Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Zuckerberg skylder mere end undskyldninger

Det er under al kritik, at Europa-Parlamentets "høring" af Zuckerberg senere i dag sker bag lukkede døre - spørgsmålene hober sig op..

Hvorfor har du ikke reageret noget før, når dine venner og kolleger advarede dig om misbrug af Facebook? - Og hvordan har du tænkt dig at genetablere brugernes tryghed til Facebook?

Interessante spørgsmål, som jeg havde håbet at stille Facebook-stifteren, Mark Zuckerberg, når han besøger Europa-Parlamentet. Desværre afholdes den såkaldte ”høring” bag lukkede døre - og uden de sædvanlige muligheder for at komme til bunds i spørgsmålene. Og spørgsmål er der mange af, rigtigt mange. Spørgsmål, der har hobet sig op over en årrække. Desværre er det lykkedes Zuckerberg at undgå en høring á la den, han måtte stå igennem i den amerikanske kongres.

Og siden det nu ikke blev en rigtig høring, hvad kan man så håbe på?

Jeg håber at se en ærlig Zuckerberg. Ikke bare én, der undskylder og lover bod og bedring, men én der kommer med reelle løsninger. SoMe-giganterne har vores digitale sikkerhed i deres hænder, så det er på høje tid, at også Zuckerberg anerkender, at Facebook har et ansvar.

Med ansvaret følger nemlig også forpligtelsen til at foretage sig noget konkret for at forbedre datasikkerheden for millioner af mennesker verden over. Vi skal alle kunne føle os trygge, når vi færdes på nettet, og Facebook er blevet for stor til at undslippe ansvaret for at skabe denne tryghed.

Heldigvis er Europa blevet Zuckerbergs nye inspiration. Når Facebook-stifteren skal finde løsningen på hele den misere, som han har placeret sig selv i, bør han nemlig kigge mod Europa. Den 25. maj 2018 træder den så omtalte persondataforordning i kraft. Facebook har allerede lovet at kigge i vores retning, men igen har vi til gode at se, at det rent faktisk bliver ført ud i livet. Vi har med andre ord løsningen klar til Zuckerberg. Hans besøg vil afdække om hans europæiske dannelsesrejse fører til en mere sikker digital verden.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Løkkegaard (f. 1964) udgør Venstres enmandshær i Europa-Parlamentet. Desuden sidder han i Gentoftes byråd. Både i Europa-Parlamentet og på bloggen står slagene om Danmarks europapolitiske vej. Han er uddannet journalist og er far til fire.
Seneste blogs
Af Rune Toftegaard Selsing
17.01.19, 20:29
Blablabla, økonomi, blablabla Læs mere
Af Casper Hedegaard
17.01.19, 19:21
Sådan lød det fra min politiske kollega fra Nordsjælland, da vi drøftede kommunalbudget for 2019. Er det retfærdigt, at der er kommuner, der har så mange penge, at de ikke kan nå at bruge dem, hvor andre kommuner må lukke børnehaver og skoler? Læs mere
Af Signe Munk
17.01.19, 17:04
Vi risikerer reformlammelse i hele vores sundhedsvæsen. Og det er virkelig, det sidste vi har brug for. Læs mere
Af Naser Khader
17.01.19, 16:30
Vi må aldrig lade vitale dele af vores samfund være afhængige af ikkedemokratiske stater og interesser, selv om der kan være en kortsigtet økonomisk gevinst. Læs mere
Af Rune Lund
17.01.19, 13:28
Der er mere centralisering, privatisering og ulighed i sundhed på vej, hvis regeringen kommer igennem med sin reform. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
17.01.19, 09:37
En befrielse, at akademikere kan skrive så gennemført fornuftigt. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
16.01.19, 20:12
Tag nu øjnene væk fra jeres kommunale computerskærm, og hør på hvad manden siger til jer. Læs mere
Af Jesper Guldbrandsen
16.01.19, 18:09
Vi skylder de 8 døde og deres pårørende at lære af ulykken på Storebæltsbroen d. 2. Januar 2019 Læs mere
Af Anders Vistisen
16.01.19, 16:19
EU understøtter - Ifølge den tyske kansler Angela Merkel - illegal migration. Hun og EU står med et forklaringsproblem. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her