Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Zuckerberg skylder mere end undskyldninger

Det er under al kritik, at Europa-Parlamentets "høring" af Zuckerberg senere i dag sker bag lukkede døre - spørgsmålene hober sig op..

Hvorfor har du ikke reageret noget før, når dine venner og kolleger advarede dig om misbrug af Facebook? - Og hvordan har du tænkt dig at genetablere brugernes tryghed til Facebook?

Interessante spørgsmål, som jeg havde håbet at stille Facebook-stifteren, Mark Zuckerberg, når han besøger Europa-Parlamentet. Desværre afholdes den såkaldte ”høring” bag lukkede døre - og uden de sædvanlige muligheder for at komme til bunds i spørgsmålene. Og spørgsmål er der mange af, rigtigt mange. Spørgsmål, der har hobet sig op over en årrække. Desværre er det lykkedes Zuckerberg at undgå en høring á la den, han måtte stå igennem i den amerikanske kongres.

Og siden det nu ikke blev en rigtig høring, hvad kan man så håbe på?

Jeg håber at se en ærlig Zuckerberg. Ikke bare én, der undskylder og lover bod og bedring, men én der kommer med reelle løsninger. SoMe-giganterne har vores digitale sikkerhed i deres hænder, så det er på høje tid, at også Zuckerberg anerkender, at Facebook har et ansvar.

Med ansvaret følger nemlig også forpligtelsen til at foretage sig noget konkret for at forbedre datasikkerheden for millioner af mennesker verden over. Vi skal alle kunne føle os trygge, når vi færdes på nettet, og Facebook er blevet for stor til at undslippe ansvaret for at skabe denne tryghed.

Heldigvis er Europa blevet Zuckerbergs nye inspiration. Når Facebook-stifteren skal finde løsningen på hele den misere, som han har placeret sig selv i, bør han nemlig kigge mod Europa. Den 25. maj 2018 træder den så omtalte persondataforordning i kraft. Facebook har allerede lovet at kigge i vores retning, men igen har vi til gode at se, at det rent faktisk bliver ført ud i livet. Vi har med andre ord løsningen klar til Zuckerberg. Hans besøg vil afdække om hans europæiske dannelsesrejse fører til en mere sikker digital verden.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Løkkegaard (f. 1964) udgør Venstres enmandshær i Europa-Parlamentet. Desuden sidder han i Gentoftes byråd. Både i Europa-Parlamentet og på bloggen står slagene om Danmarks europapolitiske vej. Han er uddannet journalist og er far til fire.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
20.04.19, 10:25
Det er fristende at skælde ud på de små med tablet, smartphone og spilkonsol. Men pilen peger på de voksne. Læs mere
Af Anders Vistisen
19.04.19, 16:56
Danmark har nok en gang fået grønt lys til en særaftale, selv om det ifølge ja-siden og såkaldte EU-eksperter forekom nærmest umuligt. Læs mere
Af Gitte Seeberg
19.04.19, 06:00
Hurtigere ladestandere bliver i stigende omfang sat op, og fabrikkerne er nu også i stand til at masseproducere elbilerne til konkurrencedygtige priser. Læs mere
Af Signe Munk
18.04.19, 09:25
Jeg tror, der er masser af plads til gode liv og lykke i et bæredygtigt samfund. Læs mere
Af Nauja Lynge
17.04.19, 20:06
Løsningen er at ignorere disse typer og give plads til midtersøgende unge. Læs mere
Af Anna Thygesen
17.04.19, 13:17
Jeg betragter nu ikke mig selv som hverken rabiat eller ekstrem på nogen måde, men den her åndssvage Paludan-sag tvinger mig til at tage stilling. Læs mere
Af Anders Vistisen
17.04.19, 13:13
Social dumping vil fortsat eksistere i transportbranchen efter ny EU-lovgivning. Og det til trods for, at socialdemokraterne roser den nye aftale til skyerne. Læs mere
Af Mikael Jalving
17.04.19, 11:09
Hvis I virkelig mener, at I er sønner og døtre af Danmark, må I grine lidt mere og slås lidt mindre. Læs mere
Af Martin Ågerup
17.04.19, 08:07
Alene rettigheder kan blive krænket. Følelser kan kun blive såret. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her