Forleden kunne danskerne vågne op til historien om, at Danmark kommer til at mangle arbejdskraft i fremtiden og at tendensen peger på, at færre EU-borgere rejser til Danmark for at arbejde. Det risikerer at udgøre et stort problem for dansk erhvervsliv, som allerede nu oplever flaskehalse og forgæves rekrutteringer, når nye stillinger bliver slået op.
Sagen er nemlig den lykkelige, at det går rigtig godt i Danmark. Virksomhederne har fyldte ordrebøger, den økonomiske vækst skaber en masse nye arbejdspladser i hele landet og arbejdsløsheden er på det laveste i mange år. Det betyder, at danske virksomheder for at få besat ledige stillinger er nødt til at kigge udenlands.
En spritny opgørelse fra Finansministeriet viser tilmed, at udenlandsk arbejdskraft allerede nu udgør ca. 250.000 lønmodtagere. Herunder lige godt 105.000 fra EU-landene, som hver især hvert år i gennemsnit bidrager med 129.000 kr. om året til den danske statskasse og med 69 mia. kr. til BNP.
Finansministeriets beregninger viser ligeledes, at hvis de forsvandt i morgen, så falder den danske velfærd betragteligt. Uden de 250.000 udenlandske lønmodtagere, der dagligt bidrager til den danske statskasse, skulle man fyre 35.000 sygeplejersker eller SOSU-assistenter. Så i stedet for at skælde ud på udenlandske lønmodtagere bør Anders Vistisen sige tak. Tak til de, som kan og vil, og som hver dag knokler for at bidrage til vores fælles velfærd.
Og så til en sjældenhed: Jeg er enig med Anders Vistisen i, at danske arbejdsløse så vidt muligt skal ud på arbejdsmarkedet. Netop derfor har regeringen skabt en række incitamenter– herunder kontanthjælpsloft, jobpræmie til langtidsledige og opkvalificering via trepartsaftale, der skal gøre det mere attraktivt for ledige at tage et arbejde.
Men det ændrer dog ikke ved, at danske virksomheder også fremover skal have adgang til kvalificeret arbejdskraft - herunder fra udlandet. Hvis ikke EU-borgere kommer hertil fremover, for at besætte ledige stillinger, så mister vi velstand. Det vil får store konsekvenser for danskerne og svækker vores velfærd ganske betydeligt. Er det, hvad Dansk Folkeparti ønsker for Danmark?