvis Trump går hen og bliver genvalgt. Økonomisk er han bestemt ikke en dårligere præsident end tidligere præsidenter; amerikansk økonomi har det godt for tiden. Trump har af samme grund opbakning i befolkningen, da han er optaget af at skabe jobs, hvilket er alfa og omega for størstedelen af befolkningen i et land, der ikke har samme sociale sikkerhedsnet, som vi nyder godt af her i Danmark. Jeg ser da heller ingen trussel fra Demokraterne pt, hvor det stadig sejler efter valgets knockout.

Ja, Trump kan være både latterlig og barnlig. Det ved vi godt. Skal vi nu ikke komme videre og forholde os til, hvad der reelt kommer af politiske tiltag fra Det Hvide Hus i 2018? Jeg forudser, at det ikke alene bliver fortsat spændende og underholdende; jeg tror også, vi kommer nærmere reelle politiske resultater, end vi har været i årevis.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Naser Khader (f. 1963). MF for De Konservative. Udenrigs-, integrations-, menneskerettigheds-, rets-, kirke- og kulturordfører. Cand.polit, master i teologi. Forfatter, foredragsholder og adjunct fellow ved Hudson Institute i Washington D.C. Født i Syrien. Skriver om integration, kultur, retspolitik, udenrigspolitik, demokrati, frihed, religion, ekstremisme og værdikampe både herhjemme og globalt.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
19.09.18, 14:33
Nu skal vi importere arbejdskraft udefra. Hvad om vi først fik aktiveret den, der allerede findes? Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
19.09.18, 10:43
Nationalstaterne har fejlet big time Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
19.09.18, 09:37
95 gange i 2017 sendte vandværkerne drikkevand ud til danske forbrugere, med mere sprøjtegift end reglerne tillader. Alligevel har Venstre mere travlt med at skælde ud på oppositionen end med at sikre danskerne rent drikkevand. Læs mere
Af Rune Lund
19.09.18, 08:45
Danske Bank har spillet hasard med stabiliteten og tilliden til den hele den finansielle sektor i Danmark. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
18.09.18, 19:47
Grænser er tegnet om på ny hele vejen gennem historien. Det vil også ske i USA en dag. Læs mere
Af Anders Vistisen
18.09.18, 16:44
Dansk erhvervsliv med Dansk Industri i spidsen vil have flere udlændinge til Danmark. Men det tager ikke selv ansvar for samfundsudviklingen og jamrer konstant. Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
18.09.18, 15:31
Hvorfor lukker politikerne kulturelle tv- og radiokanaler, der er klassisk public service? Det giver ikke mening. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
18.09.18, 09:52
121 forskellige grupperinger, i 66 forskellige lande. Truslen er global, de fleste ofre er dog muslimer. Denne form for terrorisme har kun været voksende, også i Vesten, og intet peger på, at den har toppet. Læs mere
Af Nauja Lynge
17.09.18, 22:50
Men hvordan kan danske politikere navigere rundt i indblanding fra kinesere, amerikanere og russere? Det kan de naturligvis ikke. Og der er projekter i gang i Grønland, som faktisk er langt mere bekymrende. Men af uvisse årsager er det umuligt at få danskere til at forstå Kinas interesser i Grønland. Dette selv om det vil påvirke den danske stat på mange måder. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
17.09.18, 22:27
Var Venstre-politikeren en ægte frihedselsker, ville han forsvare Danmarks frihed og sin egen frihed til at sige sin mening. Han gør ingen af delene. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her