Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Zuckerberg skylder mere end undskyldninger

Det er under al kritik, at Europa-Parlamentets "høring" af Zuckerberg senere i dag sker bag lukkede døre - spørgsmålene hober sig op..

Hvorfor har du ikke reageret noget før, når dine venner og kolleger advarede dig om misbrug af Facebook? - Og hvordan har du tænkt dig at genetablere brugernes tryghed til Facebook?

Interessante spørgsmål, som jeg havde håbet at stille Facebook-stifteren, Mark Zuckerberg, når han besøger Europa-Parlamentet. Desværre afholdes den såkaldte ”høring” bag lukkede døre - og uden de sædvanlige muligheder for at komme til bunds i spørgsmålene. Og spørgsmål er der mange af, rigtigt mange. Spørgsmål, der har hobet sig op over en årrække. Desværre er det lykkedes Zuckerberg at undgå en høring á la den, han måtte stå igennem i den amerikanske kongres.

Og siden det nu ikke blev en rigtig høring, hvad kan man så håbe på?

Jeg håber at se en ærlig Zuckerberg. Ikke bare én, der undskylder og lover bod og bedring, men én der kommer med reelle løsninger. SoMe-giganterne har vores digitale sikkerhed i deres hænder, så det er på høje tid, at også Zuckerberg anerkender, at Facebook har et ansvar.

Med ansvaret følger nemlig også forpligtelsen til at foretage sig noget konkret for at forbedre datasikkerheden for millioner af mennesker verden over. Vi skal alle kunne føle os trygge, når vi færdes på nettet, og Facebook er blevet for stor til at undslippe ansvaret for at skabe denne tryghed.

Heldigvis er Europa blevet Zuckerbergs nye inspiration. Når Facebook-stifteren skal finde løsningen på hele den misere, som han har placeret sig selv i, bør han nemlig kigge mod Europa. Den 25. maj 2018 træder den så omtalte persondataforordning i kraft. Facebook har allerede lovet at kigge i vores retning, men igen har vi til gode at se, at det rent faktisk bliver ført ud i livet. Vi har med andre ord løsningen klar til Zuckerberg. Hans besøg vil afdække om hans europæiske dannelsesrejse fører til en mere sikker digital verden.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Løkkegaard (f. 1964) udgør Venstres enmandshær i Europa-Parlamentet. Desuden sidder han i Gentoftes byråd. Både i Europa-Parlamentet og på bloggen står slagene om Danmarks europapolitiske vej. Han er uddannet journalist og er far til fire.
Seneste blogs
Af Rune Lund
15.11.18, 13:58
Det er virkelig det helt centrale spørgsmål, der presser sig på i forlængelse af dagens skandale i finanssektoren. I morgen er der nok en ny igen. Læs mere
Af Christel Schaldemose
15.11.18, 11:45
Ansvarlighed er et nøgleord i diskussionen om Europas fremtid. At forlade EU er ikke løsningen på de udfordringer, vi står over for. I denne uge fik vi to meget forskellige bud på Europas fremtid. Læs mere
Af Nauja Lynge
15.11.18, 09:17
Rigsfællesskabet er vigtigt for EU, USA, Kina og Rusland. Det er tragikomisk, at vi ikke selv kan se det. Læs mere
Af Anders Vistisen
15.11.18, 08:51
EU-tilhængere brugte 100-året for afslutningen på Første Verdenskrig til at hylde EU som fredens projekt. Men det er for letkøbt og historieforvanskning Læs mere
Af Louis Jacobsen
15.11.18, 08:21
De arbejdende ved DSB mødes med agressiv fremfærd og revolverdiplomati fra DSB's ledelse og Dansk Industri. Læs mere
Af Nauja Lynge
14.11.18, 12:16
En statsminister er minister for hele Danmark. Den evne har Støjberg ikke. Læs mere
Af Jens Kindberg
14.11.18, 12:10
Fremtidens investerings- og lånemarked starter nu. Læs mere
Af Mikael Jalving
14.11.18, 11:45
Regeringskrisen i Sverige afspejler en langt dybere samfundskrise. Læs mere
Af Nauja Lynge
13.11.18, 15:38
Prisen for dansk berøringsangst betales af mindretal og udsatte borgere. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her